Hur du åtgärdar Inget SIM-kortfel på din Samsung Galaxy A6 2020 (enkla steg)

När din telefon inte läser eller känner igen SIM-kortet ger den ett felmeddelande som säger det. Bland de relevanta fel som visas skulle inkludera Ingen tjänst, Ogiltigt SIM, SIM-kort inte upptäckt och Inget SIM-kortfel. I det här inlägget ingår inget SIM-kortfel som transporteras på nya Samsung Galaxy A6 2020. Läs vidare för att ta reda på hur du kan bli av med detta felmeddelande med några lösningar och generiska lösningar.

Det kan bara finnas två möjliga skäl till varför din telefon fortsätter att uppmana ett fel med inget SIM-kort. Antingen är SIM-kortet skadat (om det inte är löst) eller så får en programvarufel att felet uppstår. Med detta sagt bör du tänka på dessa två faktorer när du stöter på samma fel på din telefon. Men innan du byter ut SIM-kortet kan du försöka felsöka programvaruproblem som kan ha orsakat att enheten fortsätter att visa ett SIM-kortfel. Betrakta dessa efterföljande lösningar som ytterligare ingångar.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Starta om din Galaxy A6 2020 (mjuk återställning).

Om det är första gången du stöter på felet på inget SIM-kort på din enhet kan det vara en slumpmässig fel som enkelt kan hanteras med en omstart av enheten eller mjuk återställning. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck ner strömbrytaren och håll den intryckt i flera sekunder tills menyalternativet visas. Välj sedan Starta om från de angivna alternativen.
 2. Alternativt kan du bara trycka på strömbrytaren tills skärmen slocknar och sedan efter cirka 30 sekunder, tryck på strömbrytaren igen för att slå på den igen

En mjuk återställning är den enklaste effektiva lösningen på mindre problem orsakade av programvarufel på telefonen. Detta påverkar inte data och personlig information som sparats i det interna minnet eller din enhet, därför förlorar du ingenting i processen.

Den andra lösningen: Ta bort och installera om SIM-kortet.

Din enhet kanske inte kan upptäcka ditt SIM-kort och uppmanar dig felet till inget SIM-kort eftersom SIM-kortet är löst eller inte sitter ordentligt. För att se till att detta inte är den underliggande orsaken kan du ta bort och installera SIM-kortet på din Galaxy A6 2020 med följande steg:

 1. Sätt i utkastningsstiftet (SIM-ejektorverktyg) i det lilla hållet på SIM-kortfacket. För att förhindra att enheten skadas, se till att stiftet är vinkelrätt mot hålet. När du hör ett litet klick betyder det att facket dyker ut.
 2. Dra försiktigt ut facket från spåret.
 3. Ta bort SIM-kortet från facket och undersök sedan om det finns synliga tecken på skador.
 4. Om allt ser bra ut placerar du SIM-kortet tillbaka i facket med de guldfärgade kontakterna nedåt.
 5. Sätt tillbaka SIM-kortfacket i SIM-kortsfacket.
 6. Tryck tillbaka facket för att stänga det. Se till att den är stängd tätt för att förhindra att vatten och damm tränger in i enheten.

När du har fått allt på plats igen och säkra, slå på telefonen. Se om det åtgärdar felet.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar på din Galaxy A6 2020.

Ogiltiga inställningar, särskilt de som är associerade med nätverksfunktioner, kan också utlösa liknande fel som kan uppstå på din telefon. Detta händer vanligtvis när nya programuppdateringar eller filer implementeras. Vissa uppdateringar åsidosätter automatiskt dina aktuella inställningar och leder så småningom till fel inklusive detta. Om du har konfigurerat enheten för att automatiskt uppdatera, kan du behöva återställa nätverksinställningarna och konfigurera dina nätverksalternativ manuellt med följande steg:

 1. Öppna Apps- lådan.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på System .
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Välj alternativet för att återställa WiFi, Mobile & Bluetooth.
 6. Klicka på Återställ inställningar.

Telefonen startar om automatiskt när återställningen är klar. Efter omstart måste du ställa in dina trådlösa nätverk för att ansluta din telefon till Internet igen.

Fjärde lösningen: Uppdatera din Galaxy A6 2020-programvara till den senaste tillgängliga versionen.

Programuppdateringar integrerar också bugfixar eller fixar korrigeringsfiler för att hantera befintliga problem orsakade av programvarufel och skadlig kod på telefonen. Om du inte har uppdaterat Galaxy A6 2020-programvaran ännu, kan du kontrollera om det uppdateras med dessa steg:

 1. Öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Programuppdatering.
 4. Välj alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt.
 5. Vänta tills din enhet letar efter uppdateringar.
 6. Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett uppdateringsmeddelande. Klicka på OK och välj sedan Start för att installera nedladdning och installation av uppdateringsfilen.
 7. När omstartmeddelandet visas klickar du på OK för att starta om din enhet och tillämpa de senaste programvaruändringarna.

Starta om telefonen efteråt för att genomföra de senaste ändringarna och för att uppdatera ditt telefonsystem också.

Femte lösningen: Återställ din Galaxy A6 2020 till fabriksinställningar (återställning av master).

En hel återställning av systemet eller masteråterställning behövs ofta om felet kvarstår efter att ha använt alla tidigare medel för att fixa det. Det kan vara en mer komplex systemproblem som hindrar din Galaxy A6 2020 från att läsa SIM-kortet. Detta betyder behovet av en mer avancerad lösning som en återställning av master. Observera dock att denna återställning torkar allt från din enhet inklusive din personliga information och annan kritisk data som sparats i det interna minnet. Säkerhetskopiera alla viktiga data i förväg om du vill fortsätta. Följ sedan stegen när du är redo:

 1. Klicka på Inställningar från huvudskärmen.
 2. Tryck på General Management.
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 5. Läs och granska varningsmeddelandet och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 6. Tryck på Radera alla för att bekräfta återställning av fabriksdata.

Alternativt kan du utföra en fabriksåterställning via Android-återställningsmenyn på din Galaxy A6 2020 med hjälp av hårdvaruknappar. Den här metoden rekommenderas för att återställa en svarsfri enhet men kan fortfarande utföras om du föredrar att återställa din telefon på det sättet. Båda återställningsmetoderna kommer att leda till dataförlust.

Andra alternativ

Om din Galaxy A6 2020-smartphone fortfarande visar ett INTE SIM-kortfel efter att ha utfört alla tillämpliga lösningar och möjliga lösningar, bör du redan överväga att välja tjänst. SIM-kortet eller andra relevanta hårdvarukomponenter kan ha skadats och därför behövde någon reparation. Med det sagt, ta din enhet till ett närmaste Samsung servicecenter och få den kontrollerad av en auktoriserad tekniker.

Alternativt kan du kontakta din enhet för ytterligare hjälp och rekommendationer. Glöm inte att utnyttja service eller ersättningsgaranti om det behövs.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy A6 2020 inte laddas (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy A6 2020 som inte kommer att slås på (enkla steg)
 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A8 2020-smartphone som inte laddas [Laddningstips och felsökningshandbok]
 • Hur du fixar SD-kort som inte upptäckts fel på din Samsung Galaxy A8 2020 (enkla steg)
 • Hur fixar du Wi-Fi-anslutning som fortsätter att tappa på din Samsung Galaxy A8 2020 (enkla steg)