Hur du åtgärdar fel i iOS13 “Ett fel inträffade under aktivering. Försök igen"

iMessage och Facetime är kanske en av de viktigaste funktionerna i Apple-enheter eftersom imessage skickar meddelanden som foton och videoklipp medan Facetime är en tjänst från Apple som låter dig ringa ljud- och videosamtal till alla med en iOS eller någon Apple-enhet och bra är att du kan använda utan att använda cellulära minuter eftersom den använder Wifi-anslutning. För att kunna njuta av dessa funktioner måste den aktiveras först.

Aktivera iMessage : gå till Inställningar från hemskärmen, tryck på Meddelanden och slå sedan på iMessage- knappen.

För att aktivera Facetime : gå till Inställningar från hemskärmen, tryck på Facetime och slå sedan genom att dra åt höger Facetime-knappen. Du kan välja ditt Apple-ID för Facetime eller så kan du nå ditt mobilnummer.

Det har rapporterats från Apple-användare som upplever iOS13-fel “Ett fel uppstod under aktiveringen. Try Again ”-meddelande när du aktiverar deras iMessage och FaceTime.

Det finns olika orsaker till att felmeddelandet visas när du försöker aktivera iMessage och Facetime på din Apple-enhet på iOS 13. I vissa fall, efter att du har laddat ner den nya programuppdateringen till iOS 13, datum och tid för din enheten kan ha ställts in på Standard som kan ha orsakat felmeddelandet. Det rekommenderas att ställa in Datum och tid på 'Automatisk' för Apple-servrar för att konfigurera din enhet och aktivera iMessage och Facetime på rätt sätt. Ett annat skäl kan bero på din WiFi-anslutning, långsam anslutning kan också orsaka felmeddelanden eftersom Apple-servrar inte kan skicka aktiveringsförfrågningar. När det finns ett fel i funktionen har vissa funktioner på din enhet inaktiverats och till och med fungerat, vilket gör att felmeddelandet visas. Läs vidare nedan för att ta reda på hur du fixar iOS13-fel “Ett fel uppstod under aktivering. Försök igen".

Om du äger en Apple iPhone som stöder iOS 13 eller andra iPhone-modeller, är vi glada att hjälpa dig med alla problem som du kan ha med din enhet, kontakta oss gärna med detta formulär. Detta är en gratis tjänst förresten. Vi bad emellertid att när du kontaktar oss, försök att vara så detaljerad som möjligt om ditt problem så att vi exakt kan utvärdera och ge lämpliga lösningar.

HÄR ÄR POTENTIELLA LÖSNINGAR FÖR ATT fixa iOS 13-FEL “EN FEL OTRYCKAD UNDER AKTIVATION. PRÖV igen ”PÅ IMMESSAGE OCH FACETIME

Innan du fortsätter med den potentiella lösningen för hur du fixar felmeddelande måste du komma ihåg några punkter för att komma ihåg:

 • 400; ”> Kontrollera om din Apple-enhetsprogramvara är uppdaterad.

Se till att din iPhone är uppdaterad till den senaste iOS-versionen. Det är viktigt att du använder en iPhone som är uppdaterad för att förhindra problem med programvara och appar. Så här kontrollerar du om du är aktuell:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen
 2. Klicka på Allmänt
 3. Klicka sedan på Programuppdatering
  • Se till att du är ansluten till ett stabilt WiFI

Se till att du är ansluten till en stark och stabil WiFi-anslutning. Att ha en svag anslutning kan påverka aktiveringen av iMessage och iFacetime. Du kan kontrollera signalstyrkan på skärmens övre del.

När alla de ovan nämnda har kontrollerats, låt oss nu gå vidare till den potentiella lösningen som kan hjälpa till att lösa.

Lösning 1: Ändra datum och tid

Som nämnts ovan har inställningarna på dina Apple-enheter ibland ställts in på standardinställningar efter programuppdatering, varför du måste ändra datum och tid manuellt för att ställa in automatiskt. För att ändra datum och tid, följ dessa enkla steg:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen
 2. Klicka på Allmänt
 3. Klicka på Datum och tid
 4. På fliken " Ställ in automatiskt", växla den
 5. Försök aktivera iMessage och Facetime igen om problemet har lösts.

Lösning 2: Starta om iMessage & Facetime

Ibland uppstår ett felmeddelande på grund av fel som vanligtvis händer om båda funktionerna har vissa konflikter. Om du startar om båda funktionerna kan ibland hjälpa till att lösa aktiveringsproblem. Sedan aktiveringsprocessen diskuterades i den tidigare delen av denna artikel kommer vi att göra det igen men den här gången för att starta om båda funktionerna.

För att starta om iMessage : gå till Inställningar från hemskärmen, tryck på Meddelanden, den här gången växla AV iMessage- knappen.

Så här startar du om Facetime : Gå till Inställningar från hemskärmen, tryck på Facetime och slå sedan AV genom att dra höger på Facetime-knappen.

När du har stängt av båda funktionerna kan du antingen växla till flygläge PÅ och AV igen eller så kan du stänga av och starta om din iPhone. Efter några sekunder, slå på enheten och gör aktiveringsprocessen igen för att se om felet har lösts.

Lösning 3: Logga ut och logga in på iMessage-konto

Om du gör detta kan du starta om och uppdatera iMessage-kontot på iPhone och det kan på något sätt hjälpa till att lösa felproblem vid aktivering

För att göra detta, följ dessa enkla steg:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen
 2. Klicka på Meddelanden
 3. Klicka på Skicka och ta emot
 4. Klicka på iMessage-konto
 5. Välj och tryck på Logga ut
 6. Efter några sekunder kan du logga in igen med rätt inloggningsinformation
 7. Försök aktivera iMessage igen.

Lösning 4: Återställ nätverksinställningar

Denna lösning återställer inställningarna till standard. Eftersom dessa inte tar bort innehållet och personlig information på din iPhone återställer det WiFI-lösenord. Vilket innebär att det finns ett behov att mata in Wifi-lösenord för att ansluta. Det är därför det rekommenderas att komma ihåg och ha en säkerhetskopia av WiFi-lösenord för att förhindra problem med inloggning och anslutning till WiFi.

Du kan återställa nätverksinställningar genom att helt enkelt:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen
 2. Nästa tryck på Allmänt
 3. Klicka sedan på Återställ
 4. Välj och tryck på Återställ nätverksinställningar
 5. Vid behov kan du behöva ange lösenord för att bekräfta åtgärden.

Löst någon av lösningarna som nämns ovan löser iOS13-fel “Ett fel uppstod under aktivering. Försök igen ”på iMessage och Facetime-aktivering? Om inte, anslut oss

Om du har några frågor och oro beträffande din iPhone, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi kommer att vara till hjälp och ger dig en gratis teknisk support om ditt problem. Se bara till att ge oss den detalj som möjligt för oss för att göra en exakt utvärdering och ge dig lämplig intervention. Låt oss också veta din upplevelse på vägen. Jag ser fram emot att höra från dig.