Hur du åtgärdar Apple iPhone 5-skärmflimrande problemet

#Apple # iPhone5 är en av de äldre generationens iPhone-modeller som släpptes i september 2012, som fortfarande används idag. Den här telefonen har en högkvalitativ kropp tillverkad av ett aluminiummaterial med en 4-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 640 x 1136 pixlar som är skyddad av Corning Gorilla Glass. På baksidan finns en enda 8MP huvudkamera medan en enda 1, 2MP selfie kamera finns framtill. Under huven finns en Apple A6 dual core-processor som är parad med 1 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Apple iPhone 5-skärmens flimrande problem.

Om du äger en iPhone 5 eller någon annan iPhone-modell för den delen ska du kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar Apple iPhone 5-skärmflimrande problemet

Innan du gör något av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att se till att din telefon körs med den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig så föreslår jag att du installerar den först på din enhet eftersom detta minimerar risken för att problemet orsakas av en föråldrad programversion.

Tvinga om att starta om telefonen

Vissa buggar orsakade av skadade data som kan leda till detta problem kan vanligtvis åtgärdas genom att starta om enheten eftersom det kommer att uppdatera telefonprogramvaran.

 • Tryck och håll in Hem-knappen.
 • Håll hemknappen intryckt och håll ner knappen Sleep / Wake.
 • Fortsätt hålla båda knapparna i cirka 10 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Kontrollera om problemet med Apple iPhone 5-flimrande fortfarande uppstår.

Stäng av automatisk ljusstyrka

Telefonens automatisk ljusstyrka gör att skärmen automatiskt kan ändra ljusstyrkan på ljuset i omgivningarna. Även om detta är en användbar funktion kan det ibland också leda till skärmens flimrande problem. För att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet bör du försöka stänga av den här inställningen.

 • Öppna Inställningar på din iPhone
 • Tryck på Allmänt.
 • Klicka på Tillgänglighet.
 • Klicka på Visa boende.
 • Stäng av automatisk ljusstyrka

Kontrollera om problemet uppstår när laddaren är ansluten

Ibland kan detta problem orsakas av ett telefonbatteri som inte ger rätt mängd ström till enheten. Den inkonsekventa strömmen från batteriet kan vanligtvis få skärmen att flimra. För att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet bör du ansluta din telefon till dess laddare och sedan kontrollera om Apple iPhone 5-skärmens flimrande problem fortfarande uppstår. Om det inte gör det bör du överväga att byta batteri på din telefon.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en hård återställning. Detta kommer att återställa telefonen till fabriksskick. Observera att detta kommer att radera dina telefondata så se till att ha en säkerhetskopia innan du fortsätter.

 • Se till att telefonen är avstängd
 • Sätt i USB-kabeln och håll sedan hemknappen medan du ansluter telefonen till en dator med iTunes som körs.
 • Klicka på OK på datorn när du uppmanas att iTunes har upptäckt iPhone i återställningsläge.
 • Klicka på Återställ iPhone.
 • Klicka på Återställ och uppdatera.
 • iTunes börjar återställa din iPhone.

Om Apple iPhone 5-skärmflimrande problemet fortfarande uppstår kan detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Om du har några problem med din iPhone kan du gärna kontakta oss genom att använda detta formulär. Vi kommer att ge dig gratis teknisk support angående problemet du står inför med din enhet. Se bara till att tillhandahålla så mycket information som möjligt så att vi kan göra en korrekt diagnos.