Hur du åtgärdar Facebook-appfel och problem på Samsung Galaxy J5 (enkla steg)

Kraschar din Facebook-app eller visar några fel? Ta reda på varför och hur du löser problemet med den här omfattande felsökningshandboken. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

En av de mest använda apparna bland smarttelefonanvändare är Facebook. De flesta har den här appen (och har sannolikt inte råd att förlora den) installerad på sina respektive enheter, antingen på iOS eller Android-plattformen. Ändå är Facebook bara bland andra appar som kan bli rogue ibland särskilt när de utlöses av vissa faktorer. Som sagt är det normalt att Facebook upplever driftstopp och fel vid någon tidpunkt.

Här i det här inlägget ska vi försöka ta itu med en vanlig fråga med Samsung Galaxy J5 2017-appen. Om du råkar landa på den här sidan när du sökte efter hjälp för att fixa din Facebook-app som inte fungerar korrekt på samma enhet, är du räddad. Läs vidare för att ta reda på vad som får Facebook att agera felaktigt på din enhet och försök lösa problemet med några användbara lösningar och standardförfaranden inklusive de som markeras nedan.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J5-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Vad kan leda till att Facebook blir felaktigt eller inte fungerar som avsett på din enhet?

Många skulle ha problem med Facebook efter att ha installerat en uppdatering. Precis som vad som hände när septemberuppdateringen till Facebook rullades ut. Då klagade många människor på många olika problem med appen från långsam och instabil prestanda tillsammans med några felkoder och instruktioner. Detta adresserades dock snabbt av Facebook-devs som rullade ut en uppföljningsuppdatering som innehåller den nödvändiga fixfixen. Men det avslutade inte Facebook-dilemmaet eftersom många fortfarande upplever problem med appen på sina Android-enheter. Detta händer på grund av vissa andra faktorer som kan orsaka konflikt med Facebook-appen, inklusive andra dåliga appar, nätverksproblem och programvarufel. Lyckligtvis är alla dessa synder relaterade till mjukvaran som indikerar att de sannolikt kommer att lösas av slutanvändare utan att behöva betala extra för serviceavgifter.

Potentiella lösningar på Facebook-problem på din Galaxy J5

För att hjälpa dig vidare har jag sammanställt några användbara lösningar och tillämpliga lösningar för att hantera olika typer av Facebook-problem på din telefon. Du kan hänvisa till dessa efterföljande genomgång om du vill felsöka problemet just nu. Så här är dina alternativ.

Tvingad nära Facebook-app

Facebook kan krascha eller svara när som helst, särskilt när det är felaktigt. Om detta är fallet är den bästa möjliga lösningen genom att tvinga appen att stänga och sedan starta om.

För att göra det, gå över till Inställningar-> Apps- menyn. Välj sedan fliken Kör för att visa aktiva eller köra appar. Klicka för att välja Facebook från listan och tryck sedan på alternativet Stopp eller Tvinga Stopp-knappen.

När du har stoppat appen, starta om telefonen och försök sedan öppna Facebook-appen igen för att se om den fungerar.

Starta om din telefon (mjuk återställning)

Du kanske har gjort det redan men bara prova det igen och se vad som händer hur. En mjuk återställning löser effektivt mindre problem utan att påverka någon av dina data, så det är definitivt säkert.

Alternativt kan du göra en tvingad omstart på din Galaxy J5 om Facebook också gör den svarslös. Se bara till att din telefon laddas till minst 5 procent för att säkerställa att den startar efter omstart.

För att tvinga omstarten trycker du och håller ned volymknapparna och strömbrytaren samtidigt i cirka 10 till 20 sekunder. Om du gör det utförs en simulerad batterikoppling. Släpp båda knapparna när du ser Samsung-logotypen.

Återigen påverkar inte någon tvångsstart någon av dina telefondata som en mjuk återställning.

Rensa cache och data för Facebook-app

Tillfälliga data och cache-filer som är lagrade i din Facebook-app kan skadas när som helst. När detta händer finns det en tendens för att appen kraschar, blir trög eller instabil. För att åtgärda problemet kan det hjälpa att rensa cache och data i Facebook-appen. Här är ett enkelt sätt att rensa cache och data i Facebook-appen:

 1. På startsidan klickar du på appar- ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Applications och sedan Application Manager.
 4. Dra till fliken ALLA.
 5. Hitta och tryck på Facebook.
 6. Tryck först på Force Close-knappen .
 7. Klicka sedan på Lagring.
 8. Tryck på Rensa cache och sedan Rensa data och sedan Ta bort för att bekräfta.

