Hur åtgärdar jag svarsfri bildskärmsproblem på iPhone X? [Felsökningsguide]

Problem med fördröjning, frysta eller svarande skärm är ofta knutna till ett minnesproblem som tillräckligt med lagringsutrymme tillgängligt. Ofta börjar dessa problem uppstå månader eller till och med år med att använda enheten regelbundet. Det finns emellertid några faktorer som kan utlösa tidiga förekomst av liknande symtom även i nya enheter precis som vad vissa iPhone X-användare har stött på nyligen. Därefter konstaterades att ett systemfel har orsakat iPhone X-skärmen att frysa eller bli svarsfri efter omstarten eller vid användning av telefonen.

Kartläggas i det här inlägget är andra möjliga skäl till varför din iPhone X-skärm fryses eller inte svarar på beröring. Några rekommenderade lösningar och generiska lösningar tillhandahålls också i fall du behöver hjälp med att fixa ett liknande problem på samma enhet. Läs vidare för att ta reda på varför din iPhone X-pekskärm inte fungerar och vilka alternativ du kan ha som lösning.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Vad får din iPhone X-pekskärm att svara?

Med tanke på att det du har är en ny enhet, bör tillräckligt med minne inte vara ett problem. Med det sagt kan du undersöka andra möjligheter eller faktorer som kan utlösa relevanta problem att uppstå.

Om man tar bort möjligheten till prestandaproblem och fel som orsakas av otillräckligt minne, kan det aktuella problemet bero på en appfel, slumpmässiga fel eller andra brister i iOS. Om din iPhone X-skärm plötsligt fryser och blir svarsfri när du använder en viss app och att problemet bara uppstår i den appen, kan du dra slutsatsen att problemet är isolerat till en applikation. Appen kan ha innehålla vissa skadliga program eller skadade segment som får den att krascha eller bli instabil.

En annan möjlig trigger är felaktiga uppdateringar av appar eller iOS. Uppdateringar kan också innehålla buggar som ofta orsakar konflikt med systemfunktioner. Mindre buggar åtgärdas ofta med en appåterställning eller mjuk återställning på telefonen men komplexa buggar kan redan kräva återställning av systemet som åtgärd.

Så länge allt är bra med iPhone X-hårdvaran, kommer problemet troligen att lösas i slutet med någon av de tillämpliga lösningarna. Fortsätt läsa för att veta vad du ska göra när du felsöker din iPhone X-programvara.

Rekommenderade lösningar och lösningar för att fixa svarsfri pekskärm på iPhone X

Innan du gör ytterligare felsökning ska du försöka leta efter tillgänglig programuppdatering för din iPhone X. Problemet på pekskärmen på iPhone X som blir svarsfri i kallt väder har erkänts av Apple som ett iOS-fel och som svar rullar det ut en ny firmware som innehåller den fixade korrigeringsfilen. Den officiella fixfixen skjuts genom en ny iOS-uppdateringsversion 11.1.2. Bortsett från den svarsfria skärmen, fixar uppdateringen också problem på förvrängda Live Photos och videor som har tagits med iPhone X. Om du inte har installerat uppdateringen ännu, bör du göra det nu.

 • För att komma igång, gå över till dina iPhone X- inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering. Säkerhetskopiera dina data och fortsätt sedan med nedladdning och installation av iOS-uppdateringen.

Om du redan har installerat den nya iOS-uppdateringen som innehåller fixfixen för att svara på iPhone X-skärmen men till ingen nytta, kan du överväga nästa möjliga lösningar som kartläggs nedan.

Tvinga din iPhone X att starta om

En tvingad omstart fungerar som den vanliga omstarten (mjuk återställning) för att korrigera mindre programvaruproblem. Det har använts som en effektiv lösning på olika typer av problem angående programvaran, vilket i sin tur fick enheten att svara. Så här gör du en tvingad omstart på din iPhone X:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned sidoknappen (Power) tills du ser Apple-logotypen.

Din enhet kommer sedan att växla. Om det inte löser problemet och din iPhone X-skärm fortfarande fryser, prova nästa tillämpliga lösningar.

Starta din iPhone X i återställningsläge

Återställning av återställningsläge är ofta nyckeln till att fixa programvaruproblem som är tillräckligt tuffa för att motstå vanliga felsökningsförfaranden som en tvångsstart och återställning.

