Hur du åtgärdar YouTube Audio Renderer Error Problem Snabb och enkel fix

YouTube är för närvarande den mest populära videoströmningsplattformen i världen idag. Många har tillgång till denna webbplats eftersom den innehåller olika innehåll som sträcker sig från underhållning till självstudier. Det är ganska enkelt att komma åt webbplatsen från en dator eftersom du bara behöver använda din webbläsare för att göra det. Ibland även om det finns problem som kan uppstå när du försöker komma åt YouTube. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med YouTube-ljudet som har gjorts fel.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar YouTube Audio Renderer-fel

Innan du utför de rekommenderade felsökningsstegen för detta problem föreslår jag att du försöker starta om datorn först. Detta kommer att uppdatera operativsystemet och ta bort korrupta tillfälliga data och är ganska effektivt för att fixa de flesta programrelaterade problem.

När du försöker spela upp en YouTube-video kan du stöta på felmeddelandet “Audio renderer error. Starta om din dator. ” Det finns flera faktorer som kan orsaka detta problem, allt från ett fel i ljuddrivrutinen till ett fel i programuppdateringen. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du måste utföra för det här problemet.

Kör ljudfelsökaren

Windows 10 har ett användbart verktyg som fixar de flesta vanliga ljudproblem. Du bör försöka använda det här verktyget först eftersom det är ganska effektivt för att upptäcka och fixa ljudproblem.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Kör-dialogruta.
 • Skriv “ms-inställningar: felsökning” och tryck på Enter.
 • Inuti felsökningsfliken bläddrar du ner för att komma igång och klicka på Spela ljud.
 • Klicka på Kör felsökaren för att öppna verktyget.
 • Vänta tills den inledande undersökningsfasen är klar.
 • Välj den enhet som du stöter på ”Ljudgivarens fel. Starta om din dator. "Fel och tryck på Nästa.
 • Vänta tills verktyget analyserar din ljudenhet för problem. Om ett problem hittas kommer du att rekommenderas en reparationsstrategi. Följ instruktionerna på skärmen (klicka på "Ja, Applicera fix" eller "Ja, Öppna * -menyn") och följ sedan med rekommendationerna.
 • Starta om din dator.

Kontrollera om YouTube-ljudgivarens felfel fortfarande uppstår.

Koppla ur kontakten och anslut sedan hörlurarna

Ett annat sätt att lösa detta problem är att koppla ur kontakten och sedan koppla tillbaka hörlurarna. Detta kan åtgärda problemet om det orsakas av ett fel i operativsystemet som förhindrar att det automatiskt upptäcker att hörlurarna är anslutna till ljuduttaget eller USB-porten.

Inaktivera och aktivera sedan ljuddrivrutinerna igen

Det finns tillfällen när ett fel i ljuddrivrutinerna på din dator kan orsaka problemet. För att kontrollera om detta är den skyldige måste du inaktivera dessa drivrutiner och sedan aktivera dem igen.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Kör-dialogruta.
 • Skriv “devmgmt.msc” och tryck på Enter för att öppna Device Manager.
 • Inuti Enhetshanteraren kan du utöka menyn Ljud, video och spelkontroller.
 • Inaktivera varje ljudadapter där genom att högerklicka och välja Inaktivera enhet.
 • När alla ljudadaptrar under Ljud-, video- och spelkontroller har inaktiverats, vänta ett par sekunder innan du aktiverar dem igen genom att högerklicka och välja Aktivera enhet.

Kontrollera om YouTube-ljudgivarens felfel fortfarande uppstår.

Avinstallera ljuddrivrutinen

Om ljuddrivrutinen på din dator är skadad är det troligt att det här problemet kommer att uppstå. För att fixa detta måste du avinstallera ljuddrivrutinen och sedan installera en ny version.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Kör-dialogruta. Skriv sedan “devmgmt.msc” och tryck på Enter för att öppna Enhetshanteraren.
 • Utöka listrutan Ljud, video och spelkontroller och dubbelklicka på din ljudadapter.
 • Inuti ljudadapterens egenskaper, gå till fliken Drivrutin och klicka på Avinstallera enhet.
 • Starta om din dator.
 • Windows installerar automatiskt den senaste tillgängliga versionen av din ljudadapter.

Kontrollera om YouTube-ljudgivarens felfel fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.