Hur du åtgärdar fel på “iPhone XS är inaktiverat. Anslut till iTunes ”[Felsökningshandbok]

Låst ut från din Apple iPhone XS? Det händer för att alla glömmer. Men ingen anledning att lura ut ännu eftersom du fortfarande har en chans att få tillbaka din iPhone. Detta fel uppstår vanligtvis när du anger en felaktig lösenord på din iPhone under sex gånger i rad. När detta händer låses du ut och din iPhone är inaktiverad. Om du har samma problem och fel kan du hänvisa till de markerade lösningarna nedan. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra när din iPhone XS är inaktiverad och du ombeds ansluta till iTunes.

När du ser en felmeddelande som säger att din “iPhone är inaktiverad. Anslut till iTunes, ”det kräver att du ansluter din telefon till en dator för att få åtkomst till systemet igen. Om du säkerhetskopierar dina iPhone-data ofta och du fortfarande kommer ihåg rätt lösenord kan du hantera det här felet utan att tappa någon kritisk information. Annars måste du radera din enhet och förlora all data på den.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Första lösningen: Första lösningen: Synkronisera din iPhone XS med iTunes.

Om du fortfarande kommer ihåg rätt lösenord och nyligen har säkerhetskopierat din iPhone kan du återställa din enhet och allt i den genom att synkronisera till iTunes. Här är hur:

 1. Anslut din iPhone till datorn som du tidigare synkroniserade tidigare. Se till att använda den Apple-levererade (OEM) -kabeln för att ansluta din enhet.
 2. När den är ansluten öppnar du iTunes på datorn.
 3. Klicka på synkroniseringsalternativet från iTunes-huvudskärmen.
 4. Ange din enhets lösenord när du blir ombedd att låsa upp din iPhone. Om du gör det säkerhetskopierar du iPhone till datorn.
 5. Klicka sedan på alternativet för att återställa iPhone från den senaste säkerhetskopian.
 6. Följ resten av instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Så snart återställningsprocessen är klar kan du koppla bort din iPhone från datorn och sedan starta om den.

Den andra lösningen: Använd Find My iPhone för att torka av din enhet.

Om din iPhone är ansluten till Internet kan du använda Hitta min iPhone för att radera din enhet via iCloud. Så här görs:

 1. På din andra enhet navigerar du till iCloud-webbplatsen.
 2. Ange ditt Apple-ID och lösenord från iCloud-inloggningssidan om du uppmanas att göra det.
 3. Klicka sedan på Alla enheter högst upp i webbläsaren.
 4. Välj din iPhone XS från listan.
 5. Klicka sedan på alternativet för att radera [iPhone]. Om du gör det kommer du att rensa all data på din enhet och ställa in den som ny eller återställa den från en säkerhetskopia.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra processen.

LÄS OGSÅ: Hur fixar jag iMessage som inte fungerar på din iPhone XS, meddelanden som inte levererats, krypterade eller i felaktighet

Tredje lösningen: Återställ din iPhone i återställningsläge.

Om du råkat glömma din iPhone-lösenord har du inget annat val än att radera all data och återställa den i återställningsläge. Genom att utföra en återställningsläge återställning kan du kringgå låsskärmen helt och sedan återställa lösenordet. Återigen kommer alla dina data på enheten att raderas och din iPhone kommer tillbaka till fabriksinställningarna. Du kan återställa all säkerhetskopiering du har gjort efter återställningen. Om du är redo att börja, här följer du hur du går förbi och återställer iPhone XS-lösenordet genom iTunes:

 1. Anslut din iPhone till datorn via USB eller Lightning-kabel och öppna sedan iTunes på datorn. Sätt sedan din iPhone i återställningsläge med följande steg:
 2. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 3. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 4. Slutligen håller du ned sidoknappen tills skärmen för återställningsläge visas. Släpp inte sidoknappen när du ser Apple-logotypen eftersom du måste gå in i återställningsläge för att återställa enheten.
 5. När iTunes ber dig att återställa eller uppdatera väljer du Återställ . Om du gör det kommer iTunes att ladda ner programvaran för din enhet. Om nedladdningen tar mer än 15 minuter kommer din telefon att lämna återställningsläget. Om det händer måste du gå tillbaka till stegen för att gå in i återställningsläget igen.

