Hur du får ditt iPhone X-batteri att hålla längre

Många #iPhoneX-ägare ber oss komma med en lista med förslag som hjälper dem att förbättra batteriets prestanda på sin enhet så här är det. I det här inlägget ger vi dig några konkreta steg för att bromsa batteriförbrukningen på din iPhone X. Vi hoppas att du kommer att hitta detta användbart.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Tips 1: Starta om din iPhone X regelbundet

Varje dator, som inkluderar smartphones som din iPhone X, kan ha mycket nytta av regelbunden omstart. Vissa buggar uppstår efter att ett system har kört länge eller när batteriet har stött på prestandafel på grund av långvarig användning. För att stoppa problemkoden från att fortsätta kan du helt enkelt starta om systemet. Processen stoppar i princip den problematiska kod som kan ha utvecklats efter en tid och rensar det nuvarande tillståndet för både hårdvara och programvara. Med ett ord ger du systemet tid att återhämta sig och / eller tillåter det att kasta bort skräp och börja om igen. När det gäller mobil datoranvändning kan till och med en sekund som inte används göra en skillnad för batteriprestanda. Vi föreslår att du startar om din iPhone X en gång i några dagar om du inte kan göra det varje dag.

Tips 2: Minimera appar

Ju fler appar du installerar, desto större är chansen att en eller några av dem ofta kräver att köra i bakgrunden eller ansluta till fjärrdatorer / servrar för att få uppdateringar. Med andra ord kan några av dem vara makthunga mestadels, om inte hela tiden. Om du ser allvar med att förlänga batteriets livslängd på din iPhone, inte bara under din dagliga användning utan också på lång sikt, bör du installera bara nödvändiga appar. Försök undvika att installera appar genom impuls och glöm sedan dem senare. Kom ihåg att även om du inte aktivt använder en app kan de fortfarande tömma batteriet, särskilt om många av dem har tillhörande tjänster som regelbundet körs i bakgrunden. Sociala nätverk och appar för e-handel är vanligtvis de viktigaste bidragarna till batteriladdning för många smartphones så att avlägsna dem från systemet kan underlätta belastningen på batteriet kraftigt. Den allmänna regeln är att bara installera appar du är beroende av varje dag. Försök att undanröja appar som inte är väsentliga och som kräver ny information för det mesta från servrar för att uppdatera innehållet. Dessa appar kan vara spel som ständigt ansluter till topplistor, sociala nätverksappar som synkroniseras hela tiden, shoppingappar, bland andra.

Tips 3: Kontrollera dig själv

Bekräfta det, du kan inte verka låta din enhet vila när den är ny eller bara uppdaterad till en ny version av operativsystemet. Genom att ständigt låsa upp skärmen och tänka på den tappar du batteriet effektivt snabbare. Om din dag kräver att du ständigt ringer din telefon, bör du göra några drag för att spara batteriet som att sänka ljusstyrkan på skärmen, stänga av ljudaviseringar, undvika att sätta enheten på vibrationer, ställa app-synkroniseringsinställningar till manuell, etc. Tänk bara på att allt du behöver kräver ström så ju mer du använder din enhet, desto mer troligt läcker det ström så förvänta dig inte att batteriet ska hålla länge.

Tips 4: Använd förslag på batterilivslängd (under Inställningar)

iOS övervakar regelbundet dina användningsmönster för att ge dig förslag på hur du sparar batteriström. Från och med iOS 10 introducerade Apple funktionen Batteritidförslag så att deras enhet nu kommer att rekommendera användaren vilket specifikt steg som kan göras för att tona ner strömförbrukningen. Om du till exempel är den typ som brukar använda skärmen med full ljusstyrka kan batteriets livslängdsförslag rekommendera att du sänker skärmens ljusstyrka för att sänka batteriets användning varje dag. Det är en enkel funktion men en användbar funktion om du inte vet var du ska börja i din strävan efter bättre batteriprestanda.

För att komma åt förslag om batteritid:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på Batteri.
 3. Enligt förslag om batteritid kommer din iPhone att presentera inställningar för att ändra som förbättrar batteriets livslängd. Du kan trycka på varje förslag för att hoppa till den inställning som behöver ändras.

Om du inte vill göra ändringen vet du åtminstone att det bidrar till batteriladdningen.

