Hur du åtgärdar ett problem på MMS som inte skickas på din Motorola Moto X4 [Felsökningsguide]

MMS-sändningsproblem bland Android-smartphones som Moto X4 tillskrivs vanligtvis programvarufel och problem. Precis som vad som vanligtvis händer efter installation av en felaktig uppdatering, vare sig det är en uppdatering av meddelanden och Android-firmwareuppdatering. Förutom felaktiga uppdateringar finns det också andra faktorer som kan orsaka liknande problem med Moto X4 MMS-funktionen. Bland andra vanliga skyldiga är kontoproblem, nätverksproblem och felaktiga inställningar på enheten. För kontorelaterade problem kan du behöva kontakta din operatör eller tjänsteleverantör för att lösa nödvändiga frågor så att alla dina kontotjänster inklusive MMS förblir bra och aktiva. För att hantera andra programvaruproblem som kan ha förhindrat dig från att skicka MMS på din Moto X4, kan du hänvisa till följande felsökningsförfaranden. Glöm inte att skapa ett test-MMS-meddelande för att se om det fungerar bra igen efter att ha utfört en lösning. Om inte, gå vidare till nästa möjliga lösning. Börja när du är redo.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Avsluta och starta om meddelanden-appen.

Appar kan ge fel och mindre fel när som helst. När detta händer börjar ogynnsamma symtom uppstå. I det fall meddelanden appen som används glitching, problem som meddelandeförsändning misslyckande med SMS eller MMS kan vara det framträdande symptom. Och den första möjliga lösningen på detta är en omstart på appen. Som sagt, avsluta meddelanden appen du använder, öppna den igen och försök sedan skicka MMS. Så här görs:

 1. Öppna Apps- menyn från Hem-skärmen.
 2. Välj Inställningar .
 3. Navigera till avsnittet Enhet .
 4. Välj sedan Apps .
 5. Välj din meddelanden-app från fliken Kör.
 6. Klicka på alternativet för att stoppa under avsnittet Tjänster.
 7. Om du uppmanas med stopp-systemmeddelandetekniken, tryck på OK för att bekräfta.

Annan metod: Tvinga stäng meddelanden app

 • Alternativt kan du trycka på Menyknappen (fyrkantig) -knappen bredvid Hem-knappen för att få fram alla öppna eller löpande appar. Leta på förhandsgranskningen av meddelanden appen och dra den bort för att stänga den.

Du kan också svepa för att stänga alla andra appar som körs för att förhindra dem från att orsaka konflikt med meddelanden-appen.

Den andra lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Om du avslutar appen inte löser problemet eller om du fortfarande inte kan skicka MMS på din Moto X4, kan du försöka utföra en mjuk återställning eller bara starta om enheten. Detta är en annan enkel men ändå effektiv lösning på programvarufel som orsakas av mindre fel på vissa appar eller själva telefonsystemet. Till att börja med, så här görs en mjuk återställning på Moto X4-handenheten:

 • Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder tills telefonen startar om.

Vänta tills den startar helt upp, starta sedan meddelanden-appen och skapa ett testmeddelande för att se om den nu kan skicka MMS.

Tredje lösningen: Stäng av och slå på mobildata.

Mobildata eller mobildata måste vara aktiverade för att MMS-funktionen ska fungera i mobila enheter. Men det finns bara tillfällen då antingen skicka eller ta emot MMS-meddelanden misslyckades även med data aktiverade i telefonen. Det händer när någon av telefonens nätverksfunktioner upplever tillfälliga problem eller fel. Att stänga av mobildata eller på din Moto X4 kan möjligen lösa problemet. Här är hur:

 1. Klicka på Apps- menyn.
 2. Välj Inställningar .
 3. Klicka på Datanvändning.
 4. Peka på mobiltelefonen för att stänga av eller slå på mobildata.
 5. Om du uppmanas att trycka på OK för att bekräfta.

Var noga med att sätta på mobiltelefonbrytaren igen så att du kan skicka och ta emot MMS-meddelanden på din enhet. Starta om telefonen och skapa sedan ett MMS-meddelande för att skicka och se att det nu går igenom.

Annan metod: Slå på och stänga av flygläget

Alternativt kan du aktivera flygplansläge inom kort och sedan stänga av det igen. Om du gör det kommer du också att inaktivera anslutningsfunktionerna för din telefon inklusive mobildata på en gång. Detta gamla trick har redan hjälpt många människor som har hanterat olika typer av nätverksanslutningsproblem inklusive de som är associerade med MMS-sändningsfel.

