Google Pixelbook vs Samsung Chromebook Pro bästa Chromebook 2020-jämförelse

Bärbara datorer är inte ett nytt koncept. De har funnits länge nu, men den moderna bärbara datorn finns i olika former och storlekar. Tillbaka på dagen var alternativen mellan Windows och Mac. Men idag finns det en handfull oberoende operativsystem, varav de flesta dominerar marknaden. Vi pratar om Chrome OS, som startades av Google för några år sedan. Även om konceptet inte klickade från början är det nu ett av de mest populära alternativen till macOS- och Windows-anteckningsböcker. Vi kommer att prata om två av de populäraste Chromebooks som finns tillgängliga i branschen just nu för att hjälpa dig att välja det bästa beroende på din användning.

Google Pixelbook vs Samsung Chromebook Pro

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixelbook949, 95

SamsungSamsung Chromebook Pro471, 99

Vi talar om Google Pixelbook, som är Googles primära Chromebook, och Samsungs Chromebook Pro, som är lika kraftfull i sig. Även om det inte är meningsfullt att jämföra de två enheterna baserade på hårdvara, men det har viss betydelse med tanke på att prestanda ibland bestäms av vilken typ av hårdvara den packar. Prissättning kommer också att vara en avgörande faktor. Vi kommer att diskutera allt detta och mycket mer i vår artikel. Se till att titta närmare.

Google Pixelbook vs Samsung Chromebook Pro bästa Chromebook 2020-jämförelse

Google Pixelbook

Funktioner

Google Pixelbook kommer med en pekskärm som kan interagera med företagets Pixelbook Pen. Detta är något liknande vad Microsoft gör med sina Surface-hybrider. Chrome OS har kommit långt sedan starten och funktioner som dessa är bara ett exempel på plattformens utveckling. Det kommer också med inbyggt Google Assistant. För de som inte är medvetna är Assistant en av de smartaste virtuella assistenterna som går runt och kan hittas på enheter som Pixel, Google Home etc.

Pixelbook levereras med en 12, 3-tums 360-graders pekskärm, 8 GB RAM, 128 GB intern lagring, 7: e gen Intel Core i5-processorn och ett långvarigt batteri. Företaget hävdar att detta kan pågå i tio timmar med full laddning, vilket är fantastiskt för en bärbar dator. Vidare kan 15 minuters laddning hjälpa dig att ta bort nästan 2 timmars användning från Pixelbook. Så det är uppenbart att enheten är en hård bärbar dator att slå just nu.

Fördelar och nackdelar

En av de största fördelarna med Pixelbook är att det är en Google-produkt. Detta innebär att det kommer att vara den första som får de senaste Chrome OS-uppdateringarna. Tänk på detta som en Pixel / Nexus bland Chromebooks. Även om Chrome OS-uppdateringar i allmänhet inte tar tid, eftersom Google har en andel i försäljningen av just den här enheten, är chansen stor att den tar bättre hand om Pixelbook-kunderna. Pixelbooks design förtjänar också ett särskilt omnämnande, särskilt silikonpalmstöd, vilket är ett intressant designval. Vi har verkligen ingenting att klaga på med Pixelbook. Kanske kan prissättningen av enheten vara en nackdel här, eftersom $ 1000 är mycket pengar att spendera. Men efter kundrecensioner som vi hittade online är det uppenbart att prislappen för Pixelbook är helt motiverad.

Prissättning

Pixelbook sätter dig tillbaka med 990 $ medan Pixelbook Pen kostar dig ytterligare 100 $. Emellertid har Amazon för närvarande en försäljning just nu där du kan få både Pixelbook och Pixelbook Pen för bara 999 dollar. Så du sparar nära 100 $ på det här paketet. Se till att få dem båda tillsammans för den ultimata Pixelbook-upplevelsen.

Samsung Chromebook Pro

Funktioner

Detta kan betraktas som ett kostnadseffektivt alternativ till Pixelbook. Det kommer med nästan samma hårdvara, men för nästan halva priset. Men inte allt är detsamma här, och du hittar några viktiga skillnader som kan svänga dig till förmån för någon av enheterna. Till att börja med kommer Chromebook Pro med en 12, 3-tums pekskärm på 2400 x 1600 upplösning. Den levereras med 32 GB intern lagring tillsammans med 4 GB RAM. En Intel Core M3 6Y30-processor kör showen här, så prestandan förväntas vara måttlig.

Fördelar och nackdelar

Precis som Pixelbook är Chromebook Pro av Samsung också beröringsfunktion. Detta fick Samsung att erbjuda S Pen-pennen tillsammans med den bärbara datorn. Det här är samma stylus som vi kan se på Samsung Galaxy Note-sortimentet av flaggskepp. Pekskärmen är oerhört lyhörd med pennan och det är bra att se båda komplettera varandra mycket bra. Enhetens extremt bärbara och flexibla karaktär gör det möjligt för användare att vända skärmen fullständigt, så att den ser ut som en surfplatta mer än en bärbar dator. Den väger bara en smidge över ett kilo, vilket gör den till en lätt anteckningsbok totalt sett.

Enheten är dock inte utan problem. Jag är inte säker på om det kostar skärning eller bara dåligt produceras, men tangentbordet på Chromebook Pro är ganska genomsnittligt, särskilt i jämförelse med Pixelbook. Med tanke på att tangentbordet är en av de viktigaste funktionerna i en bärbar dator, anser vi att det här är en enorm nedladdning. I motsats till detta är den totala byggkvaliteten också något subpar. Detta är ett av de viktigaste problemen med en polykarbonatkropp. Även om det är oerhört hållbart i det långa loppet ser det ganska billigt och spunt ut.

Prissättning

Detta är kanske en av de starka dräkterna för Chromebook Pro. Onlinehandlare erbjuder för närvarande anteckningsboken för bara 527, 97 $. Detta är betydligt billigare än Pixelbook. Det är dock viktigt att komma ihåg att Pixelbook har en handfull funktioner som Chromebook Pro inte gör. I slutändan beror det på kunderna och vad de vill ha från sin Chromebook.

Dom

Från vad jag kan säga finns det bara en vinnare här. Och det är Google Pixelbook. Designen, tangentbordet, skärmen, Pixelbook-pennan och så vidare, enheten låter bara inte imponera. Lägg också till löfte om de senaste uppdateringarna och ständigt stöd från Google genom dess livscykel, och det är en ganska tuff kombination att slå.

Så i vilket universum skulle någon överväga att få Chromebook Pro? Tja, om några av de stora funktionerna inte spelar någon roll för dig, och om du vill spara pengar med ditt nästa bärbara datorköp. I dessa händelser rekommenderar vi starkt att du får Chromebook Pro. Trots några av dess brister är enheten inte så illa. Men om du har ekonomi föreslår vi att du går med Pixelbook. Det är en nyare enhet och kommer sannolikt att hålla längre i branschen än Chromebook Pro. Kom ihåg att båda bärbara datorer är kompatibla med Play Store. Detta innebär att du kan köra standard Android-appar och spel på din Chromebook oavsett vilken enhet du får. Om det här är en funktion du letar efter i din nästa anteckningsbok är det kanske vettigt att hålla sig till det billigare alternativet.

Google Pixelbook vs Samsung Chromebook Pro

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixelbook949, 95

SamsungSamsung Chromebook Pro471, 99