Hur du åtgärdar anslutningsproblem eller ogiltigt MMI-kodfel

Då och då kan du stöta på anslutningsproblem eller felaktigt MMI- kodfel på din Android-enhet. Detta händer vanligtvis när en användare försöker skicka en Man-Machine-Interface-kod, alias MMI-kod. Vad är en MMI-kod du frågar? Det är de roliga koder som du anger på din uppringare som innehåller en asterisk (*) eller hash (#) -tecken, som att ringa #BAL på din Verizon Wireless-telefon för att kontrollera balans, eller ibland är det bara ett prefix du anger innan ett telefonnummer. Om problemet med anslutningen eller ogiltigt MMI-kod leder dig till nötter har vi några lösningar som bör lösa ditt problem.

Enkel omstart

Stäng bara av telefonen och starta om igen, se om det hjälper. Det kan låta enkelt, men ibland är det allt som krävs!

Starta om i säkert läge

Genom att använda din telefon i säkert läge kan du bättre felsöka din telefon eftersom den bara kör Android-programmen. Genom att eliminera alla andra appar som körs i bakgrunden kan du testa om problemet kvarstår utan att andra appar körs.

Så för att lösa problem med anslutningen eller ogiltigt MMI-kod, låt oss starta om i säkert läge.

Så här startar du om i säkert läge :

  1. Stäng av enheten
  2. Tryck och håll ned strömbrytaren för att slå på, fortsätt att hålla tills logoskärmen visas
  3. Tryck och håll ned volymknappen tills omstarten är klar
  4. Du bör se “Safe mode” i det nedre hörnet av skärmen

När du är i säkert läge kan du försöka ange MMI-koden du använde tidigare för att se om problemet kvarstår. Om du inte har problem med att skicka meddelandet just nu, orsakar troligen en app du nyligen installerade konflikten. Du kan börja med att avinstallera den senaste appen och gå därifrån.

Lägg till ett plustecken (+) eller komma (, ) i koden

Försök lägga till ett komma i slutet av din MMI-kod och ring igen, till exempel, om du försökte ringa * 1234, försök att ringa * 1234, kan du få kommat genom att hålla knappen asterisk (*) i cirka 3-5 sekunder.

Eller försök lägga till ett plustecken (+) efter asterisk (*) -tecknet i din MMI-kod. Om du till exempel ringde * 1234 och försök att ringa * + 1234 kan du få plustecknet plus (+) genom att hålla noll i cirka 3-5 sekunder. Plustecknet bör bli av med felmeddelandet och låta samtalet gå igenom.

Kontrollera nätverket

Du kan få anslutningsproblemet eller ogiltigt MMI-kodfel eftersom du inte får mottagning. Prova att ställa in din trådlösa leverantör, gå till:

  1. inställningar
  2. Nätverksanslutning
  3. Mobila nätverk
  4. Nätverksoperatörer
  5. Sök i nätverk och välj din trådlösa leverantör

Du kanske vill prova den här metoden några gånger innan du ger upp det. Det kan ta några försök innan det ansluts. Om nätverkssökningen inte hittar din operatör kanske du vill kontrollera ditt SIM-kort.

Kontrollera simkortet

Om du har en dual sim-telefon har du två alternativ här.

  1. Inaktivera på dina SIM-kort och aktivera bara det SIM-kort som du planerar att använda för att skicka MMI-koden. Telefonen kanske inte använder rätt SIM-kort om du hade båda SIM-korten tillsammans.
  2. Hitta telefoninställningarna under telefonens dubbla SIM-inställningar. Där skulle det ge dig ett alternativ att välja med SIM-kortet att använda eller "Fråga alltid", välja alternativet "Alltid fråga". När du försöker slå MMI-koden kommer telefonen att fråga dig och fråga vilken SIM du vill använda, varför du har möjlighet att välja rätt SIM-kort.

Om du har ett traditionellt enkelt SIM-kort kan du prova något enkelt som att dra ditt SIM-kort och blåsa på det, torka av det lite och koppla in det igen. Se om det kommer att återupprätta anslutningen.

Slå på SMS över IMS

Det här steget är för tekniska geeks och vi kommer inte att få detaljer om hur du gör det eftersom felaktiga åtgärder med den här metoden kan förstöra din telefon eller bara orsaka mer huvudvärk ångra. I princip innebär det att du använder Android hemlig kod * # * # INFO # * # * eller aka * # * # 4636 # * # * för att komma till Android Testing Menu, det är här som professionella tekniker går för att geek ut på din telefon. Du kan köra pingtestet och aktivera radio och aktivera SMS över IMS här som kan lösa problemet "Anslutningsproblem eller ogiltig MMI-kod". Om du verkligen vill testa den här metoden kan du gärna google “hur man sätter på SMS över IMS”.