Hur du åtgärdar problemet med batteriladdning på Apple iPad Pro 2020 [Felsökningshandbok]

Problem med batteriladdning i mobila enheter beror inte alltid på ett dåligt batteri eller annan skadad komponent. Faktum är att många människor som har stött på problem med tömning av batteriet på sina iOS-enheter fick reda på att mjukvarorelaterade attribut är skylden. Bland de vanliga triggersna är dåliga appar, malwares, felaktiga inställningar och felaktiga uppdateringar. I tidigare apparater uppstår emellertid dålig tömning vanligtvis bland andra symtom på slitage, särskilt när batteriets prestanda försämras. För vissa nya enheter som har samma problem kan hårdvaruskador också anses vara värsta möjliga orsaker.

I det här inlägget behandlas en liknande fråga som visas på Apple iPad Pro (2020) -enheten. Det belyser också några föreslagna lösningar som används för att utesluta programvarurelaterade faktorer från de underliggande orsakerna. Om du råkar landa på den här sidan medan du letade efter användbara insatser för hur du ska hantera problem med batteriladdning på samma iOS-enhet, kan du hänvisa till detta genomgång. Fortsätt läsa för mer hjälp.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär för iPad-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga stäng appar sedan startar om din iPad Pro.

Rogue-appar är vanligtvis de främsta skyldigheterna. Appar som är benägna att gå oseriösa är de som är avstängda eller lämnas öppna i bakgrunden länge. När detta händer kan olika symtom utlösas och ett av dessa är snabb batteriladdning. För att rensa detta, tvinga stänga eller avsluta alla bakgrundsappar på din iPad Pro. Så här görs:

 1. Svep fingret upp från hemskärmen och pausa sedan.
 2. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appar.
 3. Dra sedan upp i en förhandsgranskning av appen för att avsluta eller stänga enskilda appar. Gör samma sak som resten av appförhandsgranskningarna.

När du har stängt alla bakgrundsappar, starta om eller återställ din iPad för att rensa cache och skräpfiler från dess minne. Till att börja med genomförs en mjuk återställning på en iPad Pro (2020) på detta sätt:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

Alternativt kan du tvinga omstart av din iPad Pro för att tömma alla felaktiga tjänster som kan ha orsakat att batteriet tappas snabbare. Så här tvingas du att starta om en iPad Pro (2020):

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck och håll ned Side / strömknappen tills du ser Apple-logotypen.

Vänta tills din telefon startar upp och använd sedan den och se om batteriet fortfarande tappar så snabbt eller inte. Om problemet kvarstår kan du fortsätta och prova nästa tillämpliga lösningar.

Andra lösningen: Hantera batterianvändning och appar på din iPad Pro.

Apple-enheter som körs på iOS 12 integrerar ett bättre system och gränssnitt för att hantera batterianvändning. Denna funktion hjälper dig att bestämma hur mycket batteri som används av vad. Dessutom kan du använda information om batterianvändning för att hantera batterianvändning med enskilda appar och tjänster. Så här får du tillgång till och hanterar den här funktionen:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Batteri .
 3. Rulla ner till och se hur mycket batteri varje app använde. Du kan trycka på fliken för att visa information om de senaste 24 timmarna eller de senaste sju dagarna om batterianvändning.
 4. Klicka på Klockan för att se hur mycket användning som var på skärmen och hur mycket som användes i bakgrunden.

Om du ser någon ovanlig strömförbrukning av en app, kan den appen vara den skyldige. För att utesluta detta kan du försöka inaktivera eller ta bort den misstänkta applikationen. Så här tar du bort ett program från din iPad Pro:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Rulla ner till vänster meny och välj sedan Allmänt .
 3. Klicka på iPad-lagring.
 4. Välj app som du vill ta bort eller avinstallera från din enhet.
 5. Klicka på Radera app.
 6. Om du uppmanas klickar du på Radera app för att bekräfta.

Om din iPads batteri inte tappas snabbt efter att du har tagit bort den misstänkta appen är problemet rättat. Annars måste du felsöka ytterligare och utesluta andra möjliga triggers.

Tredje lösningen: Installera uppdateringar för appar och iOS.

