Hur du fixar appar som inte kommer att uppdateras på din iPhone 5

Uppdateringar är viktiga för att hålla appar och operativsystem optimalt. Smarttelefontillverkare och programutvecklare släpper programvaruuppdateringar med jämna mellanrum för att hålla appar och operativsystem förbättrade, fria från buggar och i utmärkt status. De flesta uppdateringar installeras automatiskt, vilket innebär att de implementeras automatiskt medan andra kräver manuell installation. För att dessa uppdateringar ska installeras krävs en stabil internetanslutning och tillräckligt lagringsutrymme. Därför är det nödvändigt att utesluta internetproblem och minnesrelaterade problem när man hanterar uppdateringsnedladdnings- och installationsfel. Här nedan är enkla men ändå mycket effektiva lösningar på en relevant fråga på iPhone 5-appar som inte kommer att uppdateras. Om du har hamnat i det här inlägget medan du letar efter ytterligare input för att lösa samma problem, kan det här inlägget hjälpa dig. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om appar inte kommer att uppdateras på din iPhone 5-smartphone.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av ett iPhone 5-problem på appar som inte kommer att uppdateras

Om appar på din telefon inte kommer att uppdateras kan det kanske bero på att de inte är berättigade till den nya uppdateringen eller något i din telefon hindrar dem från att uppdateras. För att lösa problemet är det nödvändigt att räkna ut den underliggande orsaken. Som nämnts tidigare är internetanslutningar och minnesrelaterade problem de vanliga orsakerna till varför appar inte skulle uppdateras. Ändå finns det också andra faktorer som du bör utesluta när du försöker lösa problemet med dina iPhone-appar som inte kommer att uppdateras. Bland andra faktorer att undersöka är felaktiga eller felaktigt konfigurerade inställningar, uppdaterad fil som inte stöds, nätverkstoppning och timeouter för server, för att nämna några. Att utföra dessa efterföljande lösningar hjälper dig att eliminera var och en av dessa möjliga synder.

Första lösningen: Avsluta App Store och starta sedan igen.

Fel i appen kan också hindra uppdateringsprocessen. Om du kunde uppdatera appar innan och sedan plötsligt misslyckades, är chansen stor att App Store för närvarande glider eller agerar. Ett enkelt sätt att fixa slumpmässiga app-glitches som detta är att avsluta och sedan starta om appen. Således, om du har lämnat App Store-appen öppen och körs i bakgrunden länge, följ dessa steg för att avsluta den:

 1. Dubbeltryck på Hem-knappen för att starta den senaste appskärmen. På den här skärmen ser du förhandsgranskningarna av apparna som du nyligen har använt men inte stängt.
 2. Hitta App Store- förhandsgranskningen.
 3. Dra upp i App Store- förhandsgranskningen för att stänga appen. Gör samma sak för att rensa alla andra bakgrundsappar, för att förhindra att någon av dem röra sig med App Store-operationerna.

När du har rensat alla bakgrundsappar, starta App Store och försök sedan uppdatera dina appar.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 5 som sitter fast på den vita Apple-logotypen

Andra lösningen: Mjuk återställ eller starta om din iPhone.

Om rensning av bakgrundsappar misslyckades med att lösa problemet är nästa saker du bör utesluta symtom och appfel tillskrivas mindre firmwarekrascher. Och det enklaste sättet att fixa sådana fel är en mjuk återställning eller omstart på telefonen. Så här görs:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren (viloläge / vakna) -knappen längst upp på telefonen i några sekunder.
 2. Släpp knappen när Power Off- skjutreglaget visas. IPhone stängs sedan av.
 3. Efter några sekunder trycker du på strömbrytaren (Sleep / Wake) tills Apple-logotypen visas och släpp sedan knappen.

Vänta tills din iPhone är klar med boot-sekvensen och försök sedan uppdatera appar via App Store när du är klar.

Tredje lösningen: Kontrollera och hantera lagring.

Jämfört med de senare iPhonerna är lagringskapaciteten för iPhone 5-varianterna inte så hög som för de senare iPhonerna. Därför finns det en större chans att din lagring blir full efter några appar och nedladdningar av filer. För att se till att otillräckligt minne inte är det främsta skälet till att dina iPhone-appar inte kommer att uppdateras, kontrollera och hantera telefonens interna lagring. Följ bara dessa steg:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.

Se och se hur mycket lagringsutrymme som finns tillgängligt. Om figuren visar mindre än 1 gigabyte, indikerar det att du behöver frigöra lite utrymme när telefonens interna minne krymper. Om du inte frigör utrymme skulle din telefon inte längre kunna spara nya filer inklusive uppdateringar av appar. Ta vid behov bort alla oönskade filer och oanvända appar samt gamla meddelanden, foton och videor som inte längre är användbara.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 5 som inte kan spela YouTube-videor

Fjärde lösningen: Inaktivera begränsningar för att fixa appar som inte kommer att uppdateras på din iPhone.

