Google Play Musik vs Spotify - Bästa musikströmningstjänster för Android-jämförelse

Streaming av musik är en mycket konkurrenskraftig verksamhet. Det finns flera nya namn som tar sig till listan medan vissa av de etablerade namnen har svårt att hålla sina användare intakta efter den växande konkurrensen. Spotify är en sådan tjänst. Det har funnits i några år nu och körde utan mycket konkurrens under lång tid. Men det förändrades avsevärt under de senaste åren med ankomsten av tjänster som Google Play Music. Men trots ankomsten av Googles egen streamingtjänst förblir Spotify fortfarande kungen för musikströmningsindustrin, och med goda skäl.

Men du som användare har mycket att tänka på innan du går med i en musikströmningstjänst. Vilka funktioner erbjuder de? Hur skiljer de sig från rivalerna och mycket mer. Vi kommer att besvara några av de frågorna i denna jämförelse idag och samtidigt diskutera vad Google Play Musik ger till bordet. I slutet av dagen kanske valet inte är lika enkelt som att välja en tjänst eftersom du förväntas spendera en betydande tid med det.

Google Play Musik

Funktioner

Den relativt nyare tjänsten i blocket, Play Music erbjuder en omfattande musikupplevelse för kunderna. Det jag personligen älskar med Play Music är att det erbjuder ett stort antal låtar att välja mellan. Detta, utöver det faktum att det har en dedikerad podcastsektion på appen gör det för en väldigt trevlig upplevelse för alla. När en ny podcast laddas upp kan du snabbt dela dem på sociala medier för dina vänner.

Den andra coola funktionen om Google Play Music är dess fantastiska integration med plattformar som Amazons Alexa, liksom Googles egen Chromecast. Med en Chromecast- eller Chromecast Audio-enhet kan du spela musik från Google Play Music från din telefon till vilken enhet som din Chromecast är ansluten till, och var som helst i ditt hem! Det finns en likadant mängd sömlöshet och anslutning till Amazon Echo också.

Google Play Musik kanske inte ger dig tillgång till massor av innehåll (mer om det senare), men en av höjdpunkterna i Google Play Musik är att du mycket enkelt kan lägga till ditt eget bibliotek i tjänsten. Om du redan har befintliga album på din dator eller telefon kan de läggas till i Google Play Musik gratis, där du kan skapa spellistor, enkelt dela låtar och mer. Play Music har en gräns för detta - 50 000 låtar - men väldigt få människor kommer att bryta den gränsen. Gränsen på plats beror på att du i huvudsak laddar upp din musik till Play Music Cloud, som du inte kan ta för mycket utrymme för. Den extra bonusen här är att så länge du är inloggad på ditt Google-konto kan du spela dina egna låtar från var som helst i världen på vilken enhet som helst, så länge det finns en internetanslutning.

Fördelar och nackdelar

Förutom podcasts-funktionen är användargränssnittet och det faktum att det kommer som standard på de flesta Android-telefoner ett stort plus. Det betyder att du inte ens behöver ladda ner appen separat från Play Store. Användare kommer också att kunna lagra nästan 50 000 av sina låtar på Play Music utan extra kostnad. Detta är en funktion som Spotify inte erbjuder, så vi anser att det är ett plus här. Ett Google Play Music-abonnemang ger dig också fullständig åtkomst till YouTube Red, som erbjuder en annonsfri YouTube-upplevelse, tillsammans med att du kan spela YouTube-innehåll offline. "Con" här är att om du har en Play Music-prenumeration och inte direkt en YouTube Red / Premium-prenumeration får du inte den annonsfria YouTube-upplevelsen, men du får allt annat! Men om du älskar den annonsfria upplevelsen kan du lägga till den i ditt prenumeration för ytterligare $ 2 per månad (vilket gör det totala priset $ 12 per månad).

Sammantaget, med fördelarna här, är Play Music definitivt värt att prova, särskilt om du använder YouTube för en majoritet av din ljuduppspelning. Play Music har också en webbspelare där du kan lyssna på din molnsparad musik, så att du helt enkelt kan spela upp webbläsaren och spela melodier du gillar.

Där det släpar, är emellertid vad gäller antalet tillgängliga innehåll. Det är ingenstans nära Spotify när det gäller innehåll, även om det stadigt kommer dit. Tjänsten är definitivt värt ett försök, men om du byter från Spotify kommer du säkert att hitta den saknar inom ett par områden. Musikrekommendationen kan använda lite arbete också. Det är ett pågående arbete, och folk på Google arbetar hårt för att se till att Google Play Musik står på nivå med samtida.

