Hur du åtgärdar iTunes-fel 8392

ITunes-felet 8392 uppstår vanligtvis när du försöker uppdatera apparna på din iOS-enhet med iTunes. Detta kan orsakas av flera faktorer, t.ex. en instabil internetanslutning eller problem med iTunes-applikationen. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du måste göra för att lösa problemet.

Hur du åtgärdar iTunes-fel 8392

  • Se till att din internetanslutning är stabil.
  • Logga ut ditt konto från iTunes-programvaran. Starta om datorn och din iOS-enhet och försök sedan logga in igen.
  • Försök ta bort och ladda ner appen igen i iTunes. Starta iTunes och navigera till biblioteket och sedan Apps. Klicka på Redigera och välj sedan appen du vill ta bort. När du har valt appen väljer du Radera och bekräftar sedan raderingen. Du kommer att se en snabbmeddelande som säger att appen inte kommer att raderas från dina iOS-enheter. Klicka på Flytta till papperskorgen så kommer din app att raderas från iTunes. När detta är gjort, ladda ner appen igen genom att besöka App Store och navigera till snabblänkar> Köpta och sedan hitta och välja appen och klicka på Hämta alternativet.
  • Försök att uppdatera enskilda appar istället för att uppdatera alla appar.
  • Se till att du kontrollerar villkoren för iTunes.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.