Hur du felsöker din HP Chromebook 14 som inte laddas [Felsökningshandbok]

Oftare än inte kan vi bara veta att vår bärbara dator inte laddas när batteriet faller under 10% eftersom det är när det börjar varna dig om att batteriet är lågt. Men när du ansluter laddaren till den laddas den inte och det är när du börjar leta efter en lösning. Så är fallet med några av våra läsare som äger HP Chromebook 14. De kontaktade oss eftersom deras bärbara datorer inte längre svarar på deras respektive laddare.

Så i det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du felsöker din Chromebook som inte laddar men vi har faktiskt två situationer här; vi kommer att försöka felsöka din bärbara dator som inte laddas men som fortfarande har kvar batteriet och en som redan har laddats av eftersom batteriet redan har tömts. Så om du är en av ägarna till den här bärbara datorn och för närvarande har en liknande problem kan du fortsätta läsa det här inlägget eftersom vi kanske kan hjälpa dig.

Men innan vi går till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, gå till vår HP Chromebook 14-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här bärbara datorn. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats, så försök att hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss. Vi är mer än villiga att hjälpa dig med ditt problem.

HP Chromebook 14 laddar inte och inte tillräckligt med ström

I det här avsnittet kommer vi att felsöka din Chromebook som redan stängts av efter att allt batteri har tömts och inte av någon anledning laddats. Det vanligaste scenariot är att du lämnade din HP Chromebook med lågt batteri över natten och när du vaknar på morgonen slås den inte på när du öppnar locket och laddar inte när du ansluter det till laddaren. För det här problemet är det du behöver göra:

Steg 1: Se till att laddaren är ansluten till ett fungerande uttag

Det första du måste kontrollera är laddaren, särskilt om det är första gången detta problem uppstår. Det finns tillfällen då vi tror att nätadaptern är ansluten till ett vägguttag när den inte är det. Sedan finns det också fall att den är ansluten till ett icke fungerande uttag. Om du inte har en testare för att kontrollera om uttaget faktiskt levererar el, är det bättre att du ansluter adaptern till uttaget som fungerar. Till exempel kan du använda uttaget där din TV är ansluten bara för att se till.

Dessutom består nätadaptern av två kablar faktiskt. Den första kabeln är den som du ansluter till vägguttaget, som också måste vara ordentligt ansluten till själva adaptern. Den andra kabeln är den som har adaptern i ena änden och den andra änden bör anslutas till din bärbara dator. Alla dessa bör vara ordentligt anslutna.

Steg 2: Ta reda på om batteriindikatorn lyser när du ansluter laddaren

Vanligtvis bör batteriindikatorn lysa när laddaren är ansluten till den. När det laddas, oftare ser du ett gult ljus. Om du emellertid ser ett grönt ljus, vänta tills det lyser gult och låt datorn ladda batteriet innan du försöker slå på det.

Om indikatorn inte tänds, låt den fortfarande laddas i tio minuter eftersom det finns tillfällen då batteriet inte svarar omedelbart, särskilt när det är helt tömt. Men tänk också på om den nedre delen av den bärbara datorn värms upp, om den gör det, koppla loss den från laddaren omedelbart för att förhindra ytterligare komplikationer.

Steg 3: Utför återställning av den inbäddade kontrollen (EC)

Det finns en chans att din Chromebook bara är frusen, det är därför den inte svarar när laddaren är ansluten. Genom att göra EC-återställning försöker du faktiskt frysa upp det men gör det medan den bärbara datorn är ansluten till laddaren.

För att göra detta, tryck och håll in uppdaterings- och strömknapparna i 3 sekunder. Om den bärbara datorn startar upp, problemet är löst, annars är det dags att ta den till en butik och låta tekniken hantera problemet åt dig.

Det finns bara så mycket vi kan göra för den bärbara datorn som inte kommer att slås på och inte laddas, så låt proffsen fixa det.

