Hur du åtgärdar långsam Internet-problem på din iPad Pro (2020)

Apples iPad Pro 2020 är överlägset en av de mest robusta iOS-enheter som någonsin släppts. Därför är optimal prestanda för dess övergripande aspekter den vanligaste förväntningen. Men detta garanterar inte en helt problemfri upplevelse. Faktum är att många ägare av Apples flaggskeppssmartphones och surfplattor har plågas med olika typer av problem från programvara till hårdvara. Bland de utbredda problemen som påverkar olika iOS-enheter, inklusive iPad iPad Pro 2020, är ​​nätverksrelaterade från Wi-Fi-droppar till ingen internetanslutning och långsam Internet-surfning. I det här inlägget är problemet med långsam internetuppkoppling. Det är då det tar så lång tid för din webbläsare att ladda en webbsida eller resurser online. Läs vidare för att lära dig hur du hanterar problem med långsam surfning på din iPad Pro.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPad-frågor.

Felsökning av långsam webbläsningsproblem på din 2020 iPad Pro

Det finns många faktorer att överväga att utesluta när man hanterar problem med långsam surfning. Du måste undersöka nätverksutrustningen (modem / trådlös router), din iOS-enhet, nätverksstatus och till och med ditt kontostatus. I allmänhet kan problemet hänföras till programvarufel och även hårdvaruskada. Innan du ställer in ett serviceavtal, försök att utföra följande procedurer för att eliminera programvarurelaterade faktorer.

Första lösningen: Strömcykla nätverksutrustningen (modem eller trådlös router).

Huvudkällan för din internetanslutning är modemet eller den trådlösa routern (beroende på din nätverksinställning). Således, om något går fel med modemet eller routern, förväntas problem med internetuppkoppling uppstå. Bland de vanliga symtomen är intermittent anslutning, inget internet och långsam surfning. Ofta utlöses dessa symtom av mindre firmwarekrascher på nätverksutrustningen. Och det enklaste sättet att fixa dem är genom att utföra den så kallade strömcykeln på nätverksutrustningen. Så här görs:

 1. Tryck på strömbrytaren på modemet / routern tills det slås på.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd.
 3. Efter 30 sekunder, koppla in den igen och slå sedan på den.
 4. Vänta tills Wi-Fi-signalindikatorn blir stabil.

Denna metod används ofta för att hantera slumpmässiga internetuppkopplingsproblem, inte bara på mobila enheter utan också i datorer.

Den andra lösningen: Starta om din iPad Pro för att åtgärda långsam internetproblem.

Om det långsamma webbläsarproblemet fortsätter efter en strömcykel på nätverksutrustningen, måste mindre programvaror glömma bort som kan ha orsakat problem för nätverkssystemet. Det är möjligt att din iPads nätverkssystem för närvarande glider och så småningom saktar ner internethastigheten. För att bli av med dessa mindre brister rekommenderas att utföra en mjuk återställning. Om du inte har gjort det ännu så här gör du för att mjukställa en iPad Pro 2020-enhet:

 1. Tryck och håll ner Top-knappen och endera Volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 3. Tryck och håll ner Top-knappen igen efter 30 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Genom att utföra en mjuk återställning rensas också skräpfiler som lagras bland andra nätverkscacher.

Om du använder Safari för att surfa på webbplatser och online-resurser kan problem med långsam Internet-surfning också lösas genom att rensa Safari-appens cache. Följ bara dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Rulla ner menyalternativen och välj sedan Safari .
 3. Rulla ner till höger längst ner och tryck på alternativet för att rensa historik och webbplatsdata.
 4. Om du uppmanas knackar du på Rensa från popup-skärmen för att bekräfta åtgärden.

Ovan nämnda procedurer påverkar inte interna data lagrade på din iPad-lagring och kräver därför inte skapande av säkerhetskopiering i förväg.

Tredje lösningen: Koppla bort och anslut igen till Wi-Fi.

Slumpmässiga problem som påverkar Wi-Fi-internettjänster inklusive långsam surfningssymtom kan också åtgärdas genom att koppla bort från Wi-Fi-nätverket och sedan ansluta igen. Detta ger en snabb omstart på din iPad: s Wi-Fi-internetanslutning. Så här är vad du bör försöka göra härnäst:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Slå sedan på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi.
 4. Efter några sekunder, slå på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.

Låt din iPad upprätta en säker anslutning till Wi-Fi-nätverket och när den är ansluten öppnar du webbläsarappen och navigerar genom olika webbplatser. Om din internethastighet inte har ändrats och det långsamma webbläsarproblemet fortsätter, kan du felsöka ytterligare och utesluta andra faktorer.