Du kan använda snabbinställningsfältet på din Moto X4 för att slå på eller stänga av flygläget. Här är hur:

 • Använd ett finger för att dra ner från toppen av en olåst skärm. Om din telefon är låst, tryck på strömbrytaren för att väcka skärmen och svep sedan ned en gång på låsskärmen. Om snabbinställningsfältet redan är öppet trycker du på pil ned-ikonen för att se och justera inställningar, särskilt flygläge.
 • Leta upp ikonen för flygplansläge och tryck sedan på den för att slå på eller stänga av funktionen. Återigen måste du slå på den i cirka 30 sekunder till 1 minut och sedan trycka på ikonen för att stänga av den igen.

Om det inte hjälper heller, gå vidare till nästa möjliga lösning.

Fjärde lösningen: Återställ nätverks- och APN-inställningar på din Moto X4.

Felaktiga nätverksinställningar kan också hindra din telefon från att skicka MMS. En felaktig uppdatering eller app kan automatiskt åsidosätta dessa inställningar utan att du ens vet. Och då kommer du bara att ta reda på att MMS inte längre fungerar som avsett. Om problemet uppstår efter att du har laddat ner eller installerat en ny app eller programuppdatering på din telefon, har det troligtvis något att göra med det. För att utesluta detta kan du prova en återställning av nätverksinställningar eller återställa APN-inställningar på din Moto X4. Så här konfigurerar eller modifierar du nätverks- och APN-inställningar:

 1. Dra åt vänster från startskärmen.
 2. Välj Inställningar .
 3. Bläddra till och tryck på Mer .
 4. Välj mobilnätverk från de angivna alternativen.
 5. Klicka på Access point-namnen.
 6. Klicka på menyikonen (tre vertikala prickar) längst upp till höger på skärmen.
 7. Välj alternativet Återställ till standard . Om du gör det återställs standardinställningarna för Internet och MMS på din telefon.

Alla nätverksproblem inklusive de som är associerade med MMS-funktionen bör lösas vid denna punkt. Men om det inte gjorde det, kan du överväga en fullständig återställning av systemet. Se nästa procedur.

Femte lösningen: Hård återställning.

En hård återställning eller full systemåterställning raderar allt från din telefon inklusive kritisk data, personlig information och andra anpassade inställningar. Alla fel som kan ha orsakat konflikt med meddelanden appen kommer också att utplånas i processen. Så det är verkligen värt ett skott. Tänk dock på att detta kommer att leda till dataförlust så se till att säkerhetskopiera allt som är viktigt innan du fortsätter med dessa steg:

 1. Tryck på app-menyikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Välj System.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj fabriksdata återställning.
 6. Klicka på Återställ telefon.
 7. Om du uppmanas, ange dina referenser för att låsa upp enheten.
 8. Välj sedan Radera allt för att bekräfta återställning.

Vänta tills återställningen är klar och telefonen startar om. Fortsätt med den första enhetsinställningen, konfigurera dina nätverksalternativ och försök sedan se om du nu kan skicka MMS på din Moto X4. Du borde kunna göra det om problemet i första hand orsakades av ett systemfel. Annars kan du överväga att öka problemet till din tjänsteleverantör / operatör för andra alternativ.

Be mer hjälp

Kontakta din nätoperatör eller operatör för ytterligare hjälp och sök andra alternativ om du fortfarande inte kan skicka MMS på din Moto X4 efter att ha utfört alla tidigare metoder. Det kan vara några mer intrikata programvaruproblem som kräver vissa dedikerade programverktyg för att lösa problemet i din operatørs slut. Kontorelaterade frågor kan också påverka MMS-tjänster så glöm inte att verifiera din kontotjänststatus också hos din operatör.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa "Tyvärr har inställningarna stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som nu går långsamt efter en månads användning [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som inte kan skicka / ta emot textmeddelanden [Felsökningsguide]
 • Verizon Galaxy Note 8 långa meddelanden delas upp i mindre meddelanden, SMS är inte i ordning, andra textfrågor
 • Samsung Galaxy S7 Edge fryser sedan om igen när den är ansluten till laddare och andra relaterade problem