Hur du åtgärdar Galaxy S8 Samsung Themes-appproblem som visar fel S503, S8-synkroniserings e-post

Dagens # GalaxyS8 felsökningsguide talar om två frågor:

 • hur man fixar ett vanligt Samsung Themes-fel S503 och
 • Problem med e-postsynkronisering.

Det finns ett ökande antal S8-ägare som ber oss om stöd för dessa problem så vi har beslutat att komma med den här korta guiden. Vi hoppas att det här materialet är användbart.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S8 Samsung-teman fungerar inte, fel S503

När du försöker byta tapet dyker upp meddelandet att Samsung Themes kräver en uppdatering (nuvarande version 4.0.55.70918). Jag pekar på UPDATE och ett meddelande dyker upp "Okänt fel". Ett okänt fel har uppstått. Försök igen senare. (S503). Jag har rensat data och rensat cachen i System / Apps och startat om. Samma problem. Jag har också provat Force Stop utan framgång. Lagring är inte ett problem ... Jag är långt under locket. - C Hunter

Lösning: Hej C Hunter. Samsung Themes-app är vanligtvis en del av de förinstallerade apparna på en Samsung Galaxy-enhet, så om det inte hjälpte att rensa cache och data, måste du göra de andra möjliga lösningarna nedan:

Lösning 1: Logga ut från ditt Samsung-konto

Vissa Samsung-appar och -tjänster kan stöta på buggar av olika skäl. Ett bra trick att fixa några av dem är dock enkelt - genom att logga ut ditt Samsung-konto. Om du inte har provat detta trick ännu, följ dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Cloud och konton.
 3. Tryck på konton ..
 4. Klicka på Samsung-konto.
 5. Klicka på tre-punktsikonen längst upp.
 6. Klicka på Ta bort konto.
 7. När du har tagit bort ditt Samsung-konto från systemet startar du om telefonen.
 8. Efter omstarten upprepar du stegen 1-4 och loggar sedan in på ditt Samsung-konto.

Lösning 2: Återställ appinställningar

Det andra bra felsökningssteget som du kan prova i den här situationen är att återställa enhetens appinställningar. Appar fungerar inte på egen hand. I de flesta fall behöver deras handlingar tjänster för relaterade eller relaterade appar. Om Samsung Themes-felet beror på en saknad app eller tjänst kan det återställa alla appinställningar till deras standardvärden. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar.
 4. Klicka på 3-punktsikonen uppe till höger.
 5. Välj Återställ appinställningar.
 6. Starta om enheten.
 7. Kolla efter problemet.

Lösning 3: Kontrollera om falska appar

Ibland kan en dålig eller dåligt kodad tredjepartsapp störa Android eller andra appar. För att se om en av de nedladdade apparna ligger bakom dina problem kan du köra din S8 till säkert läge. Inga tredjepartsappar tillåts köras när din enhet är i säkert läge, så om Samsung Themes-app fungerar normalt kan du satsa att en av dina appar är problematiska.

För att starta upp din S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt din S8 köras i detta läge i flera timmar och kolla om problemet.

Säker-läget blockerar appar och tjänster från tredje part. Om din enhet startar bra i säkert läge men problemet återgår i normalt läge vet du att en av dina appar står bakom besväret. Så här vet du vilken app som orsakar ett problem:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S8 fortfarande vägrar slå på igen, upprepa steg 1-4.

Lösning 4: Torka av enheten

En mer drastisk lösning som du kan prova är fabriksinställning. Vi vet faktiskt att Samsung Themes-app fungerar korrekt när programvaran är i fabrikstillstånd, så det kommer troligtvis att lösa problemet.

Så här fabriksinställer du din S8:

 1. Gör en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Synkroniseringsproblem med Galaxy S8 via e-post: tar inte bort kopior av e-post efter att de har tagits bort på en annan enhet

