Hur du återställer raderade e-postmeddelanden

Gå igenom ditt Gmail-konto för det e-postmeddelande du behöver, men hittar du det inte? Vi arkiverar och tar bort e-postmeddelanden vid olycka, så det är möjligt att det viktiga e-postmeddelandet finns i papperskorgen någonstans. Men hur återställer du det? Det kan tyckas enkelt - gå bara in i ditt e-postkunds kategori "Papperskorgen" och återställ det sedan till din inkorg, eller hur?

Ibland är det så enkelt, men andra gånger är det inte. Om du följer med oss ​​nedan visar vi dig alla sätt på hur du kan återställa raderade e-postmeddelanden från Gmail. Låt oss dyka rätt in.

I Gmail

Om du helt enkelt av misstag raderade ett e-postmeddelande från inkorgen, kan du enkelt återställa det. Gå vidare till gmail.com i din webbläsare och logga in på ditt Google-konto med dina Google-referenser.

Klicka på kategorin som säger Papperskorgen på vänster navigationsfönster. Välj e-postmeddelandet som du vill återställa genom att kryssa i rutan till vänster om e-posten och tryck sedan på knappen som säger flytta till Inkorgen.

Du kan göra en liknande operation i Gmail-appen. Tryck bara på kategorin Papperskorgen i appen - du kan behöva öppna Hamburger-menyn längst upp. Välj sedan det e-postmeddelande som du vill återställa och tryck på knappen Flytta till .

Hur du återställer permanent raderade e-postmeddelanden

Ibland går vi in ​​i vår sopor- kategori och tar bort alla e-postmeddelanden permanent. Andra gånger raderas de automatiskt efter 30 dagar. Det gör det svårt att återhämta sig, men även om de är "permanent raderade" kan de faktiskt fortfarande återhämtas! Du kan faktiskt dra dessa e-postmeddelanden från Googles server, vilket är en enorm livräddare för de viktiga e-postmeddelanden som verkar ha upphört och försvunnit. Dessutom är det inte så svårt heller - vem som helst kan återställa dessa e-postmeddelanden!

Det är värt att notera att Google inte har ett system för dig att göra det själv - du måste faktiskt ha en Google-anställd som hjälper dig att få tillbaka dessa e-postmeddelanden. Så här gör du:

 1. Logga in på ditt Google-konto.
 2. Därefter vill du gå till Googles sida med saknade e-postmeddelanden.
 3. Du måste fylla i kontaktformuläret med supportinformation och bekräfta att e-postkontot du försöker återställa e-postmeddelanden från är rätt. Du måste:
  1. Bekräfta din email.
  2. Ange det datum du upptäckte att de saknades.
  3. Skriv ner all information som hjälper Googles supportteam. Om du till exempel tappade e-postmeddelanden av misstag, se till att du nämner detta.
  4. Lämna.

Googles support är vanligtvis i rätt tid, men nästa steg väntar på ett svar. Det kan ta så lite som 30 minuter eller så länge som 24 timmar. De skickar antingen ett e-postmeddelande som säger att de kunde återställa dem, eller så får du ett e-postmeddelande med ämnet " Det gick inte att återhämta dig" som uppenbarligen säger att Google inte kunde återställa dessa e-postmeddelanden.

Efter det finns det verkligen inget sätt att få dem tillbaka; Google kan emellertid i de flesta fall återställa förlorade e-postmeddelanden.

Förhindra förlorade e-postmeddelanden i framtiden

En av de saker som du alltid kommer att höra människor inom teknikområdet räknar med är säkerhetskopior. Säkerhetskopior är så viktiga i alla fall, oavsett om det gäller filer, fotobibliotek, videor, viktiga dokument och till och med e-postmeddelanden. Tyvärr kan du inte använda det vanliga systemet för att säkerhetskopiera e-postmeddelanden - du måste använda något som specifikt fungerar med e-post.

Lyckligtvis finns det många prisvärda alternativ på marknaden, så att du kan hålla dina viktiga e-postmeddelanden säkerhetskopierade för bara ett par dollar per månad. Det är lite sinnesfrid som är väl värt kostnaden!

Spinbackup

Spinbackup är ett av våra favoritvägar för att säkerhetskopiera e-postmeddelanden på grund av detta skäl: så länge du använder under 4GB kan du använda deras molntjänst gratis, för individuell användning. Det fina med 4GB? Det kan hysa tusentals e-postmeddelanden åt gången, så i teorin behöver du aldrig betala för Spinbackup.

De erbjuder dock planer för både individuellt och för affärsanvändning, där det senare är utformat för G Suite - eller Google Apps for Work - specifikt. Du förlorar aldrig ett e-postmeddelande igen. För personliga planer kan du faktiskt prenumerera på $ 4 per månad för upp till 50 GB lagringsvärde. Eventuella extra överskott är bara 0, 03 $ per GB som används. Deras affärsplaner börjar på $ 3 per användare, med minst 5 användare krävs.

Upsafe

Upsafe är ett annat utmärkt val. De erbjuder faktiskt gratis Gmail-säkerhetskopior med upp till 3 GB data. Dessutom har de några söta funktioner på plats som gör att du snabbt och enkelt kan återställa dina e-postmeddelanden med bara ett par klick. Dessutom låter Upsafe åtkomst till och se dina data / e-postmeddelanden från var som helst i världen.

Precis som Spinbackup har Upsafe också en handfull olika funktioner för företagare. De är lite dyrare än Spinbackup, men har bra service på plats och säkerhetskopierar hela ditt Google-konto för upp till 24 USD per år per användare. Det är dock riktigt trevligt eftersom de använder Amazon S3 för sin molnlagring, vilket håller dina data extremt säkra och tillgängliga.

Skapa kategorier

Om du av misstag tar bort e-postmeddelanden i ditt Google-konto mycket, kan du också skapa nya kategorier för e-postmeddelanden. Märk de viktiga e-postmeddelandena med dessa kategorier, och då kommer du aldrig att förlora ett e-postmeddelande igen. De kommer att vara säkra i den nya mappen. För ytterligare erkännande av viktiga e-postmeddelanden kan du alltid "starta" dem eller markera dem som "viktiga" för att hålla dig framför dig.

Dom

Som ni ser är det faktiskt ganska enkelt att återställa förlorade e-postmeddelanden, även om du "av misstag" har tagit bort dem permanent. En snabb e-post till supportteamet för Google Mail kan vanligtvis få dem tillbaka i din inkorg på ett skämt. Det finns säkert tillfällen där Google inte kan återställa e-postmeddelanden, vilket bara är en lektion i att behöva kategorisera eller hålla ett säkerhetskopieringssystem på plats för några av dina viktigaste e-postmeddelanden.

Gick du vilse någonstans? Lämna oss en kommentar nedan, så ska vi försöka hjälpa dig komma igång.