Hur du felsöker frysning av Galaxy S8 och slumpmässiga omstart, andra problem

Idag ger vi dig felsökningsstegen som du kan göra om du befinner dig med en frysning och / eller slumpmässig omstart av # GalaxyS8. Som du antagligen vet nu är frysning och slumpmässiga omstartproblem inte unika för S8. Alla smartphones kan ha dem så att lösningarna vi tillhandahåller nedan också kan tillämpas generellt på andra enheter.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Hur du felsöker Galaxy S8-frysning och problem med omstart av omstart

Hej Droidguys, jag har en Samsung Galaxy S8, och den fortsätter att frysa och sedan starta om efter cirka 5 minuters användning. Jag har varit hos min operatör men de fixar inte min telefon eftersom garantin är ogiltig eftersom det finns en liten spricka på skärmen. Jag hoppas att ni kan tänka på en lösning. Vänliga hälsningar. - Jasper Huizing

Lösning: Hej Jasper. Anledningen till de symtom du upplever kan variera. Nedan är de lösningar du kan göra för att försöka fixa frysning eller slumpmässig omstart i din Galaxy S8.

Lösning 1: Starta om din S8 dagligen

Även om det knappast hörs om, kan omstart av din telefon varje dag faktiskt vara ett enkelt sätt att minimera buggar från att utvecklas. Många mindre buggar fixas genom att bara starta om din enhet så se till att du gör det regelbundet.

Om din telefon är frusen eller har svarat kan du också utföra en mjuk återställning. Mjuk återställning är den virtuella motsvarigheten till att dra ut batteriet för att adressera en svarsfri enhet. Om du inte har provat det tidigare i din S8, gör du så här:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down- knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt telefonen ladda i flera sekunder så att skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ för att välja.
 3. Låt telefonen starta om. Det kan ta över 1 minut att göra detta.

Lösning 2: Rensa ditt S8-minne

Med minnet menar vi RAM och inte den interna lagringsenheten. Android är utformat för att maximera enhetens RAM, men ibland fungerar inte alltid denna design som förväntat. Försök att kontrollera om din S8 hela tiden tar slut på RAM och se om du kan fixa den genom att rensa den aktuella minnessessionen. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll .
 3. Tryck på Memory .
 4. Tryck på Rensa nu för att rensa minnet.

Lösning 3: Hantera lagring korrekt

Ju mer rörig din enhets interna lagringsenhet är, desto troligare kommer den att sakta ner. Kom ihåg att alla enheter som används dag in och ut kommer så småningom att nå en punkt som lagringsenheten slits ut. Detta är ett av orsakerna till att din dyra smartphone inte kan köra för alltid. Det bästa du kan göra är att hantera din lagring för att minska effekterna av slitage. Det här är de praktiska saker du kan göra:

 • Installera de senaste app- och Android-uppdateringarna.
 • Ta bort onödiga appar från systemet.
 • Rensa meddelanden appinkorg genom att ta bort gamla övertygelser, MMS (foton, videor). Du kan också ställa in din meddelandeapp så att den automatiskt tar bort gamla meddelanden under inställningarna.
 • Ändra e-postsynkronisering för att bara ladda ner de senaste tre dagarna.
 • Rensa webbläsarens cache, kakor eller historik.
 • Överför bilder / media till en dator och ta bort dem från telefonen.
 • Radera samtalsloggar.

Lösning 4: Installera app- och Android-uppdateringar

Uppdateringar ger inte bara kosmetiska förändringar och förbättringar. Merparten av tiden innehåller app- och Android-uppdateringar också korrigeringsfiler för kända buggar. Det är därför en icke-brainer att inte missa dem. Om du är en av de användare som brukar hålla av med de senaste uppdateringarna för vad som helst, är det dags att ändra det.

Lösning 5: Torka av cache-partitionen

Ibland kan en skadad systemcache få en enhet att frysa eller sluta svara alls. För att säkerställa att din S8 använder en uppdaterad eller färsk systemcache måste du rensa cache-partitionen i din lagringsenhet. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned- knappen för att markera torka cache-partitionen .
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 6: Utför en huvudåterställning

Ibland går grundläggande felsökning inte någonstans. Om problemet kvarstår tills denna punkt vill du se till att du torker telefonen ren för att återställa alla programinställningar till standardvärden. När din telefon använder fabriksstatusprogramvara bör problem med frysning och slumpmässiga omstart saknas. Detta beror naturligtvis på om de beror på en programvarufel eller en dålig tredjepartsapp.

Följ de här stegen för att behärska återställa din S8:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills Ja - radera alla användardata är markerade.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras omstart av systemet nu .
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 11. Låt telefonen gå i några timmar. Se till att inte installera någon app under denna observationsperiod.

Det finns två möjligheter i denna situation:

 • Problemet kommer att försvinna och telefonen fungerar normalt.
 • Frågan fortsätter.

Om problemet kvarstår är det en indikation på att du har en dålig hårdvara.

Om problemet försvinner är det ett tecken på att antingen en dålig tredjepartsapp är att skylla, eller att fabriksåterställning eliminerade programvarufelet. Du vet att det är ett app-problem om problemet kommer tillbaka efter att du installerat appar tillbaka.

Lösning 7: Kontrollera hur telefonen fungerar när SD-kortet tas bort

En annan bra sak att göra innan du gör en fabriksåterställning är att ta bort SD-kortet. Om du inte gjorde det kan du göra samma sak efter en fabriksinställning. Ibland kan ett dåligt SD-kort få systemet att frysa eller fördröjas.

Lösning 8: Okänd maskinvarufel

Om problemet inte försvinner alls oavsett vad du har gjort kan du anta att dålig hårdvara är skylden. Kontakta Samsung för reparation eller utbyte.

Problem 2: Galaxy S8 fastnat i Samsung-logotypskärmen

Hallå. Förra veckan blev min Samsung Galaxy S8 svart och skulle inte komma tillbaka. Så jag höll ner ström- och volymknappen tills underhållsläget kom upp. Jag försökte starta om det, starta det i säkert läge och göra en fabriksåterställning. Varje gång telefonen skulle frysa på skärmen som säger “Samsung Galaxy S8.” Jag tog den till verizonbutiken och de sa att det inte var något de kunde göra. De sa att det inte var ett batteriproblem eftersom telefonen skulle försöka starta om. De tror att det var ett virus eller något.

Hur som helst var jag tvungen att få en ny telefon och jag fick inte mina foton säkerhetskopieras till mitt Google-konto så att de alla är på den gamla telefonen. Jag har fortfarande telefonen. Jag har kontaktat Samsung för att se om de kunde lösa problemet, men det har varit en run-round-spel med dem. Hur som helst tack i förväg! Jag hoppas att du kan hjälpa mig. - Jessica

Lösning: Hej Jessica. Om din telefon startar om och fastnar i Samsung-logotypskärmen har Samsung rätt att säga att det inte är ett batteriproblem. Det måste finnas något med programvaran, troligen bootloader, som fryser telefonen på den här skärmen och förhindrar en normal uppstart. Vi har sett detta problem inträffa efter att en användare har manipulerat med programvaran, så om du försökte rota eller blinkade fast programvaran, bör du överväga att ångra dina tidigare åtgärder. Vi föreslår att du skylter om startladdaren och / eller firmware. Att återföra firmware till lager via Odin kan vara din enda chans här.

Om du aldrig har rotat eller flashat programvaran i din enhet kan du fortfarande dra nytta av att blinka upp startladdaren och firmware till lager. Överväg att göra mer forskning om hur detta görs i din telefon.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.