Fjärde lösningen: Utför tricket för flygplansläget för att fixa bromsande problem med internetbrowsing.

Ett annat enkelt gammalt trick som har visat sig vara effektivt för att hantera slumpmässiga Wi-Fi-problem i olika iOS-enheter är det så kallade Airplane-läget. Det fungerar genom att samtidigt starta om trådlösa radioapparater och relevanta funktioner på enheten. Om du vill prova, så här gör du det:

 1. Gå till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 2. Växla omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Trådlösa radioapparater och relevanta funktioner inaktiveras samtidigt.
 3. Medan flygplansläget är aktiverat, starta om / mjuk återställa din iPad Pro.
 4. När uppstartssekvensen är klar går du tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplanmod .
 5. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Din iPhone kommer sedan att återupprätta Wi-Fi-signal. När signalen blir stabil aktiverar du Wi-Fi och ansluter sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk för att komma tillbaka online.

Femte lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverk från iPad och anslut sedan igen.

För Internetproblem som långsam surfning som tillskrivs ett skadat Wi-Fi-nätverk som används, glömmer det skadade nätverket och konfigurerar det som nytt. Och så görs det:

 1. Navigera till Inställningar-> Wi-Fi- meny från hemskärmen.
 2. Se till att Wi-Fi-omkopplaren är på.
 3. Rulla ner och välj ditt Wi-Fi-nätverk.
 4. Klicka på informationsikonen bredvid namnet på ditt Wi-Fi-nätverk (SSID).
 5. Välj sedan alternativet Glöm det här nätverket.
 6. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 7. Och tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill glömma Wi-Fi-nätverket. Wi-Fi-nätverket tas sedan bort från din enhet.

När du har tagit bort alla sparade Wi-Fi-nätverk startar du om iPad för att rensa dess nätverkscache och konfigurera sedan ditt Wi-Fi-nätverk som nytt. Glöm inte att ange rätt nätverkslösenord för att säkerställa en framgångsrik anslutning.

Sjätte lösningen: Återställ nätverksinställningarna på din iPad.

Nätverksrelaterade problem som inte kunde åtgärdas med tidigare metoder kan kräva en nätverksåterställning. Således om det långsamma webbläsarproblemet på din iPad Pro fortsätter, fortsätter du med dessa steg för att eliminera nätverksfel knutna till ogiltiga nätverkskonfigurationer och återställa standardnätverksvärden och alternativ. Här är hur:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna på din iPad Pro.

När återställningen är klar startar din iPad igen. Så snart det startar upp, aktivera Wi-Fi, konfigurera ditt Wi-Fi-nätverk och gå sedan med eller anslut som första gången du gjorde.

Sista utväg: Radera och återställa fabriksinställningarna på din iPad.

Komplexa systemfel som påverkar din iPads internetfunktioner måste vara de nästa faktorerna att eliminera om det långsamma webbläsarproblemet fortsätter efter att ha tömt alla möjliga lösningar. Detta är när en fabriksåterställning blir praktisk. Innan du börjar ska du dock säkerhetskopiera all kritisk data från din iPad-lagring till iCloud eller iTunes så att du fortfarande skulle kunna återställa dem senare. När du är redo följer du dessa steg för att börja torka av din iPad Pro:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta att du vill radera och återställa fabriksinställningarna på din iPad Pro.

Du kan också använda iTunes för att radera och återställa fabriks iPad Pro till fabriksinställningarna manuellt. Detta gör att iTunes också kan ladda ner och installera den senaste programversionen som är tillgänglig för din iOS-enhet.

Har du fortfarande långsamt problem med webbsökning på din iPad Pro (2020)?

Problemet kanske inte är med iPad eftersom du fortfarande har problem med långsam surfning efter att ha genomfört alla ovanstående procedurer. För att se till att problemet inte beror på en defekt nätverksutrustning, försök att surfa på internet genom dina andra anslutna enheter. Om det långsamma surfarproblemet uppstår på alla dina enheter, är det troligt att nätverksutrustningen - modem eller trådlös router kommer att skylla. I så fall kan du rapportera problemet till din nätverksutrustningsleverantör eller operatör så att de kan köra några serier med fjärrtest för att bedöma det aktuella tillståndet för din nätverksutrustning. Om din nätverksutrustning tillhandahålls av din Internetleverantör kan du be dem återställa eller reprovisionera utrustningen från slutet. Internetleverantörer har vanligtvis en särskild programvara som är utformad för tillhandahållande av fjärrmodem / router.

För mer avancerade lösningar och officiella rekommendationer kan du också rapportera problemet direkt till Apple Support. Detta är ett måste att göra om långsam surfning bara sker på din iPad Pro.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.