Granskning: Workout Trainer

Finns på: Android, iOS

Pris: Gratis, köp i appen

Ladda ner Google Play | iTunes

Om du vill komma i form men bara inte har tid eller ens pengar att köpa en träningsuppsättning eller till och med en DVD-set, har jag stött på en cool app som har ett gäng olika övningar du kan göra en timer. Detta är en väldigt konstig app att använda på smarttelefonen, men om du verkligen vill komma i form är den fortfarande mycket användbar på en smartphone. Jag kan se många områden där den här appen var designad för en surfplatta med en docka eller något därtill. Workout Trainer utvecklades av Skimble Inc och är för närvarande en fritt nedladdningsbar av Google Play eller iTunes.

Appen ger dig virtuella tränare för att hålla dig igång och motivera dig att avsluta övningen tills timern är slut. Detta är en högkvalitativ app, därför får du två gratis bussar samtidigt som du måste betala för en professionell virtuell coach. Appen är inte helt gratis, vilket är helt bra så länge det ger dig några gratis bussar för att åtminstone komma igång. Det som verkligen är coolt med den här appen är att den är komplett med steg-för-steg-instruktioner för foto, video och ljud. Dessa instruktioner visar hur du gör de träningspass som du väljer att göra.

Vilka pass finns det exakt? Det kan sträcka sig från att lyfta vikter, till HIT (High Intensity Interval Training) och till och med tidsbestämda träningspass, som att vara i plankläget i två minuter i rad. Som en träningsguru själv kan jag bekräfta att den här appen inte är ett ostligt försök att motivera människor att börja träna. Träningen är ofta svår (beroende på vad du väljer att göra) och ibland till och med driva kroppen till dess gränser. Om du vill komma i form utan att spendera en hel del pengar fungerar det här gratisappen via din surfplatta eller din smartphone perfekt.

När det gäller stabilitet, den enda gången jag någonsin har haft den kraschade var när jag synkroniserade mina träningspass med deras webbplats på Skimble.com, tror jag det kan fixas nu, men bortsett från det är applikationen väldigt stabil och kommer inte att krascha på dig under ett träningspass. Jag är glad att de satsade extra på att se till att det inte fanns några avbrott under en träningssession. Du kommer uppenbarligen att få din vanliga krasch en gång i taget om det finns för många appar som körs på din telefon på grund av brist på minne, men Workout Trainer är en mycket stabil applikation.

Mångfalden av övningar är fantastisk. Du kommer aldrig att bli uttråkad eller trött med träningen eftersom det finns massor av olika övningar du kan göra i appen. Från planering, lyft av vikter och knäböj, erbjuder Workout Trainer mycket variation för att hålla användare intresserade och motiverade att fortsätta träna. Som en bonus tillåter Skimble, utvecklaren, att du kan spela musik inifrån appen om du så behöver det extra boostet. Jag använder funktionen ofta och det fungerar underbart.

Som sidoanteckning kan du kanske kolla in vår recension på Motiv8, en annan app för både iOS- och Android-användare som hjälper dig att träna.