Vänta tills processen är klar och sedan kan du fortsätta med den första installationsprocessen.

Fjärde lösningen: återställning av DFU-läge.

Om de tidigare metoderna inte lyckades lösa problemet och din iPhone fortfarande är inaktiverad, skulle ditt sista alternativ vara en återställning av DFU-läge. DFU står för uppdateringsläget Device Firmware, ett tillstånd där din iPhone fortfarande kan kommunicera med iTunes även om boot loader eller iOS inte är aktiverad. Det anses vara den djupaste typen av systemåterställning som gjorts på en iPhone med en iOS som är helt borkad. Så här fungerar det:

 1. Anslut din iPhone XS till din dator med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde. När du är ansluten öppnar du iTunes på din dator och fortsätter sedan till nästa steg.
 2. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen, tryck sedan snabbt på Volym ned-knappen. Slutligen, tryck och håll ned Sid / strömknappen tills skärmen blir svart.
 3. Så snart skärmen blir svart trycker du på och håller ned Volym-knappen medan du håller ned sidan / strömbrytaren.
 4. Efter 5 sekunder släpper du sidan / strömbrytaren men håller ner volymknappen tills din iPhone XS dyker upp i iTunes.
 5. Släpp knappen Volym ned så snart din iPhone visas i iTunes.
 6. Följ resten av instruktionerna på skärmen för att börja återställa din iPhone via iTunes.

Om du har lyckats återställa din iPhone XS i DFU-läge, koppla bort den från iTunes och gör sedan en kraftåterstart för att lämna DFU-läget och växla tillbaka enheten till normalt läge.

Femte lösningen: Lås upp din iPhone med hjälp av programvara från tredje part.

Om ingen av de tidigare metoderna kan låsa upp din enhet och din iPhone fortfarande är inaktiverad kan du försöka använda programvara som inte är Apple iOS. Dessa verktyg kan laddas ner genom köp eller gratis till en kompatibel dator.

Bland de mest populära och mest använda programvarorna för att låsa upp iPhone hittills är Dr. Fone, iOS-kodkodborttagning, Tenorshare 4uKey och iMyFone Lockwiper, för att nämna några.

Alla dessa verktyg är utformade med ett användarvänligt gränssnitt för att tillgodose nybörjars behov. Om du har slut på alternativ, kan du behöva överväga att ladda ner något av dessa verktyg på din dator och sedan använda den för att låsa upp din iPhone eller kringgå dess lösenord för att komma åt systemet.

Anslut bara din iPhone till datorn med samma inställning när du använder iTunes för att hantera iOS-data.

Innan du laddar ner programvara måste du läsa beskrivningarna, systemkraven och tidigare användarrecensioner. Om du gör det kan du avgöra om programvaran är kompatibel med din dator och iPhone-system eller inte. Om du läser förhandsvisningar å andra sidan ger du dig en antydan om programvaran är trovärdig och effektiv. Med det sagt, se till att du inte missar dessa avgörande detaljer.

Du kan försöka använda så många verktyg som du vill tills du hittar det som ger dig den ultimata lösningen.

Sök mer hjälp

Kontakta din iPhone-leverantör för andra alternativ och officiella rekommendationer, om du fortfarande får samma fel eller om din iPhone XS fortfarande är inaktiverad. Eller så kan du också ta din enhet till närmaste Apple-auktoriserade servicecenter och be lite hjälp från en iPhone-tekniker för att låsa upp din iPhone igen.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar iPhone XS som inte har Internet även om Wi-Fi-status säger Connected [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar FaceTime som inte fungerar på Apple iPhone XS, kan inte använda FaceTime-appen [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar anrops-ID som inte fungerar på Apple iPhone XS, ingen anrops-ID [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS som dålig WiFi-mottagning, svag eller instabil WiFi-signalproblem [Felsökningsguide]