Hur du åtgärdar felet LG V30-fuktdetekterat fel

#LG # V30 är en av de premiummodellerna för Android-smarttelefoner som finns tillgängliga på marknaden som först släpptes i september 2017. Den har en solid byggkvalitet som använder en aluminiumram med glas på både fram- och baksidan. Den levereras med en 6-tums P-OLED-skärm som har en upplösning på 1440 x 2880 pixlar som är skyddad av Corning Gorilla Glass 5. På baksidan finns ett dubbelt bakre kamerasystem medan framsidan har en 5MP selfie-kamera. Under huven hittar du Snapdragon 835 octa core processor som är parad med 4 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med felproblemet LG V30 fuktdetekterat.

Om du äger en LG V30 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar felet LG V30-fuktdetekterat fel

Det finns tillfällen när du stöter på ett felmeddelande som läser “Fukt har upptäckts i USB-porten. Sluta omedelbart laddningen och koppla ur USB-kabeln. Se till att USB-porten och laddningskabeln är helt fria från fukt innan du laddar ” på din enhet. Detta visas vanligtvis på din telefon när laddningsporten är våt. Du kan inte ladda din telefon när detta händer eftersom det är en skyddande funktion och det enda sättet att få detta felmeddelande att försvinna är att se till att laddningsporten är torr. Torka av den yttre delen av telefonen med en torr trasa, använd sedan en hårtork för att ta bort fukt i telefonens laddningsport. Du kan också låta fukten förångas naturligt genom att placera telefonen på en sval, torr plats i ett par timmar. När telefonen är torr kontrollera om du fortfarande får felmeddelandet.

Om problemet kvarstår eller om det inträffar även om telefonen inte har haft kontakt med vatten, fortsätt med felsökningsstegen nedan.

Se till att telefonprogramvaran är uppdaterad

Det är alltid en bra idé att se till att din telefon körs med den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först. Du kan ansluta din telefon till en dator med den senaste versionen av LG PC Suite-programvaran för att få uppdateringen. Detta minimerar möjligheten att problemet orsakas av en föråldrad programversion.

Utför en mjuk återställning

Din telefon lagrar de mest använda uppgifterna så att den kan fungera bättre. Dessa data kan emellertid ibland bli skadade och kan orsaka just detta problem. Om detta är den skyldige måste du göra en mjuk återställning eftersom det tar bort tillfälliga data lagrade i telefonen. För att utföra denna procedur trycker du bara på strömbrytaren och Volym ned tills enheten slås av, ungefär 8 sekunder och släpp sedan. När detta är gjort ska du kontrollera om LG V30-fuktdetekterat felproblem fortfarande uppstår.

Starta telefonen i säkert läge

Det finns en möjlighet att en app som du laddade ner från Google Play Store kommer att orsaka det här problemet. Detta händer vanligtvis när appen har några buggar eller har kompatibilitetsproblem med din telefon. För att kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 • I alternativmenyn som visas klickar du på Stäng av och startar om.
 • Enheten startas om och överlägget i säkert läge visas inte längre på skärmen.

Kontrollera om LG V30-fuktdetekterat felproblem fortfarande uppstår. Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app som du installerade. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Det finns tillfällen då cachardata som lagras i den dedikerade partitionen på telefonen kan bli skadade. När detta händer kommer detta vanligtvis att orsaka vissa problem i telefonen. För att eliminera möjligheten att det är detta som orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • På Startskärm trycker du på Inställningar.
 • Klicka på fliken "Allmänt".
 • Klicka på Lagring> Intern lagring.
 • Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 • Tryck på Frigör utrymme.
 • Klicka på Tillfälliga filer och råfiler.
 • Välj följande alternativ: Cachelagrade data, Klippfack tillfälliga filer, Rå filer från kameran.
 • Klicka på Radera> DELETE

Kontrollera om LG V30-fuktdetekterat felproblem fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Om stegen ovan misslyckas med att fixa felproblemet LG V30-fuktdetekterat är ditt sista alternativ att göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen eftersom det kommer att raderas under processen.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 • När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 • När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 • Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

När återställningen är klar konfigurerar du din telefon igen, men installerar inte några appar ännu, kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om den gör det orsakas detta troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent i vilket fall du kommer att behöva ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.