Hur du felsöker Samsung Galaxy S7 som inte kommer att slås på

Du stirrar på en svart skärm på din nya #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) och undrar vad du ska göra för att den tänds när du trycker på #Power-tangenten och den svarar inte oavsett vad. Det är nytt och det fungerade bra igår, lämnade det liggande på bordet över natten med tillräckligt med batteri men på morgonen är skärmen bara svart. Vad kunde ha hänt?

Några dagar efter att Galaxy S7 släpptes fanns det redan ägare som klagade över sina enheter som inte kommer att slås på. Vi har faktiskt redan fått några klagomål om det här problemet och så publicerar vi denna felsökningshandbok för att ta itu med denna mycket specifika fråga som våra läsare stöter på. Läs vidare för att lära dig mer om detta problem och hur du åtgärdar det.

Problem

Hej! Jag har den nya Samsung Galaxy S7, den är fortfarande 5 dagar gammal och den har fungerat sedan dag 1 utan problem fram till idag. Skärmen är svart och det ser ut som om den har stängts av. Jag försökte slå på den men det kommer inte. Försökte ladda den men den svarar inte heller. Jag vet att jag kan gå till butiken där jag köpte den och få den ersatt men det är en 40 mil lång körning, så jag vill prova några saker först innan jag åker ut. Vad skulle du föreslå att jag gör för att försöka lösa problemet? Tack.

Symtom och möjliga orsaker

Förutom den uppenbara svarta och svarsfria skärmen finns det andra symtom som du kan stöta på när din nya telefon har det här problemet:

 • LED-indikatorn lyser men skärmen är svart och svarar inte
 • Skärmen är svart, LED-indikatorn lyser inte och telefonen slås inte på om du trycker på strömbrytaren
 • Du kan höra meddelandeljuden men skärmen är svart
 • Enheten stängs bara av på egen hand och vägrade att slå tillbaka

Den här frågan är vanligt för alla smartphones. Vi fick faktiskt hundratals problem från våra läsare som stötte på detta problem med tidigare Galaxy-modeller och bland de vanligaste orsakerna är följande:

 • Batteriet är helt tömt att det tar några minuter innan telefonen svarar på laddaren när den är ansluten
 • Android-systemet kraschade och lämnade telefonen svarsfri när strömbrytaren trycks in eller om laddaren är ansluten
 • Vissa nedladdade appar kraschar fortfarande vilket också orsakade systemkrasch
 • Strömknappen fastnade eller skadades efter att telefonen föll på en hård yta

Innan vi går till instruktionerna om hur du felsöker detta problem, om du har andra problem, besök vår Galaxy S7-felsökningssida, eftersom vi kanske redan har tagit upp ditt problem. Eller så kan du direkt kontakta oss genom att fylla i detta frågeformulär. Ange all relevant information om problemet så att vi kan ge dig en korrekt lösning.

Steg för steg Felsökning

Oftare än inte, kommer inte att aktivera problem orsakas av systemkrasch. När det händer svarar enheten inte när du trycker på strömbrytaren och den laddas inte om du ansluter den. Det beror på att firmware spelar en stor roll när det gäller att starta hårdvaran och ladda batteriet. Så här är vad du behöver göra om detta problem uppstår ...

Första steget: Tvinga om din Galaxy S7 igen

Genom att hålla volymknappen och strömknapparna intryckta i 10 sekunder utför telefonen den simulerade batterikopplingen. Det är precis som när du drar ut batteriet ur telefonen för att återställa det.

Den här proceduren är kabelbunden så den ska fungera så länge den är korrekt. Återigen, tryck bara på och håll ned knapparna Volym ned och ström i 10 sekunder för att göra detta.

Dessutom kommer Forced Reboot-proceduren att uppdatera telefonens minne så att alla firmware och / eller hårdvarukomponenter som inträffade skulle åtgärdas omedelbart.

Tänk om proceduren för tvångsstart misslyckades?

Andra steget: Anslut din Galaxy S7 för att ladda

Kanske är orsaken till att din telefon stängs av och inte slås på igen för att batteriet har tömts. Det kan också vara anledningen till att tvångsstartproceduren misslyckades. Så det är dags att ansluta laddaren och lämna enheten i minst 5 minuter innan du försöker slå på den.

Efter 5 minuters laddning kan du försöka slå på telefonen och om det inte fungerar kan du prova det första steget igen.

Tredje steg: Se om Galaxy S7 kan starta i återställningsläget

Nu kommer det här förfarandet att berätta om det bara är en firmwareproblem eller ett allvarligt hårdvaruproblem. I återställningsläget laddas inte Android GUI under uppstart, men alla väsentliga komponenter kommer att startas. Så om telefonen startar upp i återställningsläge betyder det att problemet är med firmware, förmodligen. Annars är det ett hårdvaruproblem.

 • Tryck och håll sedan ner knapparna Hem och Volym U och tryck sedan på strömbrytaren.
 • När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 • När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

Om telefonen lyckas starta upp i återställningsläget, fortsätt med att torka av cache-partitionen med volymknapparna och strömbrytaren för att välja alternativet och försök sedan starta upp normalt. Men om återställningsläget misslyckades, fortsätt till det sista steget.

Vad händer om telefonen vägrade att starta upp normalt efter återställningsläget?

Fjärde steget: Prova att starta upp Galaxy S7 i säkert läge

Det finns en chans att problemet orsakades av en tredjepartsapp som kan ha kraschat med tanke på att det fortfarande finns appar i Play Store som har kompatibilitetsproblem med Android M (Marshmallow). I det här fallet måste du starta upp telefonsäkerhetsläget bara för att se om det kan och utesluta möjligheten till hårdvaruproblem en gång för alla.

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart ned Volymknappen.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Om din telefon har startats upp i säkert läge, försök att avinstallera misstänkta appar. Eller så kan du fortsätta med fabriksåterställning via Inställningar eller Master-återställning genom att starta upp din telefon i återställningsläge igen. Hur som helst kommer problemet att åtgärdas. Men om säkert uppstart inte lyckades, är det sista alternativet det sista steget.

Sista steg: Låt teknikern felsöka problemet eller byt ut telefonen

Vid denna tidpunkt gjorde du allt du kunde för att försöka lösa problemet utan att kompromissa med telefonens säkerhet och ogiltiga garantin. Det är dags att du gick till butiken där du köpte den och låter teknikern kontrollera det åt dig. Om problemet inte kan åtgärdas av tekniken får du en ersättningsenhet.

Har du problem med din telefon som inte kommer att slås på?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har redan publicerat felsökningsguider för följande enheter:

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på

Vi är alltid villiga att hjälpa våra läsare, så om du har problem med din nya Samsung Galaxy S7, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i detta formulär.