HTC One kan inte användas för sammankoppling [Hur man fixar]

När jag bläddrade igenom e-postmeddelandena som vi fick från våra läsare de senaste veckorna, såg jag att det fanns några HTC One-ägare som klagade över att de inte kunde knyta sin internetanslutning till sin dator.

E-post 1 : Hej killar, jag hoppas att det går bra med dig. Jag verkar inte kunna koppla min telefon HTC One till min dator. Jag tror att jag behöver lite hjälp av dig eftersom den tekniska supporten från min leverantör var värdelös. En enkel genomgång skulle säkert hjälpa mycket. Tack.

E-post 2 : Jag har försökt hela dagen att dela min internetanslutning från min HTC One till mitt skrivbord men det kan jag inte. Finns det några speciella sätt eller förfaranden för hur man gör det? Snälla hjälp mig, jag är gammal och jag är ny på dessa saker.

Felsökning

En anledning till att tethering inte kan uppnås mellan din telefon och dator, är att dina enheter kanske inte har konfigurerats korrekt för att fungera på det sättet. Du måste ställa in dem innan du faktiskt kan njuta av att surfa på webben från din dator via telefonens internetanslutning.

Steg 1: Upprätta en bra anslutning mellan din telefon och dator

Anslut telefonen till datorn via USB-porten med USB-kabeln som medföljde enheten. Se till att du satte in kabeln ordentligt i telefonuttaget. Om du gör detta avgör du om det finns problem med drivrutinerna på din dator.

Om det finns det är meddelandet som troligen skulle popup: " Enhetsdrivprogramvara har inte installerats. ”Om det här felet visas är allt du behöver göra att installera den senaste versionen av HTC Sync Manager. [länk]

HTC Sync Manager tar med sig alla nödvändiga drivrutiner ombord på din dator och nästa gång du ansluter telefonen via USB-porten kommer den att upptäckas utan problem. Du kan behöva starta om datorn efter installationen.

Steg 2: Slå på koppling på telefonen.

Du måste aktivera tethering-funktionen. Följ procedurerna nedan för att göra det:

  1. Gå till Inställningar.
  2. Klicka på Mer.
  3. Klicka på Mobil nätverksdelning.
  4. Klicka på USB-nätverksinställning.
  5. Knacka på USB-koppling.

Det är det, kopplingen har redan aktiverats.

Steg 3: Bläddra på webben från din dator

När du har gjort de två första stegen och förutsatt att allt gick bra under processen kan du nu använda internet från din dator medan telefonen kontinuerligt tar emot mobildata som delas med din andra enhet. Inte för att anslutningen automatiskt kommer att upprättas så länge din telefon och dator är anslutna.

Varning: Telefonen kan bli varmare än tidigare, så se till att kontrollera den då och då för att undvika överhettning.

Har du problem med din telefon?

Berätta om dem genom att maila oss till [e-postskyddad] Se till att inkludera så mycket information som möjligt så att vi kan förstå problemet väl och hitta de bästa lösningarna för dig. Om du kan dela en skärmdump eller två skulle det vara bättre.

Vi kanske inte kan svara på varje e-postmeddelande vi får, men vi kan vara säker på att vi läser dem ... ja, alla, även om vissa ser ut som skräppost.