Hur du åtgärdar skadat datafel på PS4

PlayStation är en populär spelkonsol som först släpptes 2013. Den senaste versionen av denna konsol är PS4 Pro som kan spela de senaste spelen i 4K-upplösning med snabbare bildhastigheter. Även om detta är en solid enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som kan bli ganska irriterande. Ett sådant problem som vi kommer att felsöka idag är det skadade datafelet på PS4.

Hur du åtgärdar skadat datafel på PS4

Det skadade datafelet kanske låter som ett skrämmande problem men i själva verket är det ett av de enklaste problemen att fixa. För det mesta gäller detta problem vanligtvis speldata och inte systemdata, och du ser vanligtvis ett felmeddelande märkt CE-34875-7 eller NP-32062-3. Detta händer när du försöker installera ett spel och när detta händer kommer du att sitta kvar med ett ospelbart spel.

Det snabbaste sättet att lösa problemet är att ta bort speldatafilen. För att göra detta, gå till Meddelanden på PS4-hemskärmen, tryck på OPTIONS och välj Nedladdningar. Härifrån markerar du de skadade data (grå miniatyrbild med en taggad linje genom den), tryck på OPTIONS och raderar sedan data. Torka av spelskivan med en mikrofiberduk och försök sedan installera den igen. Om du installerar ett nedladdat spel, ta bort den nedladdade filen och försök att ladda ner och installera den igen.

Om problemet kvarstår fortsätter du med att bygga om din speldatabas.

  • Stäng av PS4 helt
  • När enheten är avstängd håller du ner strömbrytaren. Släpp det efter att du har hört två ljudsignaler: en när du först trycker på, och en annan cirka sju sekunder senare.
  • PS4 startar nu i “Safe Mode”.
  • Anslut en DualShock 4-styrenhet med en USB-kabel och tryck på PS-knappen på regulatorn. Om PS4 inte känner igen styrenheten, kan du ha anslutit en "endast ström" USB-kabel - använd den som medföljde styrenheten.
  • Välj alternativet "Återskapa databas".
  • Vänta tills processen är klar och starta sedan om PS4

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.