Tips 5: Inaktivera uppdatering av bakgrundsprogram

Bakgrundsappuppdatering är en funktion som gör att appar kan arbeta i bakgrunden för att hämta nytt innehåll från fjärrservrar. Även om den verkligen har sin användning, kan det också vara en bidragande faktor till varför din iPhone kanske tappar batteriet snabbt. Funktionen för uppdatering av bakgrundsappar fungerar när din enhet är online (antingen via wifi eller mobildata) och den vänds som standard. Denna funktion är nödvändig för appar som ofta kräver uppdateringar som navigationsappar, väderappar eller meddelandeappar. Men om du har för många appar och du tillåter uppdatering av bakgrundsapp för alla av dem, kan detta göra att systemet körs hela tiden, för att inte tala om att använda din värdefulla bandbredd för mobildata. Vi rekommenderar att du bara använder den här funktionen för utvalda appar som absolut behöver för att få uppdateringar. Annars kan du bara stänga av den och helt enkelt få nytt innehåll för appar manuellt när du använder dem. Så här får du åtkomst till bakgrundens appuppdatering:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Välj Bakgrundsappuppdatering.
 4. Växla bort bakgrunden för appuppdatering.

Funktionen för uppdatering av bakgrundsprogram kan vara påslagen efter installation av uppdateringar, så se till att kontrollera den då och då så att du stänger av den igen.

Tips 6: Stäng av Location Services

Placeringstjänster, som bakgrundsapp-uppdatering, kan vara en användbar funktion, men återigen kan det också vara en anledning till att din enhet kan tappa batterikraften snabbt. Placeringstjänster är användbara för vissa appar och tjänster bara så om du har lite batterisaft på en dag, kanske du vill stänga av det här. Platstjänster använder GPS och Bluetooth (där de är tillgängliga), tillsammans med publik- hämtade Wi-Fi-hotspots och celltorn för att bestämma den ungefärliga platsen för din enhet. Om många appar använder det hela tiden kan det förbruka mycket kraft mycket. Så här sätter du på eller stänger av Lokationstjänster för specifika appar:

 1. Gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster.
 2. Se till att Location Services är på.
 3. Rulla ner för att hitta appen.
 4. Klicka på appen och välj ett alternativ:
  • Aldrig : Förhindrar åtkomst till information om Location Services.
  • När du använder appen : Tillåter åtkomst till Location Services endast när appen eller en av dess funktioner är synliga på skärmen. Om en app är inställd på Medan du använder appen kan du se att statusfältet blir blått med ett meddelande om att en app aktivt använder din plats.
  • Alltid : Tillåter åtkomst till din plats även när appen är i bakgrunden.

När du har anpassat tjänstefunktionen för platser bör appar berätta varför den kan behöva funktionen igen. Tänk på att vissa appar kan behöva funktionen för positionstjänster för att fungera så att du kanske bara hittar två alternativ.

Tips # 7: Använd låg effektläge

Low Power Mode är en drastisk lösning som du kan använda om du inte tror att du inte kommer att kunna ladda snart och du måste sträcka din telefonanvändning så länge som möjligt. Låg effektläge fungerar genom att ställa in telefonens processorkraft och hela systemet i allmänhet. Långsamheten görs under huven och du bör inte märka det om du inte gör avancerade prestandatest. Låg effektläge kan bromsa systemet med cirka 40% och det inaktiverar också onödiga funktioner som följande:

 • E-post hämta
 • "Hej Siri"
 • Bakgrunds app uppdatering
 • Automatiska nedladdningar
 • Några visuella effekter
 • Auto-Lock (standardvärde till 30 sekunder)
 • iCloud Photo Library (tillfälligt pausad)

Så här aktiverar du låg effektläge:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Knacka på Batteri.
 3. Slå på låg effektläge på.

Andra tips som du kan göra för att ditt iPhone X-batteri ska hålla längre

Bortsett från rekommendationerna ovan, finns det andra saker du kan göra för att ytterligare förbättra batteriets prestanda. Dessa är följande:

 • installera app- och iOS-uppdateringar
 • minimera widgetar på låsskärmen
 • aktivera Minska rörelse
 • inaktivera eller ta bort batteriladdningsappar

Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.