Google Pixel stannar inte kvar och fortsätter att överhettas [felsökningsguide]

#GooglePixel har definitivt sett bättre dagar men miljontals använder det fortfarande runt om i världen så det förblir en av de mest använda smartphonesna just nu. Dagens inlägg behandlar ett problem om hur man fixar en överhettning och slumpmässig omstart av Pixel-enheten.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Google Pixel stannar inte kvar och fortsätter att överhettas

Min telefon stängdes av för ungefär 12 timmar sedan. Det stängs av när det blir överhettat så jag trodde att det var vad som hände. Varje gång jag försöker slå på den igen stängs den av. Det finns ibland fuzzy linjer på skärmen. Det slår inte ens på hela vägen. Det slås på och visar "Google" -ord som sedan stängs av efter det. Jag försökte slå på den mer än 50 gånger. - Alex Cassin

Hur man fixar en Google Pixel som fortsätter att överhettas och stängs av

Överhettning är vanligtvis ett tecken på hårdvarufel men i vissa fall kan programvara också vara skylden. Om du Pixel kämpar med att hålla på eller fortsätter att överhettas eller båda kan det bero på antingen ett programfel eller hårdvaruproblem. Denna felsökningsartikel hjälper dig att begränsa de möjliga orsakerna.

Lösning 1: Kontrollera och installera app- och Android-uppdateringar

Uppdateringar för appar och operativsystem innehåller ibland korrigeringar för kända sårbarheter och buggar. För att minimera möjligheten att en app eller Android-fel orsakar problem på din enhet gör du det till en vana att installera appar regelbundet. Som standard bör din Pixel-enhet ställas in så att den automatiskt letar efter app- och OS-uppdateringar så att den sedan kan meddela dig att installera dem. Om du stängt av den här automatiska funktionen, se till att du inte glömmer att regelbundet leta efter uppdateringar.

Så här letar du efter och installerar systemuppdateringar:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Tryck på System nära botten.
 3. Klicka sedan på Systemuppdateringar. Vid behov, tryck först på Om telefon.
 4. Du ser din uppdateringsstatus. Följ alla steg på skärmen.

Gör så här för att leta efter appuppdateringar (installerat via Play Store):

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Tryck på menyikonen (tre horisontlinjer) längst upp till höger.
 3. Välj Mina appar och spel.
 4. Vänta tills appen kontrollerar vilka appar som kan uppdateras.
 5. Tryck på UPDATE ALL-knappen.

Om du installerade appar utanför Play Store är det ditt ansvar att hitta uppdateringar för dem. Försök att använda Google för att veta hur du gör det.

Lösning 2: Frigör lagringsutrymme

Datorer eller smartphones kan starta om om det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme kvar. Det är eftersom operativsystemet ibland behöver extra lagringsutrymme för att fungera korrekt. Om din Pixel tar slut på lagring kan du försöka rensa ut lite utrymme och se om det hjälper. Om du har massor av foton och videor på telefonen kan du överväga att flytta dem till ett SD-kort eller till en dator så att du har mer än tillräckligt med utrymme. Helst bör du ha minst 1 GB ledigt utrymme hela tiden för att möjliggöra uppdateringar och andra händelser. När operativsystemet försöker göra en uppgift som kräver extra lagringsutrymme och inte kan hitta någonting kan det stöta på ett fel som det kanske inte kan lösa. För att förhindra att detta händer, ge bara Pixel lite andningsutrymme genom att frigