Hur du aktiverar utvecklaralternativ i din Samsung Galaxy S8 och aktiverar USB-felsökning

Google gömde utvecklaralternativen för användare sedan Android 4.2 och det finns faktiskt alternativ som avancerade användare kan använda när det är aktiverat, för genomsnittliga användare är dessa alternativ ett gäng värdelösa inställningar.

Oftast följer användare som aktiverar utvecklaralternativet USB-felsökningsalternativet, vilket är viktigt om du vill överföra filer till eller från din dator. I det här inlägget kommer jag att visa dig hur du kan synliggöra utvecklaralternativen och aktivera USB-felsökning men fortsätt på egen risk. Ändra inte de inställningar du inte förstår eller är nya för dig så att du inte kommer att röra ihop din telefon.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur du aktiverar utvecklaralternativ på din Galaxy S8

Som standard är utvecklaralternativ osynliga men det kan fortfarande hittas under menyn Inställningar. Det finns en sak du kan göra för att syna det här alternativet. Följ stegen nedan för att aktivera den:

 1. På startsidan klickar du på app-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Rulla ner och tryck på Om telefon.
 4. Hitta och knacka på programvaruinformation.
 5. Hitta Build-nummer och tryck på det 7 gånger.
 6. När du ser prompten "Utvecklarläge har aktiverats" har du aktiverat den.

Hur du aktiverar USB-felsökning på din Galaxy S8

Om du är en utvecklare och vill aktivera USB-felsökning, fortsätt sedan på egen risk men om du bara är en genomsnittlig användare som försöker ladda ner en bild eller två från din telefon till din dator, bör du beakta USB-alternativen och lita inte på den här.

 1. På startsidan klickar du på app-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Rulla ner och tryck på Utvecklaralternativ.
 4. Markera kryssrutan bredvid USB-felsökning och bekräfta din åtgärd.

USB-felsökning är nu aktiverad i din telefon.

Hur du inaktiverar utvecklaralternativ på din Galaxy S8

Utvecklaralternativ kan orsaka en röd kant på skärmen, fel vid anslutning till datorer eller andra problem. Så om du har stött på något av dessa efter att du har aktiverat alternativet, är det tecknet på att du måste inaktivera det för att få ut mesta möjliga av din telefon utan problem. Så här inaktiverar du det:

 1. Svep upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket, tryck på Inställningar> Utvecklaralternativ.
 2. Flytta skjutreglaget för att stänga av.

Du kan också bara återställa appen Inställningar så att telefonen återgår till standardinställningarna utan att återställa telefonen men det är en mer allmän procedur.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Nu vet du hur du aktiverar utvecklaralternativen, USB-felsökning och inaktiverar det om du stöter på problem. Jag hoppas att denna enkla handledning hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.