Hur du ansluter iMessage igen om det inte fungerar på din Apple Mac

Det här inlägget hanterar ett problem som påverkar iMessage på en Mac-dator efter installation av MacOS Mojave-uppdatering. Om du har hamnat på den här sidan när du letar efter möjliga lösningar på samma problem på din Mac-dator, är det här inlägget åt dig. Nedan markeras föreslagna justeringar och möjliga lösningar på problem efter uppdatering med iMessage. Läs mer information.

I slutet av förra månaden rullade Apple ut den senaste macOS Mojave-versionen - macOS Mojave 10.14.4. Detta var den fjärde uppdateringen av macOS Mojave-operativsystemet, som först lanserades i september förra året. Alla Mac-användare som har en dator som stöder det nämnda operativsystemet är berättigade till den här programvarupatchen. I den här uppdateringen var förbättringar av Safari, Apple News, iTunes, Airpods och andra Mac-funktioner. Det återges också som programvarupatcher eller koder som är programmerade för att fixa befintliga Mac-problem inklusive Wi-Fi-anslutningsproblem, försvinnande Exchange-konton, samt ofta begäranden om AOL-användarlösenord i Mail. Sammantaget var det avsett att få positiva resultat. Men precis som alla tidigare systemuppdateringar har denna också sin egen andel av buggar och har därför orsakat problem för vissa Mac-användare. Bland de nya bekymmerna inkluderar ett problem med iMessage, där användare inte kan skicka eller ta emot meddelanden med tjänsten. Om du fick samma problem efter att ha installerat den senaste MacOS Mojave-versionen på din Mac, kan du använda följande metoder för att felsöka och lösa problemet i slutändan.

Innan du felsöker, kontrollera och se till att datum och tidsinställningar på din Mac är korrekt inställda. Vissa iMessage-fel beror på felaktiga datum- och tidsinställningar. För att verifiera dessa inställningar, klicka på Apple-menyn och gå sedan till Systeminställningar-> Datum och tid . Välj fliken Tidszon och kontrollera alternativet för att ställa in datum och tid automatiskt. Om det redan är markerat klickar du på rutan för att avmarkera den, vänta några sekunder och markera rutan igen.

Om det inte finns några problem med datum- och tidsinställningarna men fortfarande inte kan ansluta till iMessage på din Mac, kan du fortsätta och felsöka enheten.

Första lösningen: Logga ut från iMessage och logga sedan in igen.

Vissa appar och tjänster kan bli falska eller instabila efter en uppdateringsinstallation. Detta är normalt eftersom vissa appar inte automatiskt kan anpassa sig efter den senaste övergången till plattformen om inte enheten startas om. Och iMessage är inget undantag. Om detta bara är en mindre postuppdatering som påverkar iMessage på din Mac, kommer du att logga ut och in igen troligen lösa problemet. Så här är vad du kan prova först:

 1. Öppna appen Meddelanden på din Mac.
 2. Gå till Inställningar .
 3. Välj ditt iMessage- konto .
 4. Klicka på alternativet för att logga ut.
 5. Efter några sekunder, gå tillbaka till iMessage-inställningsmenyn i Meddelanden och välj sedan alternativet för att logga in . Du måste ange ditt Apple-ID och lösenord och klicka sedan på Nästa för att logga in i iMessage.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra processen. När du är inloggad skapar du ett testmeddelande för att skicka som iMessage på din Mac och se om det fungerar.

Den andra lösningen: Avsluta meddelanden och starta om den.

Om du kunde skicka och ta emot meddelanden inklusive iMessages på din Mac tills du installerade den senaste macOS Mojave-uppdateringen, är chansen stor att den nya meddelanden-appen upplever negativa symtom efter uppdatering troligen på grund av några mindre buggar. För appar som har blivit falska från en uppdatering krävs vanligtvis en snabb omstart. För att korrigera sådana appfel kan du försöka tvinga att sluta och sedan öppna appen igen. Så här görs:

 1. Klicka på Apple-menyn .
 2. Välj Force Quit.
 3. Välj sedan Meddelanden .
 4. Klicka på Tvinga avslut för att avsluta appen.

