Hur du fixar appar som kraschar hela tiden på din Apple iPhone XS Max [Felsökningshandbok]

Appproblem i smartphones beror vanligtvis på mindre fel i telefonsystemet eller själva applikationen. Med det sagt kan dessa problem lätt åtgärdas av vissa lösningar. Nedan markeras potentiella lösningar och föreslagna metoder för att hantera applikationsfel i den nya iPhone XS Max-handenheten.

Du kan hänvisa till detta genomgång när du behöver fler input för att hantera ständiga app-kraschar på din nya Apple-enhet. Börja när du är redo att felsöka din iPhone XS Max.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar på din iPhone XS Max.

Bakgrundsappar är nyligen öppnade appar som inte är stängda. De är tekniskt i standby-läge men kör fortfarande i bakgrunden. Även om bakgrundsappar är fördelaktiga för multitasking-ändamål kan det hända att de körs i bakgrunden länge också kan orsaka konflikter. Det finns en chans att någon av dessa appar kraschar eller skadas och när detta händer kan andra appar eller systemfunktioner påverkas. Om det händer skulle din enhet visa negativa beteenden. För att se till att detta inte orsakar att dina iPhone XS Max-appar kraschar följer du dessa steg för att rensa alla bakgrundsappar på din enhet:

 1. Gå till startskärmen och dra sedan fingret uppåt och pausa sedan.
 2. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsgranskningen av appar.
 3. Dra sedan upp i förhandsgranskningen för varje app för att stänga den.

Den här metoden tvingar alla bakgrundsappar att sluta och uppdatera.

Andra lösningen: Tvinga om din iPhone XS Max igen.

Att utföra en kraftstart kan också hjälpa och det skulle vara nödvändigt om din iPhone-skärm blir svarsfri på grund av ofta kraschade appar. Detta kommer att hjälpa till att rensa mindre systemfel som kan ha utlöstat vissa appar från att bli falska. Interna data påverkas inte i processen, vilket gör att du inte behöver skapa säkerhetskopior. Här görs en kraftstart på din iPhone XS Max:

 1. Tryck på snabbt släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned strömbrytaren på sidan av telefonen tills Apple-logotypen visas.

Skräpfiler som lagras som cache i appen eller telefonminnet rensas på samma sätt när du tvingas starta om din iPhone XS Max.

Tredje lösningen: Installera väntande appuppdateringar på din iPhone XS Max.

Ofta kraschar hör också till symtomen på prestandaproblem i vissa applikationer. Och ofta löses problemet genom att uppdatera applikationen. Appuppdateringar kontaktar också bugfixar för att bli av med slumpmässiga buggar och skadlig programvara som kan ha orsakat att vissa appar har blivit falska. Om symptomet bara uppstår på nedladdade eller tredjepartsapplikationer, försök sedan installera nya appuppdateringar på din telefon. För att manuellt leta efter och installera väntande appuppdateringar på din iPhone XS Max hänvisar du till dessa steg:

 1. Öppna App Store.
 2. Navigera till avsnittet Uppdateringar . En lista med appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. För att uppdatera enskilda appar klickar du på knappen Uppdatera bredvid appens namn. I annat fall klickar du på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

När alla appar är klar med uppdateringen, starta om / mjuk återställ din iPhone XS Max för att säkerställa att alla nya appändringar är korrekt implementerade och på samma sätt uppdatera telefonminnet och operativsystemet.

Fjärde lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste tillgängliga iOS-versionen.

Bortsett från appuppdateringar kan installation av den senaste iOS-uppdateringen på din telefon också erbjuda vissa åtgärder. Nya iOS-uppdateringar erbjuder inte bara nya funktioner utan också slumpmässiga bugfixar. Om din iPhone har åtkomst till Internet och fortfarande är lyhörd, försök sedan leta efter och installera en ny iOS-uppdatering trådlöst med följande steg:

 1. Klicka för att öppna Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj programuppdatering.

En uppdateringsmeddelande visas vanligtvis om den är tillgänglig. Läs och granska uppdateringsdetaljer och krav och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera. Glöm inte att starta om din iPhone efter att ha installerat den nya iOS-uppdateringen för att tillämpa de nya systemändringarna och på samma sätt för att förhindra att appar fungerar.

Femte lösningen: Återställ och återställ din iPhone XS Max till fabriksinställningar (återställning av master).

En huvudåterställning kan betraktas bland de sista alternativen om problemet fortsätter efter tillämpning av tidigare metoder. Återkommande symtom anger vanligtvis komplexa systemproblem som kräver mer avancerade lösningar inklusive en fullständig återställning av systemet. Men innan du gör det, säkerhetskopiera alla dina kritiska filer från ditt iPhone-minne, eftersom de också kommer att raderas under processen. När du är redo kan du fortsätta med de här stegen för att fabriksinställa din iPhone XS Max genom inställningar:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar hemifrån.
 2. Klicka på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar . Detta kommer att behålla återställning av din iPhone XR.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fabriksåterställning.

Om den tidigare metoden inte kunde utföras kan du återställa din iPhone XS Max via iTunes på en dator istället. På så sätt kan du säkerhetskopiera alla viktiga filer till din dator i förväg. Använd en dator som körs på ett senare eller senaste operativsystem antingen Windows eller Mac för att undvika systemkonflikter. Se också till att du använder den senaste versionen av iTunes-programvaran. Följ dessa steg när du är redo:

 1. Öppna iTunes på din dator.
 2. Anslut din iPhone XS Max till din dator med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln.
 3. Om du uppmanas att lita på den här datorn på din telefon, följ instruktionerna på skärmen för att fortsätta.
 4. Välj din iPhone XS Max när den dyker upp i iTunes.
 5. Navigera sedan till avsnittet Sammanfattning på vänster sida av iTunes-skärmen.
 6. Klicka på Återställ [iPhone-namn] för att starta iOS-återställning.
 7. Om du uppmanas att klicka på Återställ knappen igen för att bekräfta. Då uppmanas iTunes att radera din enhet och sedan installera den senaste tillgängliga programvaruversionen.

Vänta tills din iPhone är klar att torka av systemdata och återställer sedan standard- eller fabriksinställningarna. Större programvaruproblem och apparproblem åtgärdas vanligtvis av en fabriksåterställning, varför allt bör fungera då.

Efter återställningen konfigurerar du din iPhone XS Max och installerar om nödvändiga appar individuellt. Du måste vara försiktig när du installerar om dina appar men eftersom någon av dem kan vara den främsta skyldigheten. Om symptomet återkommer efter installation av en viss applikation måste det vara utlösaren och måste därför tas bort. Annars kontakta appens utvecklare för att rapportera problemet eller be hjälp om att konfigurera appinställningar så att det fungerar korrekt på din iOS 12-smartphone.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS Max-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handbokssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS Max. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.