Hur du fixar Apple iPhone 6 Plus skärmflimrande och andra relevanta problem

Den här artikeln innehåller rekommenderade metoder för att hantera flimrande av telefonskärmar och andra skärmproblem på Apple iPhone 6 Plus (#Apple # iPhone6Plus). Medan programvarufel kan ibland utlösa problem med pekskärmen på din enhet, är de flesta av dessa problem kopplade till en felaktig hårdvarukomponent, som en defekt skärm och lösa anslutningar i skärmkretsen.

Läs vidare för att lära dig mer om vad som orsakar skärmproblem som telefonskärmar som flimrar upp på din iPhone-enhet och hur du fixar dem. Vi kommer att överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra orsaken till problemet och förhoppningsvis kunna fixa det.

Om du har andra problem men besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av iPhone 6 Plus med flimrande problem

För att göra den här artikeln mer specifik, har jag tänkt att lyfta fram ett utdrag av ett tillhörande problem som skickats till oss av en iPhone 6 Plus-ägare och säger att hans iPhone-skärm slumpmässigt flimrar och på något sätt uppträder konstigt.

”Plötsligt började min iPhone 6 Plus att frysa, öppna upp appar på egen hand, rulla sidor och skärmen flimrar. Detta händer slumpmässigt. Jag är säker på att det aldrig har utsatts för vatten eller vätskor. Kommer du att kunna hjälpa mig att fixa det? ”

Vad kan möjligen orsaka att din telefonskärm flimrar?

Enhetsproblem kategoriseras i två typer - programvarurelaterade och hårdvarorelaterade. Programvarurelaterade problem har en större chans att lösas med användardefinierade lösningar jämfört med problem kopplade till hårdvara. Det senare kräver ofta professionellt stöd för att fixa din enhet. I vissa fall kan en iPhone-skärm flimra, frysa eller svara på grund av vissa inställningar som är felkonfigurerade eller vissa appar plötsligt blev falska.

Baserat på det angivna problemmeddelandet är det lite svårt för oss att avgöra om problemet beror på felaktig hårdvara eller programvara. Även om användaren har sagt att enheten inte utsattes för vatten / vätska misslyckades han med att ange om det finns någon instans när telefonen föll eller tappades. Av denna anledning har jag beslutat att visa alla möjliga lösningar som är tillämpliga för programvaru- och hårdvarorelaterade skärmproblem på iPhone 6 Plus.

Rekommenderade lösningar för iPhone 6 Plus-skärmproblem

Efter att ha grävt igenom några forumtrådar och inlägg har jag lyckats komma med följande lista med rekommendationer till alla som har liknande problem med sin iPhone 6 Plus-skärm, som beskrivs i ovannämnda problemmeddelande.

Du kan prova någon av dessa metoder för att fixa skärmflimring, frysning och svarsfri pekskärm på din iPhone, vad du tycker är bäst tillämpligt på din situation.

Viktig anmärkning: Se till att testa din enhet efter att ha genomfört något av följande felsökningssteg för att se om problemet är rätt. Fortsätt till nästa steg om det behövs.

Skärmproblem associerade med felaktig programvara eller skadade applikationer kan åtgärdas genom att utföra någon av följande procedurer:

Steg 1: Starta om din iPhone. För det mesta kan små buggar enkelt fixas med en enkel omstart på din telefon. Håll knappen Sleep / Wake och Home samtidigt intryckt tills Apple-logotypen visas.

Se också till att din telefon har tillräckligt med batterikapacitet och att batteriet inte är skadat eftersom det också kan leda till att skärmen fungerar konstig.

LÄS Också: Hur man fixar Apple iPhone 6 Plus-kameran i omvänd frys eller växlar inte mellan främre och bakre vyer

Steg 2: Konfigurera skärminställningar. Vissa iPhone-användare som har upplevt liknande skärmproblem på sin enhet fixade dem genom att minska skärmens ljusstyrka. Du kan också försöka inaktivera automatisk ljusstyrka och se vad som händer.

För att göra din iPhone 6 Plus-skärm ljusare eller mörkare, skjut fingret upp från undersidan av skärmen (från vilken skärm som helst). Detta öppnar Control Center . Därifrån kan du röra och dra skjutreglaget för att manuellt justera skärmens ljusstyrka.

Alternativt kan du gå till Hem-skärmen och välja Inställningar-> Display & Ljusstyrka-> Stäng av automatisk ljusstyrka . Slutligen ställer du in ljusstyrkan genom att dra reglaget under Ljusstyrka.

Steg 3: Aktivera Minska transparensfunktionen. För iPhone: s kör iOS 9 kan detta alternativ nås via Inställningar-> Allmänt-> Öka kontrast-> och tryck sedan på omkopplaren bredvid Minska transparens för att slå på den.

Obs! Menyalternativ kan variera beroende på vilken iOS-version din enhet kör på och även av operatörer.

Att aktivera den här funktionen skulle göra texten på din enhet lite mer läsbar. Det är en tillfällig lösning som används av vissa användare som har problem med att svara på pekskärmen och slumpmässigt flimra på sin iPhone-skärm.

Steg 4: Kontrollera minne (RAM) -status. Frysta och svarsfria skärmar är vanliga indikatorer på ett minnesproblem, särskilt otillräckligt minne på din enhet. För att se till att detta inte orsakar problemet, kontrollera din iPhone och se till att dess interna minneslagring är tillräckligt bra för att utföra fler processer.

LÄS Också: iPhone 6 plus iTunes 4013-fel, kan inte fullfölja fullständig återställning, överhettning, andra strömproblem

Steg 5: Återställ din iPhone från fabrik. Detta bör vara din sista utväg. Att utföra den här metoden kräver inte bara mer tid utan torkar också dina iPhone-data medan du återställer dem till fabriksinställningarna. Därför elimineras sannolikheten för att skärmproblemet orsakas av skadad programvara.

Om ingen av de ovannämnda lösningarna har gjort det bra och skärmproblemet kvarstår, är det troligt att hårdvaran är skyldig. Med tanke på att detta är ditt fall och att din iPhone inte har någon garanti längre, kan du använda följande metoder.

  1. Se till att din iPhone-skärm är ren. Smuts eller damm som samlats på telefonens skärm kan också leda till visningsproblem inklusive svarande pekskärmar. Håll alltså din iPhone-skärm fri från damm eller smuts.
  2. Byt ut LCD-skärmen. Skärmproblem som flimrande, frusen eller svarsfri pekskärm kan bero på en defekt LCD-skärm. Om du är tillräckligt kapabel att byta ut din iPhone LCD-skärm själv, kan du köpa och ersätta den med en ny.

Om både de gamla och nya skärmarna visar exakt samma problem är det möjligt att vissa kretskortkomponenter, inklusive beröringskretsen, beröringsanslutningen och berörings-IC, är skadade. Ofta kan dessa fall korrigeras genom att re-flöda eller lödas igen både beröringskontakten på kortet och touch-IC.

Du kan också testa olika skärmar (om tillgängliga) för att avgöra vilken skärm som inte fungerar. Men återigen skulle allt detta kräva specialiserade lödverktyg och massor av färdigheter för att ge positiva resultat. Annars kan du bara ta din iPhone till en auktoriserad Apple-tekniker för kontroll av skador och reparation.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELEVANTA POSTER:

  • Apple iPhone 6 Plus Ersättningsskärm fungerar inte
  • iPhone 6 Plus svarar inte ens efter problem med skärmbyte och andra relaterade problem
  • Apple iPhone 6 Plus-kamera kommer inte att fokusera och andra kameraproblem efter uppdatering av iOS 9.3 [Rekommenderade lösningar]