Efter några sekunder öppnar du meddelanden app igen och se om den redan fungerar som avsett. Om det fortfarande misslyckades, fortsätt till nästa lösning.

Tredje lösningen: Starta om din Mac-dator.

Programvarurelaterade problem, inklusive mindre symtom som tillskrivs macOS-buggar, hanteras ofta av en systemstart. Och det är huvudorsaken till att det rekommenderas men starkt starta om datorn efter att ha installerat nya appar och firmwareuppdateringar. Omstart kan också hjälpa till att optimera det interna minnet och frigöra lite lagringsutrymme. Mindre symptom från slumpmässiga app-fel och systemfel rensas också ut. Så om du inte redan har gjort det, bör du överväga detta som nästa möjliga lösning att prova på. Det finns tre sätt att starta om din Mac-dator på macOS Mojave. Välj bara din önskade metod:

 1. Tryck på strömbrytaren eller tryck på Control + Eject-tangenterna på tangentbordet när du uppmanas med en dialogruta. Klicka sedan på knappen Starta om för att starta om systemstart.
 2. Klicka på Apple-menyn och välj sedan kommandot Starta om .
 3. Tryck på Control + Command + Eject eller Control + Command + Power butto n på tangentbordet.

Tips: Det mest pålitliga sättet att starta om en Mac är den tredje metoden, som utförs genom att trycka på Control + Command + Eject / Power-knappen . Anledningen till detta är att det inte förlitar sig på operativsystemet Mac OS X.

Du kan också använda avstängningskommandot från Apple-menyn om du vill låta din dator vila ett tag och sedan slå på den igen senare.

Detta bör göra det möjligt för dina appar och datorsystem att starta nytt.

Om det inte gör något nytt att starta om datorn, måste du överväga att prova andra alternativ och tillämpliga lösningar.

Fjärde lösningen: Hantera iMessage-inställningar på din Mac.

Detta är bara ytterligare ett enkelt trick som har hjälpt många människor som har hanterat slumpmässiga problem när de använder iMessage på Mac. Om du vill ta en chans med den här metoden, kan du göra det med dessa steg:

 1. Öppna meddelanden- appen på din Mac.
 2. Navigera till menyfältet och klicka sedan på Meddelanden .
 3. Klicka sedan på Inställningar .
 4. Klicka på Konton .
 5. Klicka sedan på kryssrutan bredvid Aktivera meddelanden i iCloud.

Detta gör att dina meddelanden på din Mac kan synkroniseras med ditt iCloud-konto. Meddelanden i iCloud uppdateras automatiskt, därför kan du alltid ha samma vy överallt där du använder iMessage på din Mac.

Andra alternativ att hantera i iMessage-inställningar:

 • Om meddelanden redan är påslagen i iCloud men inte fungerar som avsett, försök att stänga av det i några sekunder och slå sedan på det igen. Detta fungerar som en snabb omstart till meddelandefunktioner inklusive iMessage.
 • Överväg också att aktivera alternativet Synkronisera nu så att alla dina meddelanden visas på alla dina enheter automatiskt.
 • En annan sak som du behöver kontrollera är e-postadressen eller telefonnumret som anges i avsnittet "Du kan nås för meddelanden på" . Se till att den tilldelade e-postadressen eller telefonnumret är korrekt. I annat fall ändrar du den och lägger till din e-postadress eller telefonnummer i Meddelanden.
 • Läs också e-postadresserna och telefonnumren som visas i den blockerade listan. Meddelanden från dessa kontakter är blockerade.

Försök skapa ett testmeddelande för att skicka och ta emot som iMessage på din Mac när du har gjort nödvändiga ändringar och se om problemet är löst. Om det inte är det, bör du felsöka ytterligare.

Femte lösningen: Inaktivera Stör inte på din Mac.

