Hur du åtgärdar Apple iPhone 5S Inget servicefel

#Apple # iPhone5S är en äldre generationens iPhone-modell som först släpptes i september 2013. Den har en solid byggkvalitet tillverkad av en aluminiumkropp med en 4-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 640 x 1136 pixlar som är skyddad av Corning Gorilla Glas. Den har en 8MP-huvudkamera på baksidan och en 1, 2MP-selfie-kamera framtill. Under huven hittar du Apple A7 dual core-processor som är parad med 1 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Apple iPhone 5S utan problem med servicefel.

Om du äger en Apple iPhone 5S eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar Apple iPhone 5S Inget servicefel

Innan du gör något av de rekommenderade felsökningsstegen för det här problemet föreslår jag att du ser till att telefonen körs med den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig bör du ladda ner och installera den först. Du kan uppdatera din telefon genom att ansluta den till en dator med iTunes som körs.

Det är viktigt att du letar efter operatörsrelaterade mjukvaruuppdateringar eftersom det vanligtvis kommer att adressera operatörsrelaterade anslutningsbugs.

Kontrollera att ditt område har en bra nätverkssignal

Ibland befinner du dig i ett område som inte servas av din transportör. När du befinner dig i det här området får telefonen vanligtvis ingen servicefel. För att verifiera om detta är ett täckningsrelaterat problem kan du kontrollera om andra enheter under samma nätverk också har samma problem i din omedelbara närhet.

Om du befinner dig i ett område som är känt för att ha en utmärkt nätverkstäckning men din telefon inte får någon signal alls finns det en möjlighet att problemet orsakas av ett nätverksavbrott. Du bör kontakta din operatör för att kontrollera om det finns ett avbrott och om det inte finns något, fortsätt med de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

Utför en kraftåterstart

Ibland kan en programvarufel orsaka problemet. Om detta är fallet kan en kraftåterstart kunna fixa detta eftersom det kommer att uppdatera telefonprogramvaran. Den här proceduren återställer också telefonanslutningen till nätverket som måste göras för det här problemet.

 • Tryck och håll in Hem-knappen.
 • Håll hemknappen intryckt och håll ner knappen Sleep / Wake.
 • Fortsätt hålla båda knapparna i cirka 10 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Kontrollera om Apple iPhone 5S inget servicefel fortfarande uppstår.

Kontrollera ditt SIM-kort

Det finns fall då problemet kan orsakas av ett problem med SIM-kortet. Om detta är ett SIM-kortrelaterat problem kan du åtgärda det genom att stänga av telefonen och ta bort SIM-kortet. Vänta i några minuter innan du sätter tillbaka SIM-kortet igen och slå sedan på telefonen. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Du bör också försöka använda ett annat SIM-kort i telefonen för att eliminera möjligheten att problemet orsakas av ett defekt SIM-kort.

Kontrollera telefonens roamingstatus

Du bör se till att telefonens roamingstatus är avstängd om du är i ditt hemland. Detta gäller för resenärer som just har återvänt från ett annat land och fortfarande har enhetens roamingstatus aktiverad.

 • Klicka på Inställningar
 • Tryck på Mobildataalternativ
 • Klicka på Data Roaming och se till att den är avstängd.

Kontrollera om Apple iPhone 5S inget servicefel fortfarande uppstår.

Se till att flygplansläget är avstängt

Flygplansläget är en inställning som finns i din telefon som aktiveras när du befinner dig i ett flygplan. När detta slås på kommer din telefon inte att ta emot eller sända några trådlösa signaler så att den inte kommer att störa flygplanets elektroniska utrustning. Om du får problem med Apple iPhone 5 utan servicefel bör du se till att flygplansläget är avstängt eller du kan försöka slå på denna switch om den redan är i läge av.

Försök återställa telefonens nätverksinställningar

Det finns fall då problemet orsakas av problem med telefonens nätverksinställningar. För att åtgärda detta är det bäst att återställa nätverksinställningarna på din telefon.

 • Klicka på Inställningar.
 • Bläddra till och tryck på Allmänt
 • Bläddra till och tryck på Återställ
 • Klicka på Återställ nätverksinställningar
 • Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 • Din telefon startar om. När telefonen startar kommer standardnätverksinställningarna att återställas.

Kontrollera om Apple iPhone 5S inget servicefel fortfarande uppstår.

Utför en hård återställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en hård återställning. Detta kommer att återställa telefonen till fabriksskick. Observera att detta kommer att radera dina telefondata så se till att ha en säkerhetskopia innan du fortsätter.

 • Se till att telefonen är avstängd
 • Sätt i USB-kabeln och håll sedan hemknappen medan du ansluter telefonen till en dator med iTunes som körs.
 • Klicka på OK på datorn när du uppmanas att iTunes har upptäckt iPhone i återställningsläge.
 • Klicka på Återställ iPhone.
 • Klicka på Återställ och uppdatera.
 • iTunes börjar återställa din iPhone.

Om problemet fortfarande uppstår kan detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.