Hur du felsöker Galaxy J3 som snabbt tappar batteriladdningen

Hej alla! Välkommen till vårt senaste # GalaxyJ3-felsökningsinlägg. Om det finns en fråga som inte kommer att försvinna med dagens smartphones är det den vi diskuterar i det här inlägget idag - snabbt batteriladdning. I många fall som vi har undersökt har problem med batteriladdning en större chans att inträffa när enheten har nått ett år. Detta beror vanligtvis på naturligt förfall som inträffar i själva batteriet. I vissa fall kan externa faktorer som dåliga appar, dålig app- eller operativsystemkodning ligga bakom besväret. Nedan följer en kort lista med felsökningssteg som vi anser vara tillämpliga i fall som nämns i det här inlägget. Se till att du gör mer forskning om hur du eliminerar eller minimerar batteriladdningsfrågan i din enhet om du redan har provat allt vi inkluderar här.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy J3 tappar batteriet snabbt, laddas inte upp när batteriet är under 5%

Hallå. Jag äger Samsung J3 och har varit besviken över dess prestanda de senaste 6 månaderna. En gång var det en perfekt telefon med en enkel och långvarig batteritid och snabb drift. Nu tar det 10 sekunder att ladda NÅGOT, även med 100% batteri, och när batteriet faller under 5% vet jag att förbereda mig för minst en halv dag utan min telefon. Det här är det värsta problemet med en telefon jag någonsin har sett. DET ENKELT VILL INTE TILLBAKA TILLBAKA FRÅN NEDANDE 5%. Ingenting jag gör, förutom helt godtyckliga kabel- / väggkontaktkombinationer, kommer att föra tillbaka den här telefonen från de döda. Jag har väntat på jobbet i en timme och det har fortfarande inte lyftts upp från "blixtbult (ladda din telefon" -symbolen. Det är inte ens på 1% laddat. Det är löjligt. Snälla låt mig veta vad jag gör fel Jag använder samsung väggladdaren och kabeln som medföljde telefonen. Kabeln kommer ibland att laddas från min bil, så jag vet att tekniken fungerar, det är telefonen eller telefonbatteriet som har ett enormt problem. Låt mig veta. Tack - William

Lösning: Hej William. Smarttelefoner kan bli problematiska av många olika skäl, så om inte en uttömmande diagnostik (både programvara och hårdvara) utförs, finns det en liten chans att någonsin hitta det faktiska skälet till din egen fråga. Även om ditt problem verkar vanligt, kan den exakta orsaken vara enhetsspecifik, vilket innebär att det kan finnas en unik faktor i din J3 som direkt eller indirekt får symtomen att visas.

Till exempel kan det verkliga skälet till att laddning verkar vara ojämnt komma från ett fel på hårdvarusidan, särskilt laddningsporten. I vissa liknande fall kan en dålig tredjepartsapp vara skylden. Lösningar för ett problem som detta varierar dock inte så mycket att fortsätta är genom att prova relevanta felsökningssteg för programvara. Om de inte fungerar, måste du antingen byta ut batteriet eller skicka telefonen för reparation. Nedan finns de möjliga lösningarna som du måste prova.

Uppdatera systemcachen

Vissa startrelaterade problem åtgärdas genom att torka av cache-partitionen, där systemcachen finns. Uppdateringar och appinstallationer kan ibland krossa systemcachen, vilket i sin tur leder till alla möjliga problem. För att se om en dålig systemcache skapar problemet, se till att torka cache-partitionen först. Här är hur:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Observera telefonen i säkert läge

Vissa appar kan också orsaka problem. Tänk på att inte alla appar skapas med samma skicklighet och resurser. Vissa kan hamna framgångsrikt när det gäller ekonomiska fördelar för utvecklaren medan andra inte kan. Andra kan fungera som avsett, men efter en tid, på grund av brist på tid eller resurser, kanske inte längre optimeras kommer en ny Android-uppdatering. Som ofta är fallet för föråldrade appar, de orsakar problem för operativsystemet. Om du vill se om telefonens elände orsakas av en tredje parts app startar du telefonen till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Kom ihåg att säkert läge inte är en lösning i sig. Det är ditt sätt att veta om vår misstank att en tredje parts app är skyldig är sant. Säker-läget blockerar appar och tjänster från tredje part, så om din telefon laddar normalt eller fungerar som förväntat, måste problemet orsakas av en dålig app.

