Hur du åtgärdar problemet med den trådlösa adaptern eller åtkomstpunkten i Windows 10

Windows 10 är ett av de enklaste operativsystemen att använda eftersom du troligtvis stöter på färre problem med det jämfört med dess föregångare. Det finns dock tillfällen när du kommer att uppleva några problem när du använder din dator, som att gå online på ditt Wi-Fi-nätverk. Om du upplever den här frågan har du kommit till rätt plats eftersom vi kommer att tillhandahålla detaljerade felsökningssteg för detta problem.

Saker att göra först

Om du inte kan gå online på ett Wi-Fi-nätverk är det första du behöver göra att kontrollera om Wi-Fi-omkopplaren på din enhet är på. Klicka på Start och välj sedan Inställningar - Nätverk och Internet - Wi-Fi. Under Wi-Fi-rubriken bör växeln växlas till På. Det bör också säga att Wi-Fi är anslutet. Om det inte är så klickar du på Visa tillgängliga nätverk och om ditt nätverk är tillgängligt väljer du det och klickar sedan på Anslut.

Om du inte kan ansluta till nätverket kan du prova följande steg.

 • Se till att flygplansläget är avstängt.
 • Försök flytta dig närmare routern eller åtkomstpunkten.
 • Starta om modemet och den trådlösa routern. Koppla ur strömkabeln för routern från strömkällan och koppla sedan bort strömkabeln för modemet från strömkällan. Vänta i minst en minut. Anslut tillbaka modemet till strömkällan. Lamporna på modemet blinkar. Vänta tills de slutar blinka. Anslut din router till strömkällan.

Se till att dina andra enheter kan ansluta till det trådlösa nätverket och kontrollera sedan om din Windows 10-dator kan ansluta till den.

Felsökning av datorn

Det finns fall då problemet orsakas av problem med din Windows 10-dator. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen du behöver göra.

Använd nätverksfelsökaren. Detta är en av de bästa vägtullarna som du kan använda för att fixa anslutningsrelaterade problem. Klicka på Start-knappen och gå sedan till Inställningar> Nätverk och Internet> Status. Under Ändra dina nätverksinställningar, välj nätverksfelsökare. Följ stegen i felsökaren och kontrollera om det löser problemet.

Om problemet kvarstår öppnar du en kommandotolk som administratör. Skriv kommandotolken i sökrutan i aktivitetsfältet. Kommandotolken visas. Till höger om det väljer du Kör som administratör> Ja.

Kör följande kommandon.

 • Skriv netsh winsock reset och välj Enter. (Detta återställer TCP / IP-stacken)
 • Skriv netsh int ip reset och välj Enter. (Detta återställer TCP / IP-stacken)
 • Skriv ipconfig / release och välj Enter. (Detta kommer att släppa IP-adressen)
 • Skriv ipconfig / Renew och välj Enter. (Detta förnyar IP-adressen)
 • Skriv ipconfig / flushdns och välj Enter. (Detta spolar och återställer cache för DNS-klientupplösare)

Prova att rulla tillbaka nätverksadapterdrivrutinen

Om problemet inträffade efter att du nyligen har laddat ner en ny nätverksadapterdrivrutin bör du försöka rulla tillbaka drivrutinen till föregående version.

 • Skriv Enhetshanterare i aktivitetsfältet i sökrutan och välj sedan Enhetshanterare i resultatlistan.
 • Expandera nätverkskort och hitta nätverkskortet för din enhet.
 • Välj nätverkskortet och välj sedan Egenskaper.
 • I Egenskaper väljer du fliken Drivrutin, väljer Återvinn drivrutinen

Starta om datorn och kontrollera sedan om detta åtgärdar problemet.

Ytterligare felsökningssteg som du kan utföra för att lösa problemet

 • Försök stänga av brandväggen eftersom det kan hindra din dator från att ansluta till Internet.
 • Stäng tillfälligt av antivirusprogram eller förebyggande av skadlig programvara.
 • Utför en nätverksåterställning. Klicka på Start-knappen och välj sedan Inställningar> Nätverk & Internet> Status> Nätverksåterställning. På skärmen Nätverksåterställning väljer du Återställ nu> sedan Ja för att bekräfta. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår när enheten har startat om.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.