Jag köpte min S8 i slutet av mars 2017 och har använt den ursprungliga e-postappen på samma och min huvudsakliga e-postadress är kopplad till vårt företags IMAP-server. Fram till mitten av februari 2020 fungerade alla bra men vid den tiden började följande problem uppstå: När jag raderade e-postmeddelanden med andra enheter än min S8, raderades de inte från min S8: s inkorg. Det omvända var inte ett problem eftersom jag kunde ta bort dem på min S8 och de skulle raderas från min inkorg när det gäller alla andra enheter. Något annat: Om jag läste dem på andra enheter skulle de flaggas som lästa på min S8. Detta fick mig att tro att det inte var en synkroniseringsproblem eftersom den delen av synkroniseringen fungerade. Hur som helst, efter att ha haft svårt att få stöd för sådana problem tidigare, gnagde jag bara mina tänder om det och tog bort e-postmeddelanden på min S8 som redan hade raderats någon annanstans. Sedan igår morgon (16 maj / 18) gick jag in i min S8-e-post och såg att alla e-postmeddelanden som hade raderats på servern inte längre visas i min S8-inkorg och problemet har försvunnit nu. Detta var en mycket frustrerande upplevelse för mig att behöva leva igenom i cirka 3 månader och jag undrar om du någonsin har hört talas om den här tidigare? Känner du också till att Samsung nyligen har utfärdat några uppgraderingar som kan ha fixade problem som det här? Egentligen antar jag att jag måste fråga om de hade utgivit några tillbaka i februari som kan ha orsakat problem som detta i första hand. Lite mer relevant information: Jag har två kollegor som också använder Samsung Galaxies - en som är en S3 och den andra en S8 och de upplevde inte detta problem. Jag har förmodligen redan gått med för mycket information, men skälet till att jag uppgraderade från min S5 till min S8 i första hand är att när jag hade uppgraderat från en S4 till en S5, detta exakta problem som jag beskrev här händde med min S5 . Jag gick dock med alla typer av slösat tid en ansträngning med Samsungs supportpersonal (flera chattar, flera fabriksåterställningar, en S5-ersättningstelefon) men den ultimata lösningen var att testa en S8 och när jag gjorde det så fanns problemet inte så Jag uppgraderade till en S8. Därför när jag, ur det blåa, problemet kom tillbaka på min S8 i februari, blev jag ganska besviken och, från mina erfarenheter med min S5, inte var angelägen om att gå igenom allt detta krångel igen. Det som är frustrerande med Samsungs support är att de inte kommer att erkänna att de någonsin har varit chef för problemet tidigare och alltid antar att det är grundläggande grejer som telefoninställningar eller ett fysiskt problem med telefonen när jag nästan är säker på att det måste vara en lyckas i själva Samsung e-postprogrammet - det lägger mig ändå till på det sättet. - Keith Nummela

Lösning: Hej Keith. E-postsynkroniseringsfunktionen fungerar eller inte. Under våra år med fixering av alla Samsung-enheter har vi inte hört talas om synkroniseringsproblem via e-post på grund av Samsung-uppdatering eller dålig firmware-kodning. I de flesta fall tillskrivs synkroniseringsproblem energisparinställningar för en enhet. Vi tror att ditt problem kanske inte är annorlunda, så se till att följa våra förslag nedan om hur du åtgärdar det.

Inaktivera dina S8-energisparinställningar

Med Android Nougat och Oreo har Samsung-enheter ett ännu effektivare sätt att anpassa inställningar för att optimera batteriförbrukningen. Ibland kan energisparinställningar dock avbryta appar, särskilt de som förlitar sig på ständig kommunikation med fjärrservrar. Det är möjligt att din S8 kan konfigureras för att spara energi. För att kontrollera, gå till Inställningar> Batteri> Energisparläge och se till att energisparläge är inställt på AV.

Alternativt kan du konfigurera din S8 att bara starta energisparläge endast när batteriets ström är låg istället för omedelbart.

Inaktivera Begränsning av bakgrundsdata

En annan bra sak som du kan göra, medan du fortfarande finns på menyn Energisparläge, är att växla bakgrundsdata till av. Om Begränsning av bakgrundsdata är inställd på PÅ, kanske din e-postapp inte får ansluta till internet genom den här funktionen vilket leder till problemet du har.

Ställ in Håll wifi på under sömn på ON

Vissa användare fixade nätverksproblem och vissa appproblem innan genom att se till att deras telefon förblir ansluten till wifi även när de sover. Som standard är Keep wifi på under sömn inställd på alltid eller på, men om du har ändrat den tidigare kan du försöka slå på den igen och se vad som händer.

Så här kan du göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Välj wifi.
 3. Klicka på Mer längst upp till höger.
 4. Slå på hålla Wi-Fi alltid PÅ under sömn.

Verifiera att e-post-appen är inaktiverad under batteribrukmenyn

Din e-postapp kan vara inställd på att koppla bort från internet när telefonen är i viloläge. För att förhindra att detta händer måste du se till att batterioptimeringsfunktionen gör att e-postappen kan fungera även när telefonen är i viloläge. Gå till Inställningar> Batteri och tryck sedan på Detaljer under energisparläge för app och välj musikappen. Se sedan till att välja AVaktiverad så att den kan köras och vara undantagen från Android-batteriets optimeringsfunktion.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.