 1. Anslut din iPhone X till en Windows- eller Mac-dator med Apple-USB-anslutningen eller Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator. Se till att du använder den senaste versionen av iTunes-programvaran.
 3. När din iPhone är ansluten, tvinga den att starta om med följande steg:
  • Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
  • Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
  • Slutligen, tryck och håll ned sidoknappen (ström) . Men släpp inte knappen när du ser Apple-logotypen, vänta istället på skärmen för återställningsläge .
 4. Välj Uppdatera om du uppmanas att återställa eller uppdatera. Om du gör det låter iTunes försöka installera om iOS utan att radera dina data och ladda ner programvaran för din enhet.

Om nedladdningen tar mer än 15 minuter kommer din iPhone att lämna återställningsläget och om det händer måste du gå tillbaka till föregående steg för att gå in i återställningsläget igen.

Återställ din iPhone X i DFU-läge

Återställning i DFU-läge anses ofta vara det sista alternativet i felsökning av iOS. När ingenting annat fungerar, bör du överväga att ta det ett skott. Det är en djupaste typ av återställning du kan göra på din iPhone. Det fungerar genom att radera och ladda om varje kodkod som styr din iPhone: s programvara och hårdvara.

Device Firmware Update (DFU) -läget sätter din iPhone i ett tillstånd där den fortfarande kan kommunicera med iTunes på en dator utan att aktivera iOS eller startladdare.

Obs: Försök inte utföra en återställning av DFU-läge om fysisk eller vätskeskada finns på din enhet. Se också till att din iPhone har tillräcklig laddning. Alla dessa måste följas för att förhindra att iPhone går att tegel på grund av misslyckad eller ofullständig återställning / uppdatering av DFU-läget. Om detta händer kommer du troligtvis att ha en helt dysfunktionell iPhone X istället. Om du inte är säker på vad du gör, riskerar du inte att försöka återställa eller uppdatera DFU-läget i första hand. Du har alltid möjlighet att eskalera problemet till din enhetsoperatör eller Apple Support ändå.

Om du är villig att pröva lyckan i en återställning / uppdatering av DFU-läge kommer följande steg att leda dig genom hela processen. Och för att förhindra eventuella avbrott mitt i DFU-återställningsprocessen, se till att din iPhone har tillräcklig laddning innan du börjar.

 1. Anslut din iPhone X till din dator. Du kan använda en Windows-PC eller Mac-dator som är kompatibel med din iPhone X. Se till att ansluta din iPhone med det medföljande USB-kontakten eller Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på datorn. Använd igen den senaste versionen av iTunes-programvaran för att undvika att stöta på problem orsakade av systemkonflikter.
 3. Stäng av din iPhone X, om det behövs.
 4. Tryck och håll ner strömbrytaren / sidoknappen i cirka 3 sekunder.
 5. Fortsätt hålla ner strömbrytaren / sidoknappen och tryck sedan på Volym ner- knappen. Håll ned båda knapparna i 10 sekunder. Om du ser Apple-logotypen betyder det att du har hållit knapparna för länge och att du måste börja överallt.
 6. Släpp sid- / strömknappen men håll ner volymknappen intryckt i cirka 5 sekunder. Om du ser Plug in iTunes- skärmen betyder det att du har hållt in knappen för länge och så måste du starta om igen.

Om skärmen förblir svart betyder det att du har gått in i DFU-läge. Just nu kommer iTunes att uppmana dig med ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt din iPhone X och gör att den kan återställas. Följ instruktionerna på skärmen för att återställa eller uppdatera din iPhone X i DFU-läge via iTunes.

För att gå in i DFU-läge krävs timing så om du inte kommer dit i första försöket, glöm inte att försöka igen.

Sök mer hjälp

Om ditt iPhone X-pekskärmsproblem kvarstår efter att ha uppdaterat iOS och utfört alla ovannämnda procedurer, kontakta då din operatör eller Apple Support för att eskalera problemet för ytterligare hjälp och rekommendationer. Om din iPhone fortfarande är under garanti, kan du lika gärna välja att använda garanti istället. Det skulle vara ett klokare och bättre alternativ än att vänta längre på ingenting.

Inlägg som du kanske också är intresserad av att läsa:

 • Hur du säkerhetskopierar iPhone X-filer och utför iTunes-återställning, återställningsläge återställning, återställning av DFU-läge på iPhone X [Tutorials]
 • Apple iPhone X Apps and Data Transfer Guide: Hur du överför filer från andra enheter till din nya iPhone X [Tutorials]
 • Vad ska jag göra när du stöter på problem under dataöverföringen till iPhone X?
 • Apple iPhone X Reset Guide: Hur man utför en mjuk återställning, hård återställning eller tvinga omstart, fabriksåterställning eller masteråterställning på din nya iPhone [Tutorials]
 • Vad gör du när du stöter på problem när du försöker återställa din iPhone X?