HTC U11 vs iPhone 8 Bästa telefon 2020-jämförelse

Smartphoneindustrin surrar för närvarande av prat om den nya Apple iPhone 8, som tillkännagavs av Apple just förra veckan. Smarttelefonen är dock inte så populär eller pratad om som iPhone X, vilket markerar en anmärkningsvärd förändring i Apples hårdvaru- och designfilosofier. Men med iPhone 8-lanseringen på fredagen (22 september) kommer det att vara mycket prat om enheten. Men hur klarar det sig mot några av de viktigaste konkurrenterna i branschen? Det är vad vi ska ta reda på idag. Vi använder HTC U11 för just denna jämförelse, som är rankad som en av de bästa kamerafonerna som finns på marknaden idag med ett ganska högt betyg på DxOMark.

Men de två telefonerna tillgodoser ett helt annat marknadssegment. HTC-erbjudandet kommer med Android och all dess godhet ombord, medan iPhone 8 ger nya löften med iOS 11, som också introducerar en handfull nya maskinvarufunktioner. Vi måste också ta hänsyn till det faktum att HTC U11 har funnits en ganska lång tid nu, vilket sätter fördelen starkt till Apples fördel. Så låt oss dyka in.

Design & Display

IPhone 8 packar en betydligt mindre och underdrivet skärm jämfört med HTC U11. U11 tar dock hänsyn till phablet-segmentet med sin 5, 5-tums panel. Men phablets i dessa dagar är långt bortom 5, 5-tumsmärket, så definitionen förändras ganska ofta. IPhone 8 kommer med en 4, 7-tums 1334 x 750 LCD-panel, även känd som "Retina Display", som är samma skärmstorlek och upplösning som den tre år gamla iPhone 6. När det gäller designen är iPhone 8 till stor del liknar iPhone 7, men med en bakpanel av glas för trådlös laddning. Det kommer att finnas i Silver, Space Grey och Gold, med förra årets Jet Black-alternativ saknas, även om vi inte klagar.

HTC U11 förpackar en underbar 5, 5-tums 2560 x 1440 upplösning LCD-panel, som erbjuder en betydligt högre bildkvalitet och upplösning trots att den är större än iPhone 8. Designen har justerats omfattande av HTC sedan HTC 10, och det är uppenbart med en titt på U11. Designen rymmer programvaran för att fungera enligt en "kläm" -gest i telefonen, vilket är ganska snyggt, men mestadels en nyhetsfunktion. Telefonen finns i Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White och Solar Red, vilket är ganska intressant. HTC U11 saknar dock trådlös laddning.

Kamera

HTC U11 lyser verkligen i kameraavdelningen, tack vare sin 12-megapixel f / 1.7-kamera, som för närvarande är rankad som marknadens bästa prestanda. Fronten kommer med en 16-megapixel shooter, som borde vara tillräckligt kapabel för dina selfies. HTC har också erbjudit ett gäng snygga mjukvarufunktioner för att komplettera kamerasensorerna. Du kommer att upptäcka att HTC U11 kontrollerar alla rutor när det gäller kamerans prestanda.

IPhone 8 erbjuder mer av detsamma med sin 12-megapixel f / 1.8-skjutare bak, som är densamma som den från iPhone 7. Detta har varit en långvarig trend med Apples iPhones, där företaget cirkulerar mest av samma sak hårdvara med den iterativa uppgraderingen. Att prata om själva prestandan kommer iPhone 8 säkert inte att göra dig besviken. Den har dock inte tillgång till några av Portrait Mode-funktionerna, eftersom de är exklusiva för den dubbla kameran till iPhone 8 Plus. IPhone 8 har en 7-megapixel f / 2.2-främre kamera, som kan ta några ganska anständiga selfies. Men om vi skulle välja en vinnare i den här omgången, måste det bekvämt vara HTC U11.

Fart

Speed ​​är ett område där Apple har gjort betydande uppgraderingar jämfört med förra året. Den nya Apple A11 Bionic-chipset ombord på iPhone 8 ger några helt nya upplevelser till handenheten, där AR är en av de främsta tilläggen. Chipsatsen är en hexa-kärnenhet med 2x Monsoon + 4x Mistral-kärnor som används av företaget. Chipsatsen använder en anpassad Apple GPU med tre-kärngrafik. IPhone 8 kommer bara med 2 GB RAM.

U11 kommer med den octa-kärnan Snapdragon 835 chipset, som består av fyra Kryo-kärnor klockade på 2, 45 GHz och de återstående fyra vid 1, 9 GHz. Detta chip använder Adreno 540 GPU för förbättrad nästa gen mobilgrafik. U11 levereras med 4 eller 6 GB RAM, beroende på region du kommer från.

Batteriprestanda

Apple packar ett eländigt 1 821 mAh-batteri ombord på iPhone 8. Programvarufunktionerna ombord på iOS kommer att säkerställa att väntetiderna är anmärkningsvärda, med Apple som talar upp till 14 timmar på en fulladdning. Men om du råkar använda telefonen hela dagen, är det troligt att batteriet tar slut snabbare än väntat.

HTC U11 är väl packad i den här avdelningen tack vare 3 000 mAh-batteriet. Även om batteriet här är betydligt större än det på iPhone 8, är det inte alls det största batteriet i branschen. Företaget hävdar att HTC U11 kommer att erbjuda samtalstid på cirka 24 timmar och 30 minuter.

Andra funktioner

HTC U11 kommer med en USB C-port för snabbare laddning och snabbare dataöverföring. Detta har blivit en norm bland moderna Android-smartphones, så det är inte längre ett överraskande tillägg. Telefonen är IP67-certifierad för vatten / dammbeständighet. Telefonen kör Android 7.1 Nougat som standard, även om HTC förbereder en uppdatering till Android 8.0 Oreo. Telefonen levereras också med en framåtriktad fingeravtrycksscanner, precis som iPhone 8 (Touch ID).

IPhone 8 delar också IP67-certifieringen, vilket inte är särskilt en överraskning eftersom iPhone 7-uppställningen också hade denna ära. Med iPhone 8 får du också tillgång till Apple Pay. Det senaste operativsystemet iOS 11 ger också mycket efterfrågade uppgraderingar, vilket gör iPhone 8 till ett välbalanserat flaggskepp överlag. IPhone 8 kommer att finnas i 64 och 256 GB lagringsvarianter.

Prissättning

64 GB-versionen av den SIM-fria iPhone 8 kostar $ 699, medan 256 GB-modellen ger dig tillbaka med 849 $.

Du hittar fabriken olåst HTC U11 på Amazon för ungefär $ 650-märket.

Vår ta

Det är svårt att välja mellan en Android-smartphone och en iPhone. Samhällen på båda sidor av fraktionen har polariserande åsikter om den bättre plattformen. Men i denna jämförelse tror vi fast att HTC U11 har överhanden. Varför? Tja, smartphonen slår iPhone 8 i nästan alla kategorier, och kanske spärrar bearbetningshastigheten (men inte så mycket). Det saknar dock trådlös laddning, vilket är en punkt för iPhone 8. Men om vi talar om ett flaggskepp som kan erbjuda bästa möjliga upplevelse för kunderna, måste HTC U11 göra det.