Hur du åtgärdar Apple iPhone 5S kan inte skicka textmeddelanden

#Apple # iPhone5S är en av den äldre generationens iPhone-modell, släppt i september 2013, som fortfarande används av många människor idag. Den har en solid byggkvalitet tillverkad av en aluminiumram med en 4-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 640 x 1136 pixlar skyddade av Corning Gorilla Glass. På baksidan hittar du 8MP-kameran medan den främre har en 1, 2MP-selfie-kamera. Under huven finns en Apple A7 dual core-processor som är parad med 1 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Apple iPhone 5S inte kan skicka textmeddelandeproblem.

Om du äger en Apple iPhone 5S eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar Apple iPhone 5S kan inte skicka textmeddelanden

Innan du utför något av de rekommenderade felsökningsstegen som listas nedan bör du först se till att telefonen körs med den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig så föreslår jag att du installerar den först på din enhet eftersom detta minimerar risken för att problemet orsakas av en föråldrad programversion.

Kontrollera att ditt område har en bra nätverkssignal

Det finns vissa områden där din transportör inte har någon signal. När du är i det här området kommer telefonen vanligtvis inte att kunna skicka eller ta emot textmeddelanden. För att verifiera om detta är ett täckningsrelaterat problem kan du kontrollera om andra enheter under samma nätverk också har samma problem i din omedelbara närhet.

Om du befinner dig i ett område som är känt för att ha en utmärkt nätverkstäckning men din telefon inte får någon signal alls finns det en möjlighet att problemet orsakas av ett nätverksavbrott. Du bör kontakta din operatör för att kontrollera om det finns ett avbrott och om det inte finns något, fortsätt med de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

Inaktivera och aktivera iMessage igen

Det finns tillfällen när ett fel i iMessage-funktionen kan förhindra att din telefon skickar ett textmeddelande. Om det här är vad som orsakar problemet måste du växla iMessage-omkopplaren på telefonen.

 • Gå till Inställningar.
 • Tryck på Meddelanden.
 • Inaktivera iMessage.
 • Vänta ett par minuter och aktivera det igen.

Kontrollera om Apple iPhone 5S inte kan skicka textmeddelandeproblem kommer att inträffa.

Utför en kraftåterstart

Ibland kan skadade tillfälliga data som lagras i telefonen orsaka problemet. Om detta är den skyldige kommer en kraftåterstart kunna fixa detta eftersom det kommer att uppdatera telefonprogramvaran. Den här proceduren återställer också telefonanslutningen till nätverket som vanligtvis fungerar i detta fall.

 • Tryck och håll in Hem-knappen.
 • Håll hemknappen intryckt och håll ner knappen Sleep / Wake.
 • Fortsätt hålla båda knapparna i cirka 10 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Kontrollera om Apple iPhone 5S inte kan skicka textmeddelandeproblem kommer att inträffa.

Kontrollera ditt SIM-kort

Det finns fall då problemet kan orsakas av ett problem med SIM-kortet. Om detta är ett SIM-kortrelaterat problem kan du åtgärda det genom att stänga av telefonen och ta bort SIM-kortet. Vänta i några minuter innan du sätter tillbaka SIM-kortet igen och slå sedan på telefonen. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Du bör också försöka använda ett annat SIM-kort i telefonen för att eliminera möjligheten att problemet orsakas av ett defekt SIM-kort.

Kontrollera om Apple iPhone 5S inte kan skicka textmeddelandeproblem kommer att inträffa.

Försök återställa telefonens nätverksinställningar

Det finns fall då problemet orsakas av problem med telefonens nätverksinställningar. För att åtgärda detta är det bäst att återställa nätverksinställningarna på din telefon.

 • Klicka på Inställningar.
 • Bläddra till och tryck på Allmänt
 • Bläddra till och tryck på Återställ
 • Klicka på Återställ nätverksinställningar
 • Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 • Din telefon startar om. När telefonen startar kommer standardnätverksinställningarna att återställas.

Kontrollera om Apple iPhone 5S inte kan skicka textmeddelandeproblem kommer att inträffa.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en hård återställning. Detta kommer att återställa telefonen till fabriksskick. Observera att detta kommer att radera dina telefondata så se till att ha en säkerhetskopia innan du fortsätter.

 • Se till att telefonen är avstängd
 • Sätt i USB-kabeln och håll sedan hemknappen medan du ansluter telefonen till en dator med iTunes som körs.
 • Klicka på OK på datorn när du uppmanas att iTunes har upptäckt iPhone i återställningsläge.
 • Klicka på Återställ iPhone.
 • Klicka på Återställ och uppdatera.
 • iTunes börjar återställa din iPhone.

Om problemet fortfarande uppstår kan detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.