Den här metoden är endast tillämplig om problemet du står inför är iMessage-varningar eller meddelanden. Om du inte får aviseringar för varje iMessage som tas emot på din Mac, är det möjligt att datorn är inställd på att stänga av eller inaktivera aviseringar inklusive meddelandevarningar. För att utesluta detta, kontrollera dina inställningar och se till att Stör inte stör eller stängs av. Så här får du åtkomst till och hanterar den här inställningen på din Mac:

 1. Klicka på meddelandecentrum-ikonen längst upp till höger i menyfältet. Eller så kan du bara svepa åt vänster med två fingrar från det högra hörnet på din Macs styrplatta.
 2. Bläddra sedan till toppen av meddelandecentret.
 3. Klicka på brytaren Stör inte om till läget OFF, om det behövs. I annat fall kan du slå på omkopplaren för att slå på funktionen i några sekunder och slå omkopplaren igen för att stänga av den igen.

Tips: Om du vill använda genvägsmetoden håller du bara ner alternativknappen på tangentbordet och klickar sedan på ikonen för meddelandecenter för att aktivera eller störa inte stör .

Om den är aktiverad hindrar inte störningar alla aviseringar och varningsljud från din dator. Som ett resultat kommer du inte att kunna höra varningsljud för inkommande samtal, appaviseringar och meddelandevarningar.

Kontrollera och se till att aviseringar på din Mac inte är inställda på Ingen. Så här kontrollerar du den här inställningen:

 1. Klicka på Apple-menyn.
 2. Gå till Systeminställningar.
 3. Klicka på Meddelanden .
 4. Navigera till avsnittet Meddelandepreferenser .
 5. Välj appen Meddelanden till vänster och välj sedan någon från appvarningstil till höger förutom Ingen .

Om den valda varningstilen för din Meddelanden-app är inställd på Ingen kommer du inte att kunna ta emot eller höra några aviseringar för Meddelanden-appen.

Sjätte lösningen: Uppdatera och starta om trådlösa tjänster på din Mac.

Att rekommendera nätverksrelaterade problem rekommenderas också. Observera att iMessage kräver en stabil internetanslutning, helst via Wi-Fi, för att fungera korrekt. Om din dator har problem med Internet som intermittent anslutning eller långsam surfning, är det troligtvis orsaken till problemet. Den enklaste lösningen på mindre nätverksfel på din Mac är att uppdatera trådlösa tjänster. I det här fallet kan du försöka glömma ditt Wi-Fi-nätverk från datorn och sedan konfigurera det igen. Genom att göra det kan du ansluta din Mac till ett nytt och felfri Wi-Fi-nätverk som om det är första gången. Så här glömmer du ett trådlöst nätverk på macOS Mojave-datorer:

 1. Öppna systeminställningar.
 2. Klicka på Nätverk .
 3. Välj Avancerat .
 4. Klicka på ditt Wi-Fi-nätverk från listan och klicka sedan på minus (-) -ikonen under listan för att glömma eller ta bort nätverket från ditt datorsystem.

Om du ser några andra nätverk i listan och du vill glömma dem alla, tryck bara på Cmd + A- tangenterna på tangentbordet, välj alla nätverk och klicka sedan på minus (-) -ikonen . Du kan också ställa in en nätverksprioritet genom att dra det viktigaste nätverket till toppen av listan. Detta kan betraktas som ett alternativ om du använder mer än ett nätverk för din dators internetanslutning.

När du har tagit bort alla trådlösa nätverk startar du om din Mac och sedan tillbaka till nätverkssystemets inställningar för att ställa in ditt Wi-Fi-nätverk och ansluta datorn igen till Internet med det.

Kan du fortfarande inte ansluta till eller få iMessage att fungera korrekt på din Mac?

Om problemet fortsätter efter att ha utfört alla ovanstående procedurer bör du överväga att eskalera det till Apple Mac Support. Om du gör det kommer de att meddelas om problemet, göra ytterligare utvärderingar i slutändan och vid behov utveckla den nödvändiga fixfixen. De symtom du upplever kan bero på mycket komplexa uppdateringsfel som bara kan korrigeras genom att utföra mer avancerade lösningar eller genom att implementera en dedicerad patchkod. Berätta bara exakt om vad som hände, symtomen du har att göra med och de metoder du redan har provat på ditt slut. Om du får felmeddelanden eller varningar, se till att vidarebefordra det exakta meddelandet till supportteamet så att de också kan undersöka det. Felmeddelanden och varningsmeddelanden används ofta som ledtrådar för att avgöra vad som gick fel och vad som måste göras för att rätta till problemet och bli av med symptomen.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!