Hur du felsöker problem med långsam laddning av Samsung Galaxy S7

Med sin snabbladdningsfunktion förväntas #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) helt ladda sitt batteri snabbare än vanligt, det är därför många ägare klagar på problem med långsam laddning när de märker att telefonen laddas i normal takt.

Som standard är snabbladdningsfunktionen aktiverad på telefonen men användare kan faktiskt inaktivera både trådbundna och trådlösa snabbladdningsalternativ. Men vi fick rapporter om att vissa ägare stötte på problem som att telefonen inte laddar snabbt medan andra sa att deras helt enkelt är långsam laddning. Låt oss försöka ta en titt på denna fråga lite djupare för att kasta lite ljus på de frågor som ägarna tänker på.

Innan vi går längre, här är ett par problem som vi fick från våra läsare som bäst förklarar problemet med långsam laddning med Galaxy S7:

Min telefon tar bara för lång tid att ladda och jag känner till det som ett faktum eftersom jag de första dagarna kunde ladda den på mindre än en timme. Nu tar det 3 till 4 timmar att anslutas innan det når 90%. Fick jag en dålig enhet eller behöver batteriet redan bytas ut? Det är den nya Galaxy S7, som jag köpte helt ny. Kan ni ge mig några instruktioner om hur jag fixar detta? Tack.

Min Galaxy S7 laddar inte snabbt och det oroar mig. Jag försökte använda laddaren med en sladd och jag försökte också den trådlösa men den laddas inte snabbt som tidigare. Gjorde jag något fel? Är det ett problem med telefonen? Försökte undersöka på nätet och det finns många ägare som också upplever detta problem så jag är lite orolig för det. Kan ni snälla hjälpa mig.

Om du har andra problem med din telefon kan du besöka vår felsökningssida och hitta problem som liknar din. Du kan använda lösningarna vi tillhandahöll. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i detta frågeformulär.

Steg för steg Felsökning

Det finns problem vi inte kan fixa på egen hand. Syftet med den här felsökningshandboken är att avgöra om problemet med din telefon är litet och kan åtgärdas genom att utföra de grundläggande felsökningsförfarandena. Låt oss försöka utesluta en möjlighet efter den andra tills vi kan räkna ut vad problemet är.

Steg 1: Ta reda på om dina appar har något att göra med problemet med långsam laddning

Det finns två allmänna kategorier för appar, förinstallerade och tredje part. Några av dessa appar kan orsaka problem som detta och även om vi inte direkt kan fastställa vilken som är den skyldige eller om de har något att göra med det, måste vi isolera problemet.

Många rapporter har tyder på att appar orsakar långsam laddningsproblem eftersom ju fler appar som körs i bakgrunden desto snabbare tömmer batteriet. I det här fallet tappar apparna batteriet snabbare än telefonen kan ta in så även om du ansluter enheten, kommer det fortfarande att ta evigt att ladda batteriet helt.

När du går tillbaka till att isolera problemet måste du starta din Galaxy S7 i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart ned Volymknappen.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Du kanske har läst något om att visa skärmen Nya appar och stänga alla appar. Förfarandet ovan gör samma trick på en gång, i själva verket avaktiverar det tillfälligt alla tredjepartsappar som lämnar förinstallerade appar som körs.

Om problemet orsakades av vissa tredjepartsappar, bör enheten ladda (även snabbladdning) ordentligt i säkert läge. Så medan enheten är i det här läget, koppla in den för att ladda och se hur snabbt den kan fylla på batteriet. Eftersom det bara finns en handfull appar som kör bör det vara en märkbar skillnad i laddningstiden.

Men om laddningen fortfarande är långsam, har åtminstone en möjlighet uteslutits. Så fortsätt din felsökning.

Steg 2: Stäng av telefonen och anslut den för att ladda

Detta steg hjälper oss att avgöra om telefonen laddas normalt när det inte finns något i bakgrunden. Antagande att det första steget var ett fel eller att telefonen fortfarande laddades långsamt, är vi ännu att avgöra om de förinstallerade appar har något att göra med det eller firmware, batteriet eller om det är ett hårdvaruproblem.

Om problemet bara var en app eller två eller en fast programfel bör telefonen kunna ladda normalt när den är avstängd. Det kan till och med snabbladdas med tanke på att skärmen är av och att det finns en liten chans att enheten kommer att värmas upp.

Om Galaxy S7 fortfarande laddas långsamt när den är avstängd, inte laddar alls eller värms upp medan den är ansluten är det troligtvis ett hårdvaruproblem och så tidigt som nu bör du kontakta en tekniker omedelbart eller så kan du ta tillbaka telefonen till butiken särskilt om den fortfarande är några dagar gammal så att den kan bytas ut.

Å andra sidan, om din telefon bara laddas bra när den är avstängd, måste det bara vara en firmwareproblem och det finns ett par saker du kan göra eller försöka lösa problemet. Fortsätt till nästa steg.

Steg 3: Försök ta bort systemcachen och ladda din telefon igen

Andra skulle föreslå att systemet dumpas men jag tror att det här förfarandet kan lösa problemet, särskilt om det inträffade nyligen och utan uppenbar anledning.

Det har rapporterats om problem med långsam laddning som orsakades av mindre eller större uppdateringar av firmware, misslyckade appuppdateringar och korruption av vissa systemcacher.

Att torka av allt innehåll i cache-partitionen är det bästa du kan göra i det här skedet, så följ dessa steg:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

När du har torkat bort cache-partitionen, anslut telefonen igen och se om den laddas bra den här gången. Om inte, finns det en annan procedur som du bör prova nedan.

Steg 4: Ta tillbaka telefonen till fabriksinställningarna och försök ladda den igen

Återställ med andra ord telefonen. Du har inte mycket av ett alternativ just nu och med tanke på att problemet bara inträffade utan uppenbar anledning, finns det en chans att något måste ha gått fel med vissa av uppgifterna. Du har redan rensat systemcachen, så den här gången kan du försöka ta bort all data men naturligtvis se till att du säkerhetskopierar dina viktiga filer, musik, videor, foton. Om du har ett microSD-kort ska du överföra dem och ta bort SD-kortet. Ta sedan bort ditt Google-konto och inaktivera skärmlåset så att du inte löser stöldskyddsfunktionen och följ sedan dessa steg:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.

OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.

 1. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 2. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.

 1. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 2. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 3. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 4. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 5. Telefonen startar om längre än vanligt.

Detta är den sista utväg och det förväntas att ett problem som ditt kommer att åtgärdas genom att göra detta förfarande, om inte, är det dags att besöka en tekniker eller återlämna telefonen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.