Google WiFi jämfört med Netgear Orbi Smart Home WiFi System jämförelse

Att få ett smart hem-WiFi-system är absolut nödvändigt om du vill ha den bästa täckningen för ditt hem eller kontor. Med tanke på det stora antalet enheter som finns tillgängliga där ute, kan det dock vara en fråga att välja det bästa som passar dina behov. Två av de bästa routrarna som tänker på är Google WiFi och Netgear Orbi.

ProduktvarumärkenamnPris

GoogleGoogles WiFi-systemKolla pris på Amazon

NETGEARNETGEAR Orbi Ultra-Performance Whole Home Mesh WiFi-systemKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Om du letar efter en utökad WiFi-router med massiv räckvidd kan du inte göra mycket bättre än Netgear Orbi eller Google WiFi. Men vi måste komma ihåg att båda produkterna inte är desamma. Netgear-erbjudandet verkar vara mer solid på papper med tanke på företagets expertis inom nätverksutrustning. Google WiFi har dock tre routrar för att ge dig bästa täckning för ditt hem eller kontor. Det är en av de bästa routrarna man verkligen kan be om. Med detta i åtanke är en jämförelse mellan dessa två routrar mycket nära. Det är inte att säga att varken den ena är bättre eller sämre än den andra, utan helt enkelt att de två routrarna tillgodoser en mycket specifik uppsättning människor. Eftersom de är ganska identiska vad gäller funktionalitet är det vettigt att ha en detaljerad jämförelse mellan de två routrarna.

Google WiFi

Funktioner

Google WiFi är den router du behöver för att ersätta din åldrande lågfrekventa router. Även om det kan köpas individuellt kan du också lägga till tre av dem, tack vare Amazons omfattande paket, som ger dig ett bredare utbud på ditt hemmakontor. Varje router har ett område på 1 500 kvadratmeter, vilket innebär att du lägger till tre av dem tillsammans kommer att ge dig ett kombinerat intervall på cirka 4500 kvadratmeter, tillräckligt för att täcka alla anständigt stora hem. Det som gör detta ännu bättre är det faktum att du kan lägga till fler routrar beroende på ditt hem / kontors storlek och räckvidd. Google WiFi har fått positiva recensioner från både experter och användare, vilket gör det perfekt för dem som fortfarande är på staketet om dess funktioner.

Fördelar och nackdelar

En router som denna har inte så mycket nackdelar, men om vi pratar om proffsen, ja, Google WiFi-nässystemet är förmodligen det bästa du kan köpa just nu. En funktion som kallas Network Assist garanterar att du får de snabbaste hastigheterna genom att komma åt den tydligaste kanalen från din ISP. Hastigheterna sörjer för specifika band som är avsedda för din enhet. Google WiFi fungerar med de flesta internetleverantörer, inklusive Comcast, Verizon FiOS och Time Warner. Det finns en dedikerad app för Google WiFi, så att du kan ansluta till och få tillgång till internet på bara några enkla steg. Sammantaget är Google WiFi bara den router du behöver för att komma igång med att ha höghastighets WiFi i ditt hem eller kontor. Det bästa, som vi nämnde ovan, är att användare kan lägga till så många routrar som de vill se till att de får det bästa utbudet. Dessa enheter fungerar bättre än konventionella sortimentförlängare, så det skulle inte skada att få tre av dem på en gång för att få optimal hastighet. En av de bästa funktionerna här är att Google WiFi levereras med en dedicerad Android- och iOS-app.

Men alla bra enheter är inte utan dess fel. Användare måste få ett Google-konto för att använda appen och ställa in sin WiFi hemma. Detta är inte särskilt ett varning eftersom de flesta användare runt om har ett Google-konto idag. Det faktum att detta är en nödvändighet kan dock vara ett problem för vissa kunder. Detta är ganska mycket det enda förbehåll vi kan tänka på just nu, som berättar mycket om Google WiFi som en produkt. Mesh-system har ett omfattande WiFi-sortiment, vilket gör dem lämpliga för hela hem. Detta är säkert vägen att gå i framtiden, eftersom vi ser fler tillverkare som kommer med sina nätverk av WiFi.

Prissättning

Att få en enhet av Google WiFi sätter dig tillbaka med $ 114, 58. Detta är meningsfullt om du har ett litet hem på under 1 500 kvadratmeter. Men om du bor i ett större hem eller lägenhet är det mycket meningsfullt att få två eller tre av dem. Amazon erbjuder för närvarande tre enheter av Google WiFi för bara $ 269.99. Detta är otroligt med tanke på att du sparar en hel del på den tredje enheten. Detta speciella paket är mycket meningsfullt även om du inte har ett stort hem. Du kan alltid byta ut den gamla med en ny router och så vidare, och behålla resten som backup nästan.

