Hur du åtgärdar Steam Error Code 118 Problem snabbt och enkelt sätt

Steam en populär online-plattform där digitala versioner av PC-spel enkelt kan köpas och installeras. Istället för att gå till en butik för att köpa en fysisk kopia av spelet kan du bara ladda ner det till din dator, vilket är ganska bekvämt för de flesta. Även om detta är en stabil plattform finns det fall då vissa problem kan uppstå. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att lösa problemet med Steam-felkod 118.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar Steam Error Code 118-problem

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Det finns flera faktorer som kan orsaka att det här problemet inträffar, allt från brandväggsinställning till virus. Nedan listas felsökningsstegen som du behöver göra för att åtgärda problemet.

Låt ånga genom brandväggen

Det första du bör göra i det här fallet är att kontrollera om Steam är blockerad av datorns brandvägg. Om det är så måste du tillåta det.

 • Tryck på "Windows" + "S" -tangenterna samtidigt och skriv in "Firewall"
 • Klicka på det första alternativet och klicka sedan på alternativet "Tillåt en app eller funktion via brandvägg".
 • Klicka på alternativet "Ändra inställningar".
 • Rulla nedför listan och se till att både "Public" och "Private" -alternativet för "Steam Client" kontrolleras.
 • Klicka på tillämpningsalternativet.

Kontrollera om problemet med Steam-felkod 118 fortfarande uppstår.

Starta om routern

Det här problemet kan också uppstå om din internethastighet plötsligt har blivit långsam. Om du startar om routern kan det uppdateras programvaran och förbättra anslutningshastigheten.

 • Koppla ur nätsladden från routern.
 • Vänta en minut och koppla tillbaka sladden igen.
 • Vänta tills Internet Access har beviljats ​​och starta sedan Steam.

Kontrollera om problemet med Steam-felkod 118 fortfarande uppstår.

Inaktivera applikationer från tredje part

Det finns en möjlighet att ett program som installerats och körs i din dator orsakar detta problem. För att kontrollera om detta är fallet måste du inaktivera de extra tjänsterna och applikationerna.

 • Tryck på "Windows" + "R" -tangenterna för att öppna "Run Prompt".
 • Skriv in "msconfig" och tryck på "Enter".
 • Klicka på fliken "Tjänster" och avmarkera alternativet "Dölj alla Microsoft-tjänster".
 • Klicka på alternativet "Inaktivera alla" och klicka sedan på fliken "Start".
 • Klicka på alternativet ”Open Task Manager” och klicka på en applikation där
 • Klicka på knappen "Inaktivera" för att inaktivera den från att starta automatiskt vid start.
 • Upprepa den här processen och inaktivera alla applikationer i listan.
 • Starta om datorn och kör bara "Steam Client".
 • Kontrollera om problemet försvinner. Om det gör det, kan du börja aktivera tjänsterna en i taget tills problemet kommer tillbaka. På detta sätt kan du enkelt isolera problemet till en enda tjänst eller applikation och inaktivera det permanent.

Kontrollera om problemet med Steam-felkod 118 fortfarande uppstår.

Skanna din dator efter virus

En faktor som kan orsaka problemet är ett virus. Du måste se till att antivirusprogramvaran har uppdaterade definitioner innan du kör en skanning. Om ett virus hittas kommer ditt antivirusprogram att veta hur man hanterar det.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.