Hur du fixar Apple iPhone 4 kommer inte att ansluta till Wi-Fi-problem

#Apple # iPhone4 är en äldre generationens iPhone-modell som fortfarande används idag. Denna modell släpptes först i juni 2010 och har en solid byggkvalitet tillverkad av en aluminiumram med glas på både fram och bak. Den använder en 3, 5-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 640 x 960 pixlar som är skyddad av Corning Gorilla Glass. På baksidan finns en 5MP-huvudkamera medan den främre har en VGA-selfie-kamera. Under huven hittar du Apple A4-processor som är parad med 512 MB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Apple iPhone 4 som inte kommer att ansluta till Wi-Fi-problem.

Om du äger en Apple iPhone 4 eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar Apple iPhone 4 kommer inte att ansluta till Wi-Fi-problem

Det är alltid en bra idé att se till att din telefon körs med den senaste programvaruversionen innan du utför felsökningsstegen nedan. Om en uppdatering är tillgänglig bör du ladda ner och installera den först. Du kan uppdatera din telefon genom att ansluta den till en dator med iTunes som körs. Detta minimerar möjligheten att problemet orsakas av en föråldrad programversion.

Slå på Wi-Fi-omkopplaren på telefonen

Telefonen har en Wi-Fi-switch som måste vara på så att den kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk. Du kanske har glömt att slå på den här strömbrytaren, varför telefonen inte kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk.

 • Gå till Start-skärmen och gå till Inställningar> Wi-Fi.
 • Slå på Wi-Fi. Din enhet söker automatiskt efter tillgängliga Wi-Fi-nätverk.
 • Klicka på namnet på det Wi-Fi-nätverk som du vill gå med i.

Kontrollera om Apple iPhone 4 inte kommer att ansluta till Wi-Fi-problemet fortfarande uppstår.

Se till att flygplansläget är avstängt

Flygplansläget är en inställning som finns i din telefon som används när du befinner dig i ett flygplan. När detta slås på kommer din telefon inte att ta emot eller sända några trådlösa signaler så att den inte kommer att störa flygplanets elektroniska utrustning. Om du får Apple iPhone 4 kommer inte att ansluta till Wi-Fi-problem bör du se till att flygplansläget är avstängt eller du kan försöka slå på denna switch om den redan är i av-läge.

Se till att routern fungerar

Problemet kan orsakas av den router din telefon försöker ansluta till och inte av din telefon. Kan andra enheter ansluta till routern framgångsrikt? Har routern en inställning aktiverad (prova att kontrollera MAC-filtreringsinställningen) som blockerar din telefon från att ansluta till den? Ett snabbt sätt att kontrollera om det här är en routerrelaterad fråga är att försöka ansluta din telefon till ett annat Wi-Fi-nätverk och sedan kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en kraftåterstart

Om problemet orsakas av en mjukvaruproblem kan en kraftåterstart kunna fixa detta eftersom det kommer att uppdatera telefonprogramvaran. Den här proceduren återställer också telefonanslutningen till nätverket som måste göras för det här problemet.

 • Tryck och håll in Hem-knappen.
 • Håll hemknappen intryckt och håll ner knappen Sleep / Wake.
 • Fortsätt hålla båda knapparna i cirka 10 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Kontrollera om Apple iPhone 4 inte kommer att ansluta till Wi-Fi-problemet fortfarande uppstår.

Återställ telefonens nätverksinställningar

Det finns fall då problemet orsakas av problem med telefonens nätverksinställningar. För att åtgärda detta är det bäst att återställa nätverksinställningarna på din telefon.

 • Klicka på Inställningar.
 • Bläddra till och tryck på Allmänt
 • Bläddra till och tryck på Återställ
 • Klicka på Återställ nätverksinställningar
 • Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 • Din telefon startar om. När telefonen startar kommer standardnätverksinställningarna att återställas.

Kontrollera om Apple iPhone 4 inte kommer att ansluta till Wi-Fi-problemet fortfarande uppstår.

Utför en hård återställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en hård återställning. Detta kommer att återställa telefonen till fabriksskick. Observera att detta kommer att radera dina telefondata så se till att ha en säkerhetskopia innan du fortsätter.

 • Se till att telefonen är avstängd
 • Sätt i USB-kabeln och håll sedan hemknappen medan du ansluter telefonen till en dator med iTunes som körs.
 • Klicka på OK på datorn när du uppmanas att iTunes har upptäckt iPhone i återställningsläge.
 • Klicka på Återställ iPhone.
 • Klicka på Återställ och uppdatera.
 • iTunes börjar återställa din iPhone.

Om problemet fortfarande uppstår kan detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.