Netgear Orbi

Funktioner

Netgear är en av de mest populära tillverkarna av nätutrustning där ute. Deras brandväggssäkerhet på några av routrarna är en av de bästa i branschen. Företagets Orbi Home WiFi-router har en ganska anständig uppsättning funktioner, vilket gör den till en av de mest eftertraktade routrarna i detta sortiment. Eftersom detta är ett WiFi-nätsystem kan kunder vara säkra på att ha hela huset täckt med bara en enhet. Netgear Orbi levereras med en standard router och en satellit för utökning av räckvidden, vilket gör tredjepartsutvidgare ganska mycket föråldrade. Många kommer att betrakta detta som ett steg över Googles erbjudande inom detta segment, med det enda bakslaget som är prissättningen. Det kan emellertid lätt övervägas med tanke på att det här är en bransch som toppar router med avancerade funktioner ombord. Vad som är ännu bättre är att det här paketet är kompatibelt med Amazon Alexa, vilket gör att Echo-ägare i princip kan styra routern med bara sin röst.

Fördelar och nackdelar

En av mina personliga favoritfunktioner på den här routern är förmågan att skapa separata gästkonton så att gäster i ditt hus kan surfa på internet i ditt nätverk. Detta sparar dig besväret med att avslöja hemmiljön WiFi-referenser med gäster som inte kommer att stanna länge på din plats. Naturligtvis kommer tjänsten att kopplas ihop med en mängd befintliga internetleverantörer, så du behöver helt enkelt ha en fungerande internetanslutning hemma för att installera Netgear Orbi. Närvaron av Tri-Band WiFi innebär att du får de bästa hastigheterna som passar alla enheter i ditt hem. Till skillnad från Google WiFi, kommer detta i ett paket av två, vilket är tillräckligt med tanke på vilken sortiment det erbjuder. Detta levereras också med en Android- och iOS-app, så att du enkelt kan ställa in ditt hem-WiFi utan att sveda dig. Sammantaget kan man säga att proffsen överväger överlägset nackdelarna med denna speciella enhet.

Varje Netgear Orbi kommer med en rad av 2500 kvadratmeter räckvidd, så de två kombinerade erbjuder ett omfattande sortiment på 5000 kvadratmeter. Företaget erbjuder också en satellit för att utöka räckvidden för nätverket. Om det finns ett negativt här är det med avseende på prissättningen. Men Netgear kompenserar mer än det med det breda sortimentet som det erbjuder. Google WiFi, med tre enheter, uppgår till endast 4500 kvadratmeter, medan Netgear Orbi kommer med ett område på 5000 kvadratmeter med bara två enheter. Om du behöver mer räckvidd, behöver du bara köpa några satelliter (en som erbjuds med enheten).

Prissättning

Två enheter i Netgear Orbi ställer dig tillbaka med $ 349. Även om detta verkar som ett dyrt förslag, av skäl som vi har nämnt ovan, är det ett ganska fantastiskt erbjudande. Med tanke på det faktum att Netgear också erbjuder en utökad satellit tillsammans med detta paket, låter affären ännu sötare. Sammantaget kan man hitta flera trådlösa WiFi-routrar, men ingen kan ens komma närmare Netgear Orbi. Den här enheten är ganska mycket det bästa du kan göra vid denna prispunkt, så vi rekommenderar dig starkt att prova.

Slutsats

Om du letar efter något som ger dig oöverträffad internetanslutning kan du inte riktigt gå fel med någon av enheterna. Men om du helt enkelt vill ha den bästa WiFi-routern för hemnät, måste du välja Netgear Orbi. Inte bara för det märke som det kommer från, utan också för den typ av funktioner det erbjuder. Visst, det är lite dyrt jämfört med Google WiFi, men tillverkaren kompenserar mer än det med andra funktioner. När du får en WiFi-router hemma är det alltid vettigt att gå med det bästa där ute, så slösa ingen tid med att få den här routern om du är ganska klar över dina behov.

Så hur är det med Google-hemmet? Tja, det kommer med nästan samma uppsättning funktioner, men till en mycket billigare kostnad. Du kommer att få ett intervall på cirka 1 500 kvadratmeter (per enhet) med Google WiFi, vilket bör uppgå till nästan 4500 kvadratmeter totalt. Om du inte har ett stort hem eller ett kontor, är det helt meningsfullt att gå med Google WiFi. Det är ett kostnadseffektivt alternativ och något som erbjuder exakt vad de flesta internetanvändare letar efter. Installationen är ganska enkel och du måste helt enkelt ladda ner appen från Play Store eller iTunes App Store om du är en iOS-användare. Och eftersom det är en Google-produkt behöver inte kunderna vara alltför bekymrade över kvalitet och prestanda. Kort sagt, användare kan inte riktigt gå fel med någon av enheterna, eftersom de båda är ganska kapabla erbjudanden.

ProduktvarumärkenamnPris

GoogleGoogles WiFi-systemKolla pris på Amazon

NETGEARNETGEAR Orbi Ultra-Performance Whole Home Mesh WiFi-systemKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.