Hur du avbryter Spotify Premium

Du kanske trodde att Spotify var en bra tjänst och bestämde dig för att registrera dig för Premium skulle vara en riktigt bra idé. Kanske hände något senare där du bestämde dig för att du inte hade råd med det längre, eller kanske du inte gillade värdet som Spotify erbjöd jämfört med andra musikströmningstjänster där ute. Hursomhelst, nu vill du avbryta ditt Spotify Premium-konto, men är inte säker på hur. Det är nästan roligt, för nästan varje tjänst där ute gör det omöjligt att enkelt avbryta ett prenumeration - det finns antingen många hoops som du måste gå igenom, eller så är det begravt i ett menyträd någonstans. Samma praxis gäller för Spotify Premium, tyvärr.

Så om du följer med nedan visar vi dig hur du hoppar över den tråkiga grävningsprocessen för avbokningsknappen i Spotify premium. Vi kommer precis så att du kan stoppa den automatiska återkommande faktureringen!

Din Spotify-prenumeration

Först måste vi kontrollera vilken typ av Spotify-prenumeration du har, eller ens om du prenumererar på Spotify alls. För att göra detta måste du navigera till www.accounts.spotify.com och logga in med din primära inloggningsinformation för Spotify.

På vänster sida av skärmen ser du en navigationsmeny. Helt i botten bör du se en prenumerationsflik . Klicka på det. Här visar Spotify att du prenumererar på musikströmningstjänsten. Det visar dig om du om Spotify hanterar ditt prenumeration eller om du prenumererar på något annat sätt, till exempel ett Apple ID. Att avbryta din Spotify-beskrivning beror mycket på hur du prenumererar. Om du prenumererar direkt så kan du enkelt avbryta det:

Stoppa Spotify-prenumerationen med Spotify

Om du redan har stängt sidan navigerar du tillbaka till www.accounts.spotify.com. Nu måste vi gå tillbaka till fliken Prenumerationer vi just var på. Om du prenumererade på Spotify med Spotify, är detta också området där du kan avbryta ditt prenumeration.

Om du verkligen prenumererar på Spotify på det här sättet, bör du se alternativet att avbryta eller ändra ditt prenumeration. Därefter är det så enkelt som att klicka på Avbryt Premium och bekräfta sedan genom att klicka på knappen Ja, Avbryt .

Grattis, du är inte prenumererad på Spotify Premium!

Avbryter Spotify med iTunes

Om du prenumererar på Spotify med en iPhone, iPad eller Mac, är chansen att Apple hanterar alla faktureringar i detta fall, så du måste avbryta prenumerationen via Apple. Så här avbryter du med din iPhone eller iPad:

  1. Lås upp din enhet och gå in i appen Inställningar .
  2. Klicka på ditt Apple-ID. Du måste förmodligen ange ditt användarnamn och lösenord av säkerhetsskäl.
  3. När du är inloggad klickar du på länkarna Prenumerationer under Kontoinställningar.
  4. Detta visar en lista över alla tjänster som du prenumererar på via iTunes. Du borde se Spotify där. Klicka på det.
  5. Slutligen klickar du bara på knappen Avbryt prenumeration .

Om du inte har en iPad eller iPhone är det enkelt att avbryta Spotify via en Mac eller Windows PC med iTunes installerat också.

Du måste öppna iTunes. Högst upp i applikationerna måste du klicka på knappen Visa mitt konto . På samma sätt som iPhone- eller iPad-processen, måste du ange dina Apple ID-detaljer här, vilket vanligtvis är din e-postadress och lösenord du anger med den.

När du är inloggad, navigerar du bara till inställningsalternativet och klickar sedan på Hantera- knappen bredvid prenumerationslänken . Detta bör ta fram en lista med alla prenumerationer som du har, och du bör se Spotify i den listan. Klicka på Redigera- knappen till vänster om Spotify-alternativet och tryck på Avbryt prenumerationsknappen .

Grattis, du är helt avbokad från Spotify Premium och debiteras inte ytterligare.

Radera ditt Spotify-konto

I vissa fall kanske du vill ta bort ditt Spotify-konto helt. Det är viktigt att se till att du har stoppat alla prenumerationer innan du raderar. Att stänga ett konto bör automatiskt stoppa prenumerationen, men det kan inte nödvändigtvis göra det om du prenumererar på, säger, Apple iTunes. Om du vill stänga ditt konto navigerar du bara till Spotifys sida för stäng kontots support. Spotify tar dig igenom stegen som krävs för att stänga kontot.

Dom

Som ni ser kan det vara lite komplicerat att stänga ditt Spotify-konto. De gör det verkligen inte snabbt och enkelt, särskilt om du prenumererar via Apple iTunes och ditt Apple ID.