För att identifiera den problematiska appen måste du avinstallera appar tills problemet är borta. Cykeln ska vara: avinstallera, observera, avinstallera, observera.

Kalibrera operativsystemet igen

Eftersom problemet tycks involvera batteriet är det också en bra idé att kalibrera Android så att det upptäcker batteriets faktiska batterinivå korrekt. Efter en tid kan operativsystemet (Android) bli förvirrat när det gäller att spåra batteriförbrukning eller laddning så det är bra om du kan hjälpa till att se till att det gör det. Det är enkelt och kan göras enkelt. Här är hur:

 1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100% . Använd originalladdningsutrustning för din iPhone och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden .
 4. Utför en varm omstart genom att hålla ner ström- och hemknapparna samtidigt tills Apple-logotypen visas.
 5. Använd din J3 tills den slutet slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Torka av telefonen via fabriksinställning

Fabriksåterställning bör vara det sista felsökningssteget för detta fall. Den här proceduren tar tillbaka alla programinställningar till sina standardvärden, så det är ett bra sätt att bli av med problem och buggar som kan ha utvecklats över tid. Fabriksstatsprogramvaran är i allmänhet fri från buggar som kan orsaka fel på batteriet. Se till att laddningen fungerar omedelbart efter att du har återställt enheten.

Om telefonen fungerar bra efter en fabriksåterställning men inte när du återställer dina appar, måste en av dina appar vara problematiska.

Så här gör du för att återställa din J3 från fabrik:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen två gånger för att återgå till inställningsmenyn och tryck sedan på General Management.
 8. Tryck på Återställ.
 9. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 10. Klicka på Återställ enhet.
 11. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 12. Tryck på Fortsätt.
 13. Klicka på Radera alla.

Byt ut batteriet

Det bra med J3 är att det har ett avtagbart batteri. För det här fallet är det därför en bra idé att byta ut batteriet om alla steg som anges ovan inte fungerar alls. Om du känner någon som har en J3 med ett fungerande batteri, försök att använda batteriet och se hur det fungerar i din telefon. Annars fortsätt bara med att köpa ett nytt batteri.

Skicka telefonen in

Om ingenting fungerar alls, har du inte tur. Det måste finnas ett hårdvarufel som orsakar de symtom du upplever just nu. Kontakta Samsung och låt dem lösa problemet. I annat fall ska du kontrollera det av ett bra tredjepartsreparationscenter.

Problem 2: Galaxy J3 laddar bara tills 91% stängs av på egen hand

Hej. När jag ansluter min telefon för att ladda kommer den att ladda upp till en viss punkt och sedan måste den stängas av eftersom jag ser att den startar upp på egen hand. Sedan kommer jag att använda det efter ett tag och det kommer inte att vara på. Jag kan inte få den att starta igen om jag inte tar av den från laddaren, drar i batteriet, byter batteri och slår sedan på det. Det debiteras endast om det verkar vara 91%. Någon aning om vad som kan orsaka detta? Det är verkligen konstigt. Ibland stängs den av och startas om flera gånger på egen hand. Jag tror att när det kommer till 91% stängs det av och kommer inte tillbaka av sig själv. Det kommer att ladda upp till 80 något procent innan jag stänger av och sedan tänker jag på. Jag är på 90% just nu och det är fortfarande på. Hur som helst, ett slags konstigt problem tror jag. Tack för all hjälp du kanske kan ge. - Peter

Lösning: Hej Peter. Samma lösning kan fungera i ditt fall. Visst kan omständigheterna skilja sig från William ovan, men alla våra förslag till honom måste också fungera i ditt. Hoppa bara över felsökningssteget som du har gjort om du redan har utfört det innan du kontaktar oss.

Se också till att installera Android- eller appuppdateringar när de blir tillgängliga. Kom ihåg att uppdateringar inte bara ger kosmetiska förändringar utan fixar även kända buggar. Även om utvecklare vill minimera batteriförbrukningen när de utformar sina appar, kan vissa också släppa patchar för att fixa ineffektiva koder. Var noga med att inte hoppa över någon uppdatering om möjligt.

För att lägga till kan du också försöka se om du kommer ihåg något som du kanske har gjort annorlunda. Om problemet till exempel sammanföll efter installationen av en ny tredjepartsapp kan det spara lite tid om du hoppar direkt för att avinstallera den appen och observera telefonen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.