HP Chromebook 14 laddar inte men har fortfarande ström

Nu försöker vi felsöka din HP Chromebook 14 som inte laddas men fortfarande har lite batteri kvar och fungerar som det ska. Jag har också stött på den här typen av problem och kunde fixa det genom att göra några saker du kanske inte tror fungerar. Men innan det, se till att du följer anvisningarna i det första steget ovan för att se till att du anslöt laddaren till ett fungerande uttag och att alla kablar är korrekt monterade. Följ sedan dessa steg när de arbetade för mig redan några gånger:

 1. Stäng av din HP Chromebook 14 och stäng sedan locket.
 2. Koppla ur laddaren från vägguttaget och koppla bort din bärbara dator från den.
 3. Anslut din Chromebook till laddaren igen och anslut sedan nätadaptern till ett fungerande vägguttag.
 4. Håll locket stängt.
 5. Batteriindikatorns lampa kanske inte blir gult, vilket innebär att din Chromebook laddas.
 6. Låt det ladda i en timme utan att öppna locket och allt ska fungera efter det.

Om din bärbara dator fortfarande inte laddas efter detta är det dags att felsöka.

Steg 1: Utför EC-återställningen på Chromebook

Tryck och håll ner uppdaterings- och strömbrytarknapparna i 3 sekunder och din bärbara dator startas sedan upp (naturligtvis är det bara tillämpligt om det fortfarande finns tillräckligt med batteri kvar för att starta det) normalt. Därefter försöker du ladda den igen och om den fortfarande inte laddas, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Kontrollera att nätadaptern faktiskt laddar batteriet

Laddningsprocessen i Chromebook är ganska okomplicerad och Chrome spelar bara en liten roll när det gäller laddning men det kan berätta om nätadaptern faktiskt driver ström till din bärbara dators batteri. Så här vet du ...

 1. Anslut adaptern till vägguttaget och anslut den andra änden till din bärbara dator.
 2. Slå på den bärbara datorn om den fortfarande är avstängd.
 3. Tryck på ctrl + alt + t för att öppna crosh.
 4. Skriv battery_test 1 i crosh och tryck sedan på enter.
 5. Kontrollera resultatet för att bekräfta att batteriet laddas.

Det skulle säga ”Batteriet laddas” när det faktiskt gör det. Om den visar det, laddar inte nätadaptern batteriet på din bärbara dator. Koppla ur adaptern från vägguttaget och kontrollera fysiskt för pauser. Om allt ser bra ut kan du prova en annan laddare bara om det finns en tillgänglig, om det inte finns någon så är det dags att ta det till butiken och låta tekniken kontrollera det för dig men jag skulle också föreslå att du gör nästa steg bara för att vara noggrann i vår felsökning.

Steg 3: Kontrollera batteriets urladdningshastighet

Vi kontrollerar faktiskt batteriets hälsa här och testet vi måste genomföra kan ha följande resultat:

 • Om batterihälsoprocenten är större än 50% ligger batteriet inom de förväntade slitagegränserna.
 • Om batterihälsoprocenten är lika med eller mindre än 50% och batteriet är mindre än ett år gammalt ligger batteriet utanför förväntade slitagegränser och kan behöva bytas ut.
 • Om testresultaten visar att batteriet är okänt kan det hända att batteriet måste bytas ut.

Så här kontrollerar du batteriets hälsa i din HP Chromebook 14 ...

 1. Koppla loss laddkabeln från Chromebook.
 2. Slå på Chromebook och logga in på ditt konto.
 3. Stäng alla öppna appar eller flikar och minska skärmens ljusstyrka till lägsta nivå.
 4. Öppna Chrome-webbläsaren och skriv chrome: // extensions / i omniboxen (webbläsarens adressfält) och tryck sedan på enter.
 5. Ta bort kryssmarkeringarna bredvid Aktiverad för att inaktivera alla tillägg.
 6. Tryck på ctrl + alt + t för att öppna crosh.
 7. Skriv battery_test 1 i crosh och tryck sedan på enter.
 8. En skärm visar aktuell batterihälsa och urladdningshastighet.

Beroende på resultatet kan du behöva byta ut batteriet eftersom det kan vara anledningen till att det inte laddas längre.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att hantera problemet med att inte ladda med din HP Chromebook 14. Lycka till!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.