Hur du åtgärdar Galaxy Note9-felet "Inte registrerat på nätverk"

Hej Android fans! I det här felsökningsavsnittet försöker vi fixa "Not Registrerat på nätverk" -felet på Galaxy Note9. Om du upplever samma fel på din egen Galaxy, lära dig hur du hanterar det nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du åtgärdar Galaxy Note9-felet "Inte registrerat på nätverk"

Felet "Inte registrerat på nätverk" är en vanlig nätverksstörning på många enheter. Det kan hända ingenstans, eller det kan vara ett resultat av ett fel i enheten. Felsökning av detta fel är inte enkelt så du måste göra ett antal steg för att identifiera var problemet har sitt ursprung. För att komma igång, här är vad du måste göra:

Uppdatera enheten. Nätverksproblem fixas ibland genom att göra en enkel lösning: starta om. Om du inte har provat detta felsökningssteg ännu, se till att göra det som din första uppgift. Du vill se till att telefonens RAM-minne rensas och att systemet startas om i allmänhet. På äldre enheter görs detta genom att ta bort batteriet. Eftersom din Note9 inte har ett avtagbart batteri, kan du simulera effekterna. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Bekräfta att det inte finns något nätverksproblem . Om felet "Inte registrerat på nätverk" händer plötsligt är det möjligt att det kan vara resultatet av en tjänststörning. Om du har andra telefoner i samma nätverk kan du försöka se om de också visar ett liknande fel. Om flera telefoner inte kan ansluta till ditt nätverk, kan du helt enkelt vänta på att problemet ska åtgärdas. I vissa fall kan en transportör avsiktligt inaktivera sina mobila tjänster för att uppfylla säkerhetsbegäran från regeringen. I andra fall kan ett oväntat avbrott vara skylden. Som slutanvändare finns det inget mycket du kan göra åt det.

Återställ nätverksinställningar. Felet "Inte registrerat i nätverk" kan också vara ett direkt resultat av föråldrad eller felaktig nätverkskonfiguration. För att säkerställa att din S9 har rätt eller standard nätverksinställning kan du försöka återställa dess nätverksinställningar.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Bekräfta att SIM-kortet fungerar. Ett felaktigt SIM-kort kan leda till felet "Inte registrerat på nätverk". Försök att sätta in SIM-kortet i en annan kompatibel enhet och se om felet ”Not Registrerad på nätverk” dyker upp. Du kan också försöka placera SIM-kortet på din telefon igen och se vad som händer:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Ta bort SIM-kortet försiktigt.
 3. Vänta i minst 10 sekunder innan du slår på telefonen igen.
 4. Sätt sedan in SIM-kortet igen och kontrollera om problemet finns.

Du kan också prova ett annat SIM-kort. Om du inte ändrar någonting om SIM-kortet ändrar något, kan du överväga att få ett nytt. Det är möjligt att det aktuella SIM-kortet kanske inte längre fungerar korrekt, särskilt om det är en överföring från en gammal enhet.

Kolla efter dålig app. Om det finns problem med en tredjepartsapp kan du starta om telefonen till Safe Mode. I säkert läge får inga appar från tredje part köras. Så om det inte finns något "Inte registrerat på nätverk" -fel medan din Note9 är i säkert läge, är det ett tecken på att en dålig app måste vara orsaken. Så här startar du om telefonen till Safe Mode:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ appens inställningar. I vissa fall kan appar stöta på om en eller ett antal standardappar eller kärnsystemappar och tjänster är inaktiverade. Gör stegen nedan för att se till att alla dina appar har tillgång till standardappar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Torka av telefonen. Om inget förändras just nu, överväg att torka av telefonen för att återställa alla programinställningar till sina standardvärden. Se till att säkerhetskopiera dina personuppgifter i förväg. Följ stegen nedan för att återställa telefonen från fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta nätoperatören. Om all felsökning ovan inte löser felet på din enhet, överväg att låta din nätoperatör veta om det. Det kan finnas en annan förklaring till problemet annat än ett fel i din enhet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.