Huawei P10 jämfört med Samsung Galaxy S8 Specifikation Jämförelse

Samsung Galaxy S8 har officiellt tillkännagivits och den har redan jämförts med nästan alla andra flaggskeppsutgivningar i år. Men det finns fortfarande plats för ytterligare en jämförelse. En jämförelse med en ofta förbisett smartphone som kan vara mycket viktigare än många människor inser: Huawei P10.

Huawei P10 vs Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

Som ossASUS VivoBook tunn och lätt gamingbärbar dator, 15, 6 tum Full HD, Intel Core i7-7700HQ-processor, 16 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD + 1 TB HDD, GeForce GTX 1050 4GB, bakgrundsbelysta nycklar - M580VD-EB761240

AcerAcer Predator Helios 300 Gaming Laptop, 15, 6 tum Full HD IPS, Intel i7-7700HQ CPU, 16 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, GeForce GTX 1060-6GB, VR Ready, Red Backlit KB, Metal Chassis, Windows 10 64-bitars, G3- 571-77QK1114, 98

Acer2020 Flagship Premium Nyaste Acer Nitro 5 15, 6 tum FHD IPS-spelbärbar dator (Intel Core i5-7300HQ 2, 50 GHz, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, GeForce GTX 1050 Ti, rött bakgrundsbelyst tangentbord, WiFi, Windows 10)719

DellDell Inspiron 15 7000 Series Gaming Edition 7567 15, 6-tums bärbar dator med full HD-skärm - Intel Core i5-7300HQ, 1 TB Hybrid HDD, 8 GB DDR4-minne, NVIDIA GTX 1050 4GB-grafik, Windows 10710

MSIMSI GL62M 7REX-1896US 15, 6 tums Full HD-spelbärbar datordator Quad Core i7-7700HQ, GeForce GTX 1050Ti 4G Grafik, 8 GB DRAM, 128 GB SSD + 1TB hårddisk, Steelseries rött bakgrundsbelyst tangentbord672, 18

HuaweiHuawei P10349, 5

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris

Med sina 9, 5% av den globala marknadsandelen för smarttelefoner framträder Huawei snabbt som en av de mest framstående smarttelefonstillverkarna som finns. I sitt hemland, Kina, är företaget redan den tredje största smarttelefontillverkaren efter Oppo och Vivo, och lokala granskare anser att Huawei är i nivå med Samsung när det gäller kvalitet, tillförlitlighet och förmågan att förnya sig.

Om Huawei P10 visar sig vara en framgång i väst, kommer Huawei att vara ett stort steg närmare att komma ikapp med Apple och Samsung angående sitt rykte som en tillverkare av topp flaggskepp enheter.

Vi skulle inte vara de första att kalla Galaxy S8 för den vackraste smarttelefonen som någonsin gjorts. Det är otroligt tunt, förvånansvärt lätt och härligt kurvigt. Den höga skärmen lurar till synes runt telefonen och lämnar inget utrymme för randen eller den fingeravtrycksavkännande hemknappen som har präglat Galaxy-smartphones i så många år. Knappen sitter nu på baksidan, precis bredvid kameralinsen. Beroende på dina vanor och preferenser kan du hitta den saknade framåtvända hemknappen förvirrande, eller du kanske uppskattar Samsung att flytta den till samma plats som används av de flesta andra smarttelefonstillverkare.

S8 finns i tre färger - en mörk svart, ljust silver och en grå med något blå nyans - och de ser alla fantastiska ut. Aktiva och klumpiga smarttelefonanvändare kommer säkert att uppskatta smarttelefonens IP68 vatten- och dammbeständighet.

I motsats till den innovativa designen av Galaxy S8 ser Huawei P10 nästan ut som en förfalskad version av iPhone 6S. De två smartphones ser så lika ut att vi redan har bevittnat personer som missar P10 för 6S vid flera tillfällen. Enligt Huawei är designen på Huawei P10 resultatet av deras ansträngningar att närma sig företaget kallar "organisk minimalism." Denna strategi för design strävar efter att bli av med alla element som inte förbättrar användarupplevelsen i en organisk sätt. Med andra ord, om användare måste gå ut för att använda en viss funktion, är denna funktion troligen inte implementerad i linje med principerna om organisk minimalism.

Precis som Samsung har Huawei jobbat med att trimma ramen, men de har fortfarande hittat utrymme på framsidan av P10 för en fingeravtrycksscanner. Vad du inte hittar på framsidan är kapacitiva nycklar. Istället görs all navigering via fingeravtryckssensorn. För att använda fingeravtryckssensorn för navigering måste du först trycka på den en sekund och sedan utföra en gest. Dra åt höger för att öppna den tidigare appskärmen eller tryck snabbt på den för att gå tillbaka ett steg. Det fungerar, men vi skulle inte precis kalla det intuitivt. De flesta som plockar upp smarttelefonen utan tidigare kunskap om hur man använder den kan inte ta reda på den på egen hand. De som kvarstår behöver vanligtvis cirka två till tre dagar för att vänja sig till den nya navigationsmetoden.