Prissättning

En individuell månatlig prenumeration på Play Music sätter dig tillbaka med $ 9, 99. Att få ett familjeabonnemang (upp till sex medlemmar) kostar dock $ 14, 99. Spela musik kan också användas gratis, även om du är begränsad till bara radiostationerna. Om det inte är så mycket för dig, och du helt enkelt vill prova Play Music, se till att kolla in det. Gratisradio kommer också med en massa annonser mellan uppspelning.

Spotify

Funktioner

En av våra bästa musikströmningstjänster i vår tid, Spotify kommer med en massiv samling musik i sitt bibliotek. Den erbjuder all den senaste musiken, och några av de äldre sömlöst, samtidigt som du ger dig tillgång till fristående stationära och mobila appar. Det finns ett brett utbud av stationer att välja mellan, beroende på din favoritgenre eller nuvarande stämning. Kuraterade spellistor är en av de största bonusarna med Spotify, eftersom dess algoritmer kan skapa de perfekta spellistorna som är avsedda för alla situationer. Tekniken blir bättre med varje dag, så kunderna kan bara förvänta sig bättre förutsägelser och musikrekommendationer i framtiden.

Spotify gör faktiskt några riktigt snygga kuraterade spellistor. Som ni vet blir de bättre när Spotify lär sig dina lyssningsvanor, men på toppen av det, liknande Apple Music, skapar de till och med spellistor för dig baserat på aktiviteter. Om du till exempel lyssnar mycket på countrymusik kanske du stöter på en spellista som var perfekt för körning. Du kanske ser saker som Rodney Atkins “Concrete Jungle” eller Willie Nelson “On The Road Again.” Spotify är extremt smart på detta område, och när plattformen växer blir tekniken bara bättre.

En av de andra snygga funktionerna som följer med Spotify är Alexa-integration. Nu kan du med en Amazon Echo-enhet säga att den ska spela Spotify och dina favoritspellistor istället för Amazon Music. Det snygga med är att om du har flera Echo-enheter i ditt hem kan du gå i varje rum och höra din Spotify-musik vart du än går.

Spotify integreras också med många plattformar som finns tillgängliga idag. Du kan mycket enkelt visa människor vad du lyssnar på på Facebook, dela låtar på Slack och mer.

Fördelar och nackdelar

Förutom de funktioner som nämns ovan har Spotify några fler. Du kommer att kunna använda en Chromecast för att kasta din musik till andra enheter nära dig och låta dina vänner veta vad du lyssnar på. Tillägget av funktioner som dessa gör Spotify till en tuff tjänst att slå. Förutom att skapa fantastiska spellistor för dig kan Spotify också förbättra upptäckten av musik betydligt. Om du är en användare av tjänsten är chansen stor att du har stött på ett gäng ny musik under den första användningsveckan. För att inte tala om det faktum att Spotify ständigt uppdaterar sitt bibliotek med de senaste spåren. Användargränssnittet är enkelt att använda och all svart + grön bakgrund är en personlig favorit för mig. Ett annat plus här är att eftersom det inte tillhör något större företag (som Play Music eller Apple Music), kommer du att hitta det på nästan alla mobila och stationära plattformar. Chansen är stor att om du använder Spotify, du inte kommer att använda någon annan streamingtjänst. Spotify har till och med integration med PlayStation Music nu, så att du kan lyssna på din favoritmusik medan du spelar på PS4.

Nu för nackdelarna, och det finns några. För det första erbjuder Spotify inte ett omfattande ljudbibliotek utomlands på grund av licensproblem. Detta kan emellertid enkelt motverkas genom att spara låtar för offlineuppspelning och lyssna på dem när det passar dig.

Prissättning

Prissättningen på Spotify är ungefär densamma som Play Music. $ 9, 99 för enskilda konton och $ 14, 99 för ett familjekonto som täcker sex medlemmar. Det finns en gratis version också, som kommer med annonser och minimala hopp.

Dom

Om du letar efter en omfattande musikupplevelse kan du inte göra mycket bättre än Spotify just nu. Med tanke på att det kostar samma sak som Play Music och med en massa fina förmåner är tjänsten med rätta en av de bästa idag. Men detta är bara om du använder musik, och bara det. Om du gillar fristående musik såväl som YouTube är Play Music också värt ett försök. Att locka upp till 50 000 av dina musikfiler gratis är ganska svårt att slå. Sammantaget är båda tjänsterna ganska bra, men det kommer till vad du vill ha från en streamingtjänst.