Google Play Services tappar batteriet mer än andra appar och tjänster

Google Play-tjänsterna är Googles nyckel till din smartphone i en bemärkelse att uppdateringar trycks in i din telefon genom den här tjänsten. Du kan hitta Play-tjänster listade bland andra appar i Application Manager, men det fungerar inte som andra appar. Det är ett samlingsnamn för alla tjänster som Google använder för att Android ska fungera korrekt på din smartphone. För det mesta är företagets hembryggade appar som Play Store, Gmail, Drive osv. Sådana som använder den här tjänsten maximalt, men andra appar kan också använda den, särskilt de som kräver att användare loggar in.

Det är onödigt att säga att det är en mycket användbar tjänst men det kan också vara den största elkraften i din telefon. I själva verket har det funnits Android-användare som klagade över Google Play Services-batteriets vana. Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din enhet med Play Services som den största batteriladdaren.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Nu är det här du behöver göra om Google Play Service tappar batteriet mer än andra appar i din telefon ...

  1. Håll Google Play-tjänster uppdaterade.
  2. Uppdatera varje Google-app i din telefon som måste uppdateras.
  3. Stäng av synkronisering.
  4. Använd inte uppdragsmordare.
  5. Återställ din telefon från fabrik.

Under de första åren av Android var Google Play Services bland apparna och tjänsterna som uppdateras regelbundet och det har visat sig att sådana uppdateringar ger några slags förbättringar av det och andra Google-appar. Det första du bör göra om du ser att det tappar mer batteri än resten av dina appar är att uppdatera det om möjligt. Gå till Google Play Store och sök efter det. Du skulle veta om det finns en tillgänglig uppdatering eftersom knappen "Uppdatera" kommer att vara aktiverad. Här är länken till Google Play Services.

LÄS OCH:

  • Hur man fixar Google Play-tjänster som fortsätter att krascha på Samsung Galaxy S8 Plus (enkla steg)
  • "Tyvärr har Google Play Services slutat" dyker upp Samsung Galaxy A3 [Felsökningsguide]

Förutsatt att din telefon kör den senaste versionen av Play Services är det nästa du måste göra att ta reda på om det finns andra Google-appar, eller någon app för den delen, som måste uppdateras. Öppna Play Store och gå till Mina appar och därifrån kan du se vilken app som måste uppdateras.

Google Play Services körs i bakgrunden eftersom det huvudsakliga jobbet är att se till att din telefon är korrekt synkroniserad med servrarna. Så försök att stänga av synkronisering i telefonen och se om batteriladdningen minskar. Du kan också göra det för enskilda appar.

Andra användare tror att användning av uppdragsmordare eller chefer hjälper men i verkligheten gör det inte det. Det beror på att Android har sin egen uppdragsmordare. Så det finns inget behov av att installera tredjepartsuppgiftshanterare för att göra det jobb som din telefon kan göra ordentligt i första hand. Om du vill stänga appar som körs i bakgrunden trycker du på knappen Nya appar och sveper bort apparna.

Slutligen, om allt annat misslyckas, återställ din telefon. Detta måste åtgärda problemet eftersom det tar tillbaka enheten till standardinställningar och konfiguration. Om din telefon har fungerat ordentligt, då en dag toppar Google Play Services varje app för att vara ett batteri, måste det bero på vissa firmware eller app-relaterade problem. En återställning kommer att fixa dem för säker. Så ta dig tid att säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan telefonen så att den fungerar perfekt igen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

  • Hur du fixar Google Play Store som slutar fungera eller fortsätter att krascha på din Nokia 6 2020 (enkla steg)
  • Hur du fixar Google Play Store som fortsätter att krascha, kommer inte att laddas ordentligt på din Huawei Mate 10 Lite [Felsökningsguide]

Samsung Galaxy S7 Edge visar felmeddelandet "Tyvärr har Google Play Services slutat" -felet [Felsökningsguide]