Hur du avaktiverar Bixby på Galaxy Note 9

Till skillnad från Samsung Galaxy S9 kan du inte inaktivera Bixby på Galaxy Note 9. Alternativet att inaktivera det är inte där och Samsung bekräftade att det avsiktligt inaktiverar en sådan funktion. Uppenbarligen vill de att användare ska använda det som din telefonassistent. Nåväl, för vissa kan Bixby vara till hjälp men för de flesta av användarna kommer den bara i vägen för ofta eftersom en liten knapptryckning omedelbart kommer dig till Bixby-skärmen. Ingen kan tolerera det.

Men det finns faktiskt goda nyheter. Samsung bekräftade att de redan arbetar för att lägga till en funktion på låsskärmen för att inaktivera Bixby-knappen. Det kommer att implementeras via en uppdatering och tidslinjen antas vara i slutet av september. Så om du nyligen har uppdaterat din Note 9, försök att kontrollera om du nu kan inaktivera Bixby utan problem. Men om uppdateringen inte har genomförts ännu, här är några lösningar du kan använda.

  1. Tryck och håll på ett tomt utrymme på hemskärmen.
  2. Bläddra till Bixby hemskärm.
  3. Växla brytaren uppe till höger på skärmen för att inaktivera den. Nu är Bixby-startskärmen inaktiverad.
  4. För att inaktivera den faktiska Bixby-knappen trycker du på den en gång för att starta Bixby.
  5. Klicka på Fler ikoner (3 punkter) som finns längst upp till höger på skärmen.
  6. Välj Inställningar.
  7. Tryck på röstvakning och stäng sedan av den.
  8. Gå tillbaka till inställningssidan och tryck på Bixby-tangenten.
  9. Om du inte har något alternativ att inaktivera det ännu väljer du alternativet Tryck två gånger för att öppna Bixby.

Genom att göra stegen ovan har du inaktiverat 3 av Bixbys tjänster; Bixby-startskärmen, Bixby-röst och Bixby-knapp. Tja, vi har inte inaktiverat det i sig, vi har bara ändrat dess inställningar så att det inte dyker upp omedelbart när knappen trycks en gång. Efter detta måste du dubbeltrycka snabbt på knappen för att öppna den och det skulle minska de tider du måste ta itu med den.