Observera dock att rensningsdata kommer att ta bort alla dina Facebook-data som inloggningar och kontouppgifter. Som sagt, notera denna information innan du trycker på knappen Rensa data.

Hantera dina nätverksinställningar

Det finns tillfällen då Facebook-fel är associerade med nätverksproblem som instabil internetanslutning på din telefon. I det här fallet kan du försöka lösa problemet genom att felsöka nätverket först. Här kan du göra:

 • Starta om ditt Wi-Fi-internet eller slå på Wi-Fi-omkopplaren i några sekunder och slå sedan på igen. Om du gör det kan det hjälpa dig att uppdatera din Wi-Fi-internetanslutning på din enhet. För att göra det, gå över till Apps-> Inställningar-> Wi-Fi-> och tryck sedan på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Wi-Fi-omkopplaren för att aktivera Wi-Fi igen.
 • Återställ nätverksinställningar. Om problemet utlöses av nätverksfel kan det förmodligen åtgärdas att återställa nätverksinställningar. Gör det genom att navigera till Apps-> Inställningar-> Säkerhetskopiera och återställa-> Återställ nätverksinställningar och tryck sedan på Återställ inställningar två gånger för att bekräfta återställning. Telefonen startar om när återställningen av nätverksinställningar är klar. Då kan du ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen och försöka öppna och använda Facebook för att se om problemet redan är borta.

Avinstallera och installera sedan Facebook-appen din Galaxy J5 igen

Avinstallering och ominstallering av Facebook är ett sätt att ge appen en ren ny start. Om du gör det kommer du också att lösa problemet om det är med en app som kraschar. Så här görs:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Application s och sedan Application Manager.
 4. Dra till fliken ALLA.
 5. Hitta och tryck på Facebook.
 6. Tryck på knappen Avinstallera .

Om du uppmanas klicka på alternativet för att bekräfta åtgärd. Starta om telefonen efter att du har avinstallerat Facebook. Gå sedan till Play Store för att ladda ner och installera den senaste Android Facebook-versionen för din telefon.

Huvudåterställning / fabriksåterställning

En fabriksåterställning bör endast betraktas som den sista utväg om alla tidigare metoder har misslyckats med att fixa din Facebook-app. Naturligtvis har du alltid möjlighet att använda andra sociala medie-appar, men om du är bland de människor som inte hade råd att förlora Facebook på sin telefon, kan du lika gärna överväga att göra det. Se bara till att säkerhetskopiera dina data innan du börjar med dessa steg:

 1. På startsidan klickar du på appar- ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar och tryck sedan på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Tryck på Fabriksdataåterställning och tryck på Återställ enhet.
 4. Om du har aktiverat skärmlåsfunktionen anger du ditt lösenord eller din PIN-kod.
 5. Tryck på Fortsätt.
 6. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Om du inte kan göra en fabriksåterställning via menyn Inställningar som om telefonen inte svarar på grund av Facebook-appen som fortsätter att krascha, kan du göra en huvudåterställning med hårdvaruknapparna istället.

 1. Stäng av telefonen.
 2. Tryck och håll ner knapparna Volym upp, Hem och Ström tills Samsung-logotypen visas.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att markera eller välja Torka data / fabriksinställningsalternativ från återställningslägesmenyn.
 4. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 5. Tryck på Volymknappen för att markera Ja - radera alla användardataalternativ och tryck sedan på Power-knappen för att bekräfta.
 6. När återställningen är klar markeras alternativet för omstart nu.
 7. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen fortsätter du med den första installationen. Ladda ner och installera Facebook-appen på din Galaxy J5 och se om den nu fungerar bra från hela systemåterställningen.

Efter återställningen fortsätter du med den första installationen. Ladda ner och installera Facebook-appen på din Galaxy J5 och se om den nu fungerar bra från hela systemåterställningen.

Vad ska jag göra om Facebook förblir problematisk eller inte fungerar på din Galaxy J5 2017 efter att ha testat alla tidigare metoder?

Försök nå Facebook-supporten eller besök Facebook-hjälpcentret för att få ytterligare hjälp med att felsöka problem i appen med Facebook Android-appen. Om problemet började efter att du har installerat en ny uppdatering till Android kan du kontakta din operatör eller Samsung Support för att eskalera problemet så att de kan bedöma och eventuellt ta itu med det genom en annan firmwareuppdatering med en fix-patch.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.