Hur du avaktiverar Bixby på Samsung Galaxy S10

Trots alla samtal om att lägga till ett alternativ för att inaktivera Bixby på Galaxy S9 och Note 9, lägger Samsung inte till ett sådant alternativ. Istället utvecklade och släppte företaget One UI för att ersätta TouchWiz med Bixby 2.0 på slep. Och gissa vad! Det finns fortfarande inget alternativ att inaktivera Bixby på Samsung Galaxy S10 och andra varianter. Det finns lösningar för att på något sätt "inaktivera" Bixby-knappen men Samsung gjorde det så svårt som möjligt så att bara några få skulle göra det.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig hur du inaktiverar Bixby på din Galaxy S10. Jag kommer att vägleda dig varje steg tills vägen inte längre kommer att ringa på Bixby när du trycker på den. Så om du är en av de ägare som vill stänga av den här funktionen, fortsätt läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Varför vill alla inaktivera Bixby?

Samsung måste ha spenderat en förmögenhet på att utveckla Bixby och medan den nya versionen nu erbjuder många funktioner, misslyckades det bara att imponera på alla. Och det som gjorde det till en av de mest fruktade funktionerna av vissa är placeringen av knappen. Det är benäget för oavsiktliga press som skulle väcka assistenten och störa vad du gör. Hade Samsung använt ett mer subtilt sätt att väcka Bixby istället för en fysisk knapp, kanske många användare skulle uppskatta det.

Jag är säker på att företaget har sina skäl till att det inte tillåter Bixby att inaktiveras och varför en fysisk knapp istället för ett mer subtilt sätt. Men vi som ägare av den här fantastiska enheten har också våra egna skäl till varför vi vill bli av med den här funktionen.

LÄS OCH: Hur man skärmspegel till TV på Galaxy S10 med Samsung Smart View-app

Hur inaktiverar jag Bixby på Galaxy S10?

Som jag sa tidigare finns det en lösning som gör att du kan inaktivera Bixby-knappen men Samsung ville inte göra det lättare för användare som vill bli av med den här funktionen. Först måste du logga in på ditt Samsung-konto så att du kan inaktivera Bixby hemma och här gör du så:

 1. Tryck på Bixby- knappen.
 2. Tryck på Nästa pil.
 3. Ange nu dina Samsung-referenser. Om du inte har ett måste du skapa ett nytt Samsung-konto.
 4. Om du blir ombedd att " Använd din biometri " trycker du på " Inte nu ".
 5. Klicka på Nästa- pilen igen.
 6. Granska villkoren och tryck på Nästa.
 7. Klicka på Nästa för sista gången.
 8. Och det är det, du är inloggad.

Nu är det dags att inaktivera eller ta bort Bixby Home från startskärmen.

 1. Håll ner på tomt utrymme på startskärmen tills menyn visas.
 2. Dra åt höger för att nå vänster hempanel.
 3. Inaktivera Bixby Home .

Och slutligen är det dags att inaktivera Bixby-knappen, men det bästa vi kan göra åt det är att inaktivera enstaka tryckning och göra det dubbeltryck för att öppna Bixby. När du ställer in så här skulle det sällan hända att Bixby skulle starta även om du lägger telefonen i fickan.

 1. Öppna inställningar .
 2. Klicka på Avancerade funktioner .
 3. Tryck på Bixby- tangenten.
 4. Välj Dubbeltryck för att öppna Bixby .

Och nu, en enda tryckning på Bixby-knappen kommer inte längre att starta den. Du måste trycka på knappen två gånger i snabb följd för att öppna Bixby igen. Den tar inte bort den från telefonen men förhindrar att den irriterar dig.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Galaxy S10 pekskärm slutade fungera | enkla lösningar för att frysa pekskärmen
 • Hur man döljer bilder på Galaxy S10 | enkla steg för att ställa in, dölja eller dölja Secure Folder
 • Hur man fixar Galaxy S10 “Galleri har stoppat” -fel | enkla steg för att fixa "Tyvärr har Galleri slutat"