När det är aktiverat kan begränsningar hindra App Store-transaktioner inklusive appuppdateringar och nedladdningar. För att utesluta detta stänger du av begränsningar för din iPhone 5 med följande procedurer:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på skärmtid.
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Om du uppmanas, ange rätt fyrsiffrigt lösenord och bekräfta sedan.
 5. Tryck på omkopplaren bredvid Innehåll och sekretess för att stänga av funktionen.

Om du gör det kommer alla begränsningar som ställs på din telefon, inklusive App Store-nedladdningar, att upphöra. Med begränsningar inaktiverade kan du försöka uppdatera appar igenom App Store och se om det är en framgång.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Problem med nätverksanslutning från långsam internet till intermittent eller ingen internetanslutning alls kan också vara det främsta skälet till att du inte kan ladda ner dina appar. För att rensa nätverksrelaterade problem kan du försöka återställa din iPhone: s nätverksinställningar med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningar på din telefon.

Genom att utföra denna återställning raderas bara sparade Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-anslutningar, APN: er och andra relevanta inställningar. Interna data lagrade i telefonens interna minne påverkas inte så det finns inget behov av att säkerhetskopiera filer. Efter återställningen måste du ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk som första gången du gjorde det så se till att hålla ditt Wi-Fi-lösenord klart. När du är ansluten öppnar du App Store och försöker uppdatera dina appar igen.

LÄS OCH: Hur fixar jag en iPhone 5 som inte har någon internetanslutning

Sjätte lösningen: Återställ alla inställningar på din telefon.

Om problemet började efter uppdatering av din iPhone-programvara (iOS) är det möjligt att den senaste iOS-uppdateringen har åsidosatt vissa inställningar, vilket så småningom resulterade i nedladdningsfel. Inställningar som inte är korrekt konfigurerade såväl som felaktig anpassning kan också leda till fel. Om så är fallet kanske du måste överväga att återställa alla inställningar på din telefon. Om du gör det raderas alla felaktiga inställningar inklusive automatisk uppdatering av åsidosättningar som orsakade konflikter och stoppade apparnedladdningar och uppdateringsprocessen via App Store. I likhet med föregående återställning påverkar den här återställningen inte heller några sparade data i det interna minnet, så säkerhetskopiering av filer behöver inte göras. När du är redo, följ bara dessa steg och börja återställa alla inställningar på din iPhone 5:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Senaste inställningar och uppdateringar åsidosätts sedan medan de ursprungliga värdena och alternativen återställs. Om du vill använda nödvändiga funktioner, särskilt de som är inaktiverade som standard, måste du aktivera dem separat. När din iPhone har kommit tillbaka online kan du prova att starta App Store och sedan installera väntande appuppdatering individuellt eller samtidigt.

Kan du fortfarande inte uppdatera appar på din iPhone 5?

Om ingen av ovanstående lösningar kan lösa problemet och att dina iPhone-appar fortfarande inte kommer att uppdateras, kan du överväga att avinstallera och installera om apparna individuellt. Om du gör det kan du ladda ner och installera den senaste versionen av appen på din iPhone 5. Tredjepartsappar kan raderas direkt från din iPhones hemskärm eller via iPhone-lagring.

 • Om du vill ta bort appar via hemskärmen trycker du på och håller på en appikon tills alla ikoner vricker. Klicka sedan på X- knappen längst upp till vänster på appen som du vill avinstallera. Tryck till slut på Radera för att bekräfta åtgärden.
 • För att ta bort appar från din iPhone-lagring går du bara till Inställningar-> Allmänt-> iPhone-lagringsmeny . Navigera till applistan och hitta och välj sedan appen som du vill avinstallera.

När du har tagit bort appar startar du om din iPhone och går sedan till App Store för att söka efter och ladda ner den senaste versionen av apparna som du vill använda på din telefon. Om alla appar har installerats är det inte nödvändigt att uppdatera eftersom de appar du nyligen har installerat redan finns i deras senaste versioner.

Logga ut och tillbaka till ditt App Store-konto kan också hjälpa om problemet tillskrivs felaktiga Apple-referenser. Om du gör det kommer du att säkerställa att Apple ID och lösenord du angav för App Store-tjänster är giltiga och korrekta. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Klicka sedan på iTunes & App Store.
 3. För att logga ut, tryck på ditt Apple-ID och tryck sedan på Logga ut.
 4. För att logga in igen klickar du på alternativet Logga in och ange sedan rätt Apple ID och lösenord för din App Store och iTunes-tjänster.

För mer avancerade lösningar och ytterligare rekommendationer om ingen av de givna lösningarna kan lösa problemet kan du rapportera din oro till utvecklarna av appen du har problem med att uppdatera på din iPhone. Annars eskalera problemet till Apple Support.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.