Hur du ansluter Samsung Galaxy Note 9 till TV

Om du äger en #Samsung #Galaxy # Note9, tycker du förmodligen att titta på några av dina favoritströmmande videor på telefonen. Detta är praktiskt när du är på språng, till exempel i ett tåg eller i en buss, eftersom du inte kommer att missa dina favoritprogram. Om du är hemma och äger en stor TV med en HDMI-port kan du ytterligare förbättra din upplevelse genom att använda telefonen för att strömma innehåll till din TV. En av våra läsare skulle vilja veta hur man ansluter Samsung Galaxy Note 9 till deras TV. Detta kan göras med flera metoder som vi har beskrivit nedan.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du ansluter Samsung Galaxy Note 9 till TV

Problem: Hej, jag har nyligen köpt en HDMI-kabel för att ansluta till min tv så att jag kunde se Prime-video, spektrum. Kabeln som jag köpte har inte rätt slut för min telefon. Jag tog den in till BEst Buy för att se om jag kunde köpa en adapter och de informerade mig om att min Galaxy Note 9 inte skulle fungera med någon sladd för att titta på dessa stationer och att jag skulle behöva köpa antingen en firetv-pinne eller roku. Finns det en sladd som fungerar istället för att spendera mycket pengar på en pinne ???? tack på förhand.

Lösning:

Använd den officiella Samsung USB-C till HDMI-adaptern

Detta är det tillbehör du behöver som säljs i auktoriserade Samsung-butiker som gör att din telefon kan ansluta till din TV. Den ena änden av adaptern ansluts till telefonens USB-C-port medan den andra änden ansluts till HDMI-porten på din TV. Med den här adaptern kan du se filmer eller foton från din telefon till din TV. Denna adapter stöder TV-apparater med signaler upp till 4K med en uppdateringsfrekvens på 60Hz.

Använd en tredjeparts USB-C till HDMI-adapter

Om du inte kan ta hand om en officiell Samsung USB-C till HDMI-adapter kan du använda en som kommer från ett annat företag eftersom det också kommer att göra samma jobb. Se till att välja en som inte kostar billigt eftersom det vanligtvis innebär att det har en lägre kvalitet på grund av att tillverkaren skimpat på materialen.

Använd Samsung DeX Station

Om du har Samsung DeX Station kan du använda den här för att ansluta din telefon till din TV. Du behöver inte en USB-C till HDMI-adapter eftersom allt du behöver är den vanliga HDMI-sladden som du redan har just nu.

För att använda DeX Station

 • Anslut laddaren till DeX Stations laddningsport (USB Type-C). Använd endast den Samsung-godkända laddare som medföljer din smartphone.
 • Anslut den ena änden av HDMI-kabeln till DeX-stationens HDMI-port och anslut den andra änden av kabeln till en TV HDMI-port.
 • Använd ett trådbundet nätverk genom att ansluta det trådbundna LANet till det trådbundna LAN-porten, om du inte vill använda ett Wi-Fi-nätverk eller din smarttelefons trådlösa data
 • Tryck på framsidan av DeX Station-locket för att använda locket som smarttelefonsupport. Nu kan du se smarttelefonkontakten.
 • Anslut din smartphones multifunktionsuttag till smarttelefonkontakten på DeX Station.
 • Samsung DeX-appen startas på din smartphone. Välj skärmläget du vill använda på din smarttelefons skärm. Du kan välja mellan Samsung DeX-läge eller skärmspeglingsläge.
 • Tryck på knappen Alla appar för att visa din smarttelefons appar.
 • Välj de appar du vill använda.

Anslut till TV: n med Smart View

Om du äger en av de senaste Samsung TV-modellerna som har en Smart View-funktion kan du enkelt njuta av innehåll som är lagrat på din mobil och dator på din Samsung Smart TV.

För att använda den här funktionen följer du stegen nedan.

 • Anslut din telefon och TV till samma nätverk.
 • Ladda ner Samsung Smart View från App Store, Google Play eller Samsung Galaxy Apps på din telefon.
 • Starta appen och följ stegen för att ställa in Smart View.

Anslut till TV: n med Chromecast

Ett av de enklaste sätten att ansluta telefonen till TV: n utan krångel med kablar är att använda Google Chromecast.

 • Anslut Chromecast till HDMI-porten på din TV.
 • Se till att Chromecast och Galaxy Note 9 är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
 • Se till att Google Home-appen redan är installerad på din Galaxy Note 9.
 • När hem-appen är ansluten till din Chromecast kommer apparna nu att ha ett "Cast" -alternativ.
 • Du kan nu spegla skärmen på din Note 9 från Hem-appen genom att välja> "Cast skärm / ljud".

Anslut till TV: n med Miracast

Den här telefonen stöder Miracast-tekniken som du kan använda om din TV är en Smart TV med MIracast-funktion. Miracast behöver inte en trådlös router eftersom den använder WiFi Direct som är som Bluetooth men för enheter som stöder WiFi.

Att använda Miracast

 • Dra ner meddelandepanelen överst på skärmen.
 • Leta efter Samsung Connect och tryck på den.
 • Välj din TV från listan.
 • Om din TV visas, klicka på "Lägg till enhet manuellt" och lägg till din TV.
 • Din anteckningsskärm speglas på TV: n när installationen är klar.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.