Uppdateringar erbjuder inte bara nya funktioner utan fixar också korrigeringsfiler för att hantera befintliga enhetsproblem som orsakas av fel och fel. Således rekommenderas det men starkt att hålla dina appar och enhets firmware uppdaterade. Om du inte har ställt in dina appar för att automatiskt installera uppdateringar, kanske du har missat att implementera några kritiska appuppdateringar på din enhet. Som ett resultat fungerar föråldrade appar upp och så småningom orsakade batteriproblem. För att lösa problemet, gå vidare till App Store och se om det finns några väntande appuppdateringar att installera. Här är hur:

 1. På Startskärm trycker du på App Store.
 2. Från App Store-startsidan, bläddra ner och tryck på fliken Spel .
 3. Klicka sedan på Apps .
 4. Välj Uppdateringar .

Följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera appar individuellt eller samtidigt. För att uppdatera enskilda appar trycker du bara på knappen Uppdatera bredvid applikationens namn. För att installera alla appuppdateringar på en gång trycker du på knappen U pdate All istället. Det här alternativet är endast tillgängligt om flera appuppdateringar är tillgängliga.

Förutom appuppdateringar är det också nödvändigt att installera den senaste iOS-uppdateringen för din iPad. Apple adresserade vanligtvis systemfel genom patchkoder som är inbäddade i en ny iOS-version. Följ de här stegen för att leta efter tillgängliga iOS-uppdateringar:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra ner och välj Allmänt.
 3. Klicka på Programuppdatering.

Din enhet måste ha en stabil internetanslutning, helst via Wi-Fi för att få åtkomst till Apples uppdateringsserver. Tillräckligt med minnesutrymme och minst 50 procent av batteriets livslängd är också bland andra uppdateringskrav.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Pro.

Denna återställning torkar alla anpassade inställningar på din enhet. Detta kommer sannolikt att lösa problemet om felaktiga inställningar är de viktigaste utlösarna. Till skillnad från fabriksåterställning påverkar inte den här inställningen några sparade data på telefonen, vilket leder inte till permanent dataförlust. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta återställning av inställningar.

Vänta tills din iPad är klar att återställa alla inställningar och startar sedan om igen av sig själv. När det har startats använder du det som du normalt gör och se om batteriet fortfarande tappar så snabbt eller inte mer.

Femte lösningen: Återställ fabriksinställningarna på din iPad Pro.

Den underliggande orsaken till problemet kan vara den komplexa och kräver därför mer avancerade lösningar. Detta är när stora systemåterställningar spelar en viktig roll. I det här fallet är ditt nästa alternativ och möjliga lösning att testa en fabriksåterställning eller huvudåterställning. Om du gör det kommer du att torka allt från din iPad Pro inklusive dödliga systemfel, skadade data, dåliga appar, skadliga program och fel som kan ha helt förstört batterisystemet. Men innan du fortsätter ska du säkerhetskopiera alla viktiga filer till iCloud eller iTunes. När du är klar kan du följa dessa steg för att återställa din iPad Pro till fabriksinställningarna genom inställningar:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta hela systemåterställningen.

Alternativt kan du fabriksåterställa din iPad Pro via iTunes och säkerhetskopiera all kritisk data från din iPad Pro till en datormapp.

Andra alternativ

 • Systemåterställning. Dödliga systemfel som kan ha förstört iPads batterisystem kan också åtgärdas genom att göra en iOS-återställning. Detta kan betraktas bland de sista alternativen om problemet började efter installation av en uppdatering och ingen av ovanstående lösningar kan fixa det. Du kan välja att återställa din iPad via iTunes via återställningsläge eller DFU-läge.
 • Service. Enheten kan fortfarande ha samma problem med batteriladdning på grund av maskinvaruskador. Det är möjligt att batteriet eller andra relevanta komponenter har fått någon form av skador och i så fall skulle service behövas. Du kan ta din iPad till närmaste Apple-tjänst på din plats och få den granskad noggrant av en auktoriserad tekniker.

För ytterligare rekommendationer och mer avancerade lösningar kan du eskalera problemet till din iPhone-leverantör eller Apple Support.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

LÄS OCH:

 • Hur du fixar Gmail-appen som fortsätter att krascha kommer inte att laddas ordentligt på en Apple iPad Pro 2020 [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar AirDrop som inte fungerar på din Apple iPad Pro 2020, kan inte dela filer via AirDrop [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Safari som fortfarande frågar 403 förbjudet fel på en Apple iPad Pro 2020 [Felsökningsguide]