Det som förtjänar mycket beröm är hur bekvämt det är att hålla smarttelefonen på bara en hand. Huawei har intryckt strömbrytaren för att få den att känna sig annorlunda än volymrockaren, och företaget har använt en helt ny teknologi, kallad Hyper Diamond Cut, för att förhindra att fingeravtryck fastnar på smartphonens baksida. Alla dessa små förbättringar gör Huawei P10 till den bästa flaggskepps Android-smarttelefonen för enhand.

Med tanke på att även Apple har samarbetat med Samsung för att säkerställa en stadig leverans av högkvalitativa pekskärmar, är det inte konstigt att Galaxy S8 har en vacker skärm. Vid 5, 8 ”har denna höga, böjda skärm ett udda bildförhållande på 18, 5: 9 med upplösningen 2960 x 1440 pixlar. Det är en av endast ett fåtal skärmar på marknaden med stöd för Mobile HDR Premium-teknik, vilket gör den kompatibel med Amazon Prime och Netflix. Till skillnad från förra året erbjuder Samsung inte en platt version av skärmen.

P10 från Huawei har en betydligt mindre 5, 1-tums skärm med Full HD-upplösning. Den mindre upplösningen är helt motiverad i detta fall eftersom pixeltätheten fortfarande är bekvämt över 400 pixlar per tum. Tyvärr betyder det också att du inte kommer att kunna njuta av Google Daydream med den här smarttelefonen. Å andra sidan kommer du att kunna använda smarttelefonen med bara en hand.

Både Galaxy S8 och Huawei P10 återger färger mycket exakt, är läsbara även under direkt solljus och använder Corning Gorilla Glass 5-skyddstekniken. Om vi ​​var tvungna att välja en vinnare skulle vi ge den till Samsung eftersom företaget använder Super AMOLED-tekniken istället för IPS.

Som alltid kommer Europa och Asien att få den nya Galaxy-smarttelefonen med Samsungs eget Exynos-chip, den här gången Exynos 8895. Enligt Samsung, "Exynos 8895, byggd på en banbrytande 10nm FinFET-process, har en andra generationens anpassade CPU-kärna och en avancerad GPU för exceptionell prestanda med låg strömförbrukning för längre batteritid. För snabbare och pålitlig nätverksprestanda inbäddar processorn ett 1 Gbps LTE-Advanced-modem som stöder uppsamling av upp till fem bärare. ”

Amerikanerna kommer att få en version med Snapdragon 835 från Qualcomm. Precis som Exynos 8895 är Snapdragon 835 byggd på 10nm-processen, med upp till 25% minskning av energiförbrukning, stöd för nedladdningshastigheter i Gigabit-klass och massor av kraft för naturtro VR- och AR-upplevelser.

Båda chipset kompletteras med 4 GB RAM och 64 GB internt lagringsutrymme. Med specifikationer som detta, finns det ingen anledning att tvivla på att smarttelefonen inte kommer att prestera felfritt även om 2 år från och med nu.

Huawei använder samma chipset som vi såg i Mate 9, HiSilicon Kirin 960. Chipsatsen är helt optimerad för 4K-innehåll, idrotts sin egen CDMA-lösning som frigör Huawei från Qualcomms licensavgifter och inkluderar support för 4-komponentbärare (4CC) för LTE. Chipsatsen är parad med 4 GB RAM och 64 GB ROM.

Som en generation bakom Samsung kan du inte förvänta dig att Kirin 960 ska leverera samma prestanda som Snapdragon 835 eller Exynos 8895. Chipsetet är ändå så kraftfullt att du aldrig ska uppleva några prestandaproblem när du utför dagliga uppgifter.

Samsung har inte gett den bakåtvända kameran på Galaxy S8 mycket av en uppgradering, men det är inte riktigt ett problem. Även med en generation gammal sensor är det fortfarande lätt en av de bästa smarttelefonkamerorna där ute, bara slagen av den utmärkta Google Pixel. Den framåtvända kameran har dock sett några stora förbättringar. Den har en ny 8 MP-sensor med en f / 1.7-bländare för enastående prestanda med lågt ljus.

Huawei tar ett annat tillvägagångssätt jämfört med Samsung, vilket gör kameran till en av de främsta försäljningsställena för P10. Smarttelefonen har en dual-lens-installation som utvecklats i samarbete med Leica. En monokrom sensor med 20 MP upplösning fungerar i takt med en annan en 12 MP färgsensor och en f / 2.2-bländare. Tillsammans tar de två sensorerna livliga bilder under alla förhållanden och spelar in 4K / 30fps eller 1080p / 60fps videofilmer. Den framåtvända kameran har nu ett nytt porträttläge som kombinerar en falsk bokeheffekt och flera skönhetseffekter för att göra selfies vackrare.

