Hur du ansluter Apple Watch 4 till WiFi

Du skulle kunna ansluta din Apple Watch 4 till WiFi om din iPhone inte är i närheten. Men till skillnad från smartphones har den inte lyxen att ansluta till någon frekvens utan 2, 4 GHz. Så även om det finns tillgängliga nätverk i området kanske du fortfarande inte kan ansluta till dem på grund av kompatibilitetsproblem mellan nätverket och din klocka. Ändå är det bra att din klocka har den här funktionen eftersom den på något sätt kommer att vara användbar.

Din Apple Watch kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk:

  • Om din iPhone, medan den är ansluten till din klocka med Bluetooth, har anslutit sig till nätverket tidigare.
  • Om Wi-Fi-nätverket är 802.11b / g / n 2, 4 GHz.

Din Apple Watch 4 kommer inte att ansluta till 5GHz Wi-Fi eller offentliga nätverk som kräver inloggningar, prenumerationer eller profiler.

Så här ansluter du din Apple Watch 4 till ett WiFi-nätverk ...

  1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på Wi-Fi. Din enhet söker automatiskt efter nätverk.
  3. Klicka på namnet på nätverket som du vill gå med i. Din Apple Watch kan bara ansluta till 2, 4 GHz Wi-Fi-nätverk.
  4. Om du blir frågan anger du lösenordet med Scribble. Om du vill ändra en klottrad karaktär vrider du på Digital Crown för att se fler alternativ som versaler eller versaler.
  5. Klicka på Gå med.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!