Hur du åtgärdar felfel vid Widevine Content Decryption Module

Widevine är en modul för dekryptering av innehåll som används av Google Chrome som hanterar hanteringen av digitala rättigheter. Den utför krypteringstjänster för att distribuera videoinnehåll till konsumenter på ett säkert sätt. Du kommer ibland att märka att om du kommer åt Netflix på Google Chrome får du ett fel angående Widevine. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera felproblemet med Widevine Content Decryption Module.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar felfel vid Widevine Content Decryption Module

Innan du utför de rekommenderade felsökningsstegen för detta problem föreslår jag att du försöker starta om datorn först. Detta kommer att uppdatera operativsystemet och ta bort korrupta tillfälliga data och är ganska effektivt för att fixa de flesta programrelaterade problem.

Prova att uppdatera Widevine Content Decryption Module

Om Widevine är föråldrad eller skadad är det möjligt att problemet uppstår. Vad du behöver göra är att försöka uppdatera den här komponenten och sedan kontrollera om detta åtgärdar problemet.

 • Öppna Google Chrome
 • Skriv in följande adress i adressfältet och tryck på enter: chrome: // komponenter /
 • Gå till slutet av sidan tills du hittar en post med namnet “Widevine Content Decryption Module”. Klicka på knappen "Sök efter uppdatering" som finns under.
 • Uppdatera din sida. Om du ser statusen "Uppdaterad" under plugin, betyder det att plugin uppdaterades.
 • Starta om din dator

Kontrollera om problemet med Widevine Content Decryption Module fortfarande uppstår.

Försök att inaktivera antivirusprogrammet

Ibland kan detta problem orsakas av antivirusprogrammet som din dator använder. För att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet bör du tillfälligt inaktivera antivirusprogrammet från din dator. Eftersom det finns olika antivirusprogramvara bör du kontrollera dokumentationen för programvaran du använder för instruktioner om hur du inaktiverar den. Om problemet inte inträffar efter att antiviruset har inaktiverats bör du överväga att använda ett annat antivirusprogram.

Ändra tillåtelse för WidevineCdm

Om du inte har full åtkomstkontroll för WidevineCDM kommer du inte att kunna uppdatera den, varför du måste ändra behörighetsinställningarna för denna komponent.

 • Tryck på Windows + R för att starta programmet Kör.
 • Skriv “% userprofile% / appdata / local” i dialogrutan och tryck på Enter. Du kommer att omdirigeras till önskad mapp.
 • Gå till följande filväg: Google> Chrome> Användardata
 • Leta reda på “WidevineCdm” i listan över mappar, högerklicka på den och välj “Egenskaper”.
 • Navigera till fliken Säkerhet och se till att din inloggningsanvändare har full åtkomst till mappen. Detta kan ses om det finns en "fästing" före "Full kontroll" i egenskaperna.
 • Om du inte har full kontroll väljer du din profil och klickar på "Redigera". Avmarkera kryssrutan som finns under kolumnen "Neka" och se till att ditt konto har full åtkomst. Tryck på Apply för att spara ändringar och avsluta.
 • Starta om din dator.

Uppdatera plugin-programmet och kontrollera om felproblemet för Widevine Content Decryption Module fortfarande uppstår.

Installera om Google Chrome

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du överväga att avinstallera och sedan installera Google Chrome igen.

 • Tryck på Windows + R för att starta programmet Kör.
 • Skriv “appwiz.cpl” i dialogrutan och tryck på Enter.
 • Högerklicka på "Google Chrome" och välj "Avinstallera".
 • När du har avinstallerat applikationen går du till den officiella Googles webbplats och laddar ner Chrome till en tillgänglig plats.
 • När du har laddat ner Chrome kör du den körbara filen för att installera den. Kontrollera nu om installationen av den nya webbläsaren hjälpte till att lösa ditt problem.

Kontrollera om problemet med Widevine Content Decryption Module fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.