Samsung Galaxy 8 erbjuder flera lockande extra tillsammans med sin vackra, polerade design och stjärnprestanda. Med Samsung DeX kan du ansluta din Galaxy S8 till en skärm, tangentbord och mus för en skrivbordsupplevelse som drivs av din telefon. DeX förvandlar det typiska Android-användargränssnittet till ett skrivbordsgränssnitt med en aktivitetsfält, skrivbordsikoner och utmärkt stöd för multitasking. Liknande smartphone-till-PC-konvergensinsatser, som Microsofts Continuum, har inte lyckats få någon betydande dragkraft så det kommer att vara intressant att se hur konsumenter reagerar på DeX.

En annan mycket efterlängtad funktion är Bixby, Samsungs Siri-rival. Bixby är en samtalspersonal som är tillgänglig överallt med ett knapptryck. Bixby arbetar med kamera-appen, vilket gör det möjligt för användare att översätta text, skanna QR-koder, intelligent leta upp produkter eller landmärken online och mer.

Förutom DeX och Bixby introducerar Samsung också en ny app, Samsung Connect, för att hjälpa användare att styra smarta hushållsapparater från en enda skärm. Naturligtvis är det bara de som investerar i hemmeautomation som kommer att kunna använda Samsung Connect till dess fulla potential.

En sak som alla kan uppskatta är en längre batteritid. Den nya chipsetet bör erbjuda 10% mer CPU-kraft och 21% bättre hantering på GPU. Trots att batteriet bara har 3000 mAh-kapacitet kan det i teorin låta smarttelefonen hålla mycket längre än Galaxy S7.

På 3 200 mAh har Huawei P10 ett något större batteri än S8 från Samsung. Men med tanke på att det också har en mycket mindre skärm med Full HD-upplösning, förväntar vi oss att smarttelefonen ska hålla åtminstone en dag på en enda laddning, om inte två.

Tyvärr för Huawei saknar P10 samma "wow" -funktioner som Samsung-kunder har vant sig med under åren. Det enda ovanliga är Emotion UI-touchgränssnittet. Precis som själva smarttelefonen efterliknar den utseendet och känslan i iOS-operativsystemet och sprider appar över hemskärmar.

Släppdatumet för Galaxy S8 har nu officiellt bekräftats av Samsung. Smarttelefonen kommer att finnas tillgänglig för amerikanska kunder från 21 april och för resten av världen från och med 28 april. Det är redan möjligt att göra förbeställningar via transportörer. Den SIM-fria Samsung Galaxy S8 kostar 720 $, och kunder med Verizon Unlimited kan få telefonen för bara $ 15 per månad under 24 månader när de handlar med en berättigad enhet.

P10 från Huawei är tillgänglig på Amazon för cirka 690 $. Företaget vill använda samma taktik som har tjänat den så bra i Kina - bygga telekommunikationsnätverk som sänder signaler - så att enskilda smartphoneavgivningar inte är dess prioritet.

Huawei P10: s begränsade tillgänglighet i USA åt sidan, är smarttelefonen en trevlig förhandsvisning av vad vi kunde se från Huawei under de kommande åren. Företaget behöver bara hitta sin egen estetiska design och helt motivera det branta priset för sina flaggskeppssmartphones genom att erbjuda samma banbrytande funktioner som konkurrensen gör.

Huawei P10 vs Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

Som ossASUS VivoBook tunn och lätt gamingbärbar dator, 15, 6 tum Full HD, Intel Core i7-7700HQ-processor, 16 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD + 1 TB HDD, GeForce GTX 1050 4GB, bakgrundsbelysta nycklar - M580VD-EB761240

AcerAcer Predator Helios 300 Gaming Laptop, 15, 6 tum Full HD IPS, Intel i7-7700HQ CPU, 16 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, GeForce GTX 1060-6GB, VR Ready, Red Backlit KB, Metal Chassis, Windows 10 64-bitars, G3- 571-77QK1114, 98

Acer2020 Flagship Premium Nyaste Acer Nitro 5 15, 6 tum FHD IPS-spelbärbar dator (Intel Core i5-7300HQ 2, 50 GHz, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB SSD, GeForce GTX 1050 Ti, rött bakgrundsbelyst tangentbord, WiFi, Windows 10)719

DellDell Inspiron 15 7000 Series Gaming Edition 7567 15, 6-tums bärbar dator med full HD-skärm - Intel Core i5-7300HQ, 1 TB Hybrid HDD, 8 GB DDR4-minne, NVIDIA GTX 1050 4GB-grafik, Windows 10710

MSIMSI GL62M 7REX-1896US 15, 6 tums Full HD-spelbärbar datordator Quad Core i7-7700HQ, GeForce GTX 1050Ti 4G Grafik, 8 GB DRAM, 128 GB SSD + 1TB hårddisk, Steelseries rött bakgrundsbelyst tangentbord672, 18

HuaweiHuawei P10349, 5

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris