Gruppmeddelanden fungerar inte på Galaxy S6 (S6 Edge, S6 Edge Plus)

Gruppmeddelandefunktionen är utmärkt när den fungerar men kan snabbt bli en källa till frustration när den träffar en snag precis som några av våra läsare har visat i det här inlägget.

Vi hoppas att de svar vi ger här kan hjälpa till att utbilda andra användare som kan ha en dålig dag på grund av gruppmeddelandebegränsningar på deras #Samsung Galaxy S6 (# GalaxyS6 # GalaxyS6Edge # GalaxyS6Plus) enheter.

Det här är ämnen som diskuteras i denna tråd:

  1. Problem med Galaxy S6 MMS-gruppmeddelanden
  2. AT&T Galaxy S6 konverterar gruppmeddelande till SMS när mobildata inte är på
  3. Gruppmeddelanden fungerar inte på Galaxy S6
  4. Hur man skickar textmeddelande till mer än 20 personer samtidigt med Galaxy S6 Edge
  5. Verizon Galaxy S6 har problem med gruppmeddelanden
  6. Galaxy S6 kan inte skicka och ta emot gruppmeddelanden från iPhone-användare
  7. Verizon Galaxy S6 Edge Plus kan inte gå med i gruppen

Om du har problem med #Android kan du dela dem med oss ​​genom att använda länken nedan.


Problem nr 1: Galaxy S6 MMS-gruppmeddelandeproblem

Hej. Min fru och jag fick just nya Galaxy S6. Vi har alla slags problem med sms. Jag pratade med AT&T och de återställde vissa saker, jag har till och med återställt till Apple-sidan att jag inte längre är på iPhone.

Nu verkar det som att det enda som fortfarande inte fungerar efter fyra dagar är multimedia-grupptexten. Jag kan skicka ut, men svaren går till en enda text från den personen. Vad ska jag göra? - Jeff

Lösning: Hej Jeff. Textmeddelanden (SMS), Multimedia Messaging (MMS) och gruppsamtal faller under transportörens ansvar. Detta innebär att ditt konto måste prenumereras på dessa tjänster så att din operatör stöder dem. Detsamma måste vara sant för den mottagande parten. Vi är inte riktigt säkra på vad du menar med ”han svarar till en enda text från den personen” men om din vän inte får dina meddelanden ordentligt, kan problemet vara på väg.

Problem nr 2: AT&T Galaxy S6 konverterar gruppmeddelande till SMS när mobildata inte är på

Hej. Jag uppskattar verkligen hur ditt team är så ivriga att hjälpa människor. Du gör en fantastisk tjänst. Hur som helst, jag fick en Galaxy S6 för AT&T för ett par dagar sedan på eBay. Telefonen är i präglat skick och allt fungerar perfekt. Men jag har mycket problem med att ansluta till data. Jag kommer att få textmeddelanden utan problem, men meddelanden från en gruppchatt kommer alltid in från den enskilda avsändaren och jag uppmanas att ladda ner dem.

Jag väljer nedladdning och väntar några minuter till ingen nytta. Jag hade samma problem med min gamla telefon också, en Galaxy S4 också för AT&T. Jag har problem med att få internet- eller dataförbindelse när jag inte är ansluten till WiFi också.

Jag ringde AT & T-support igår och de gjorde egentligen inte så mycket förutom att jag skulle kontrollera om jag hade uppsatta data, vilket jag gjorde. Det är bara verkligt besvärande och jag hoppades att du skulle ha lite information eller lösningar som jag kunde använda innan jag tar in den i AT&T-butiken.

Återigen, tack för allt du gör. - Brandon

Lösning: Hej Brandon. AT&T-gruppmeddelandetjänsten fungerar endast när mobildata är PÅ. Om du är en del av en gruppchatt och någon skickar ett meddelande när dina data är av, konverteras deras meddelande till vanligt SMS eller textmeddelande så att du får dem. Det är så det fungerar så se till att dina mobildata är pålitliga eller på när du försöker kommunicera via gruppmeddelanden.

Problem nr 3: Gruppmeddelanden fungerar inte på Galaxy S6

Hallå! Jag har några problem med min nya Galaxy S6! Gruppmeddelanden är i grunden INTE EXISTENT.

När jag skickar ett gruppmeddelande skickas det ibland som ett gruppmeddelande, och andra gånger skickar det bara varje meddelande separat.

När jag också skickar ett gruppmeddelande kommer det enbart från den person som skickade det och inte från hela listan över kontakter.

Sedan varje gång någon svarar i gruppmeddelandet jag läggs till kommer den separat.

Hur korrigerar jag det här? Det driver mig nötter !! - Stephanie

Lösning: Hej Stephanie. Som nämnts i vårt svar för Brandon ovan konverteras gruppmeddelanden till vanliga textmeddelanden om det finns mobildata på avsändaren eller mottagaren. Till exempel, om din mobildata eller Wi-Fi är på när du försöker skicka ett gruppmeddelande till flera kontakter men det inte är, kommer ditt meddelande automatiskt att konverteras till SMS av deras operatör så att var och en av dem individuellt får det i SMS-form . Detsamma gäller när du är ute av Wi-Fi eller mobildatatäckning - deras gruppmeddelande konverteras av din operatör som SMS, så att du inte missar det.

Problem nr 4: Hur man skickar textmeddelande till mer än 20 personer samtidigt med Galaxy S6 Edge

HEJ! Nyligen köpte jag Samsung S6 Edge. Jag har skapat en grupp på cirka 80 personer för att skicka SMS, men när jag väljer gruppen att skicka ett SMS, står det att välja 20 personer från gruppen. Du uppmanas att hjälpa till i denna fråga tillsammans med mina nedanstående frågor:

  1. Varför det tillåter att göra en grupp på mer än 20 pax för att skicka SMS när det inte tillåter mer än 20 pax medan det skickas SMS till en viss grupp med mer än 20 nummer?
  2. om det finns några inställningar att göra, vänligen ge detaljer steg för steg.

Vänligen svara ASAP eftersom jag har problem dagligen eftersom jag måste skicka flera meddelanden till mer än 100 personer.

Tack på förhand för ditt svar. Tack och hälsningar. - Amit

Lösning: Hej Amit. Android har en inbyggd 20-personers begränsning när det gäller att skicka textmeddelanden samtidigt. Även om detta kanske inte är acceptabelt för dig och andra användare, har denna gräns implementerats i flera år nu så det finns inget som du kan göra för att lyfta den om du inte rotar telefonen.

Om du har möjlighet att upphäva garantin på din telefon genom att rota, kan problemet enkelt lösas genom att installera tredjepartsappar som SMS Limit Unlock från Google Play Store.

Problem nr 5: Verizon Galaxy S6 har problem med gruppmeddelanden

Hallå där. Liksom många omvandlare kommer jag från iPhone 5 (INTE SIM-KORT) och har stora svårigheter med gruppsändning. Jag har gjort allt från att stänga av iMessage på min iPhone 5 (även om jag inte hade ett SIM-kort) till att andra i en grupptext ska ta bort mig och lägga till mig igen eller starta en helt ny grupptext. Ingenting fungerar ... Jag har Verizon och använder för närvarande deras meddelandeplattform. Ska jag använda Samsung Messaging-plattformen?

Dessutom levereras vissa bildmeddelanden inte i ett gruppmeddelande och andra kommer. Mycket frustrerande för att säga det mildt och jag vet från alla dessa bloggar att alla fortsätter att skylla Apple för iMessage men det måste finnas ett arbete runt Android kan räkna ut om de vill fortsätta att flytta användare till deras plattform. Är du inte säker på vad jag annars kan göra för att fixa detta, några förslag?

Tack. - Brian

Lösning: Hej Brian. Apples iOS är en exklusiv miljö som innebär att deras meddelandesystem kanske inte fungerar hela tiden när Android-användare kastas i en gruppmeddelandemix. Medan iMessage fungerar bra mellan iOS-enheter, kan inte samma sägas när enheter som inte är Apple-medlemmar går med i en gruppchatt.

Det första att komma ihåg är att iMessage inte är ditt vanliga textningssystem som används av nästan enheter som inte är Apple. Det är en stängd meddelandeapp för endast Apple-plattformar och fungerar inte om du inte är ansluten till internet (antingen via mobildata eller Wi-Fi). iMessage har också integrerats av Apple i deras egna vanliga textmeddelandesystem så om du skickar din vän (som använder en iOS-enhet) ett SMS och han / hon inte är online (ingen mobil data eller Wi-Fi) kommer ditt meddelande att tas emot som ett vanligt textmeddelande. Om hans / hennes telefon är online kommer ditt meddelande att vidarebefordras som en iMessage.

Poängen är att se till att både du och dina vänner är online så att du kan njuta av gruppmeddelanden. Annars måste du helt enkelt bära smärtan av att använda det gamla skolans SMS-system.

För din sekundära fråga om bilder som inte tas emot av dina vänner hela tiden, se till att prata med din Verizon om filstorleksbegränsning. Vi tror inte att det finns problem med att skicka bilder så stora filen är så länge du är online, men när du inte har täckt internet och meddelandet har konverterats till MMS kan filstorleksbegränsningspolicyn gälla.

Problem 6: Galaxy S6 kan inte skicka och ta emot gruppmeddelanden från iPhone-användare

Jag kan inte ta reda på hur man skapar en grupp textmeddelanden med Android- och iPhone-användare tillsammans från mina meddelanden. Jag har startat gruppkonverteringen och jag kan inte läsa mitt iPhone-vänner svar. De har också försökt att ange en grupp textmeddelanden och jag kan inte komma in på någon av konversationerna. Jag kan sms individuellt till valfri telefon och det fungerar bra men bara inte gruppera. Det verkar vara iPhone-användare som jag inte kan gruppera med ... hjälp! Min sons S5 fungerar bra i grupper.

Jag måste använda Hangouts-appen för att våra gruppsamtal ska fungera. - Rodney

Lösning: Hej Rodney. Anledningen till problemet är att dina vänner använder iMessage-appen medan du inte är det. Endast enheter med iMessage kan läsa och svara på ett meddelande som skickas inom detta stängda ekosystem. Det här är ett inte-fel eller några felkonfigurerade inställningar på din telefon. Om du verkligen behöver vara i den gruppen kan du lika gärna byta till att använda iPhones.

Problem nr 7: Verizon Galaxy S6 Edge Plus kan inte gå med i gruppen

Jag bytte från en Sprint iPhone 5S till en Galaxy S6 Edge + w / Verizon. Jag brukade vara med i ett gruppmeddelande med några få personer och nu när jag bytte kommer det inte att fungera. Jag har redan inaktiverat min iMessage / mobildata / Facetime. Jag har möjlighet att textera dem individuellt men det fungerar inte i gruppen (min MMS-grupp är aktiverad). De sa varje gång jag smsar dem (alla har iPhones) att det startar ett nytt gruppmeddelande men när de svarar kommer jag fortfarande inte att få dem. Tack för din tid! Jag hoppas säkert att vi kan fixa detta. - Aliyah

Lösning: Hej Aliyah. Ditt fall är identiskt med Rodney ovan så vårt svar för honom borde också gälla ditt. Att inaktivera ditt iMessage-konto eller rensa ditt nummer från alla enheter du har använt tidigare kommer fortfarande inte att ge din telefon möjlighet att gå med i den exklusiva iMessage-skapade gruppen av dina vänner. Det enda sättet att kommunicera med dem i en grupp för dig är att övertyga dem att använda tredjepartsappar som Facebook Messenger eller WhatsApp eftersom de fungerar i både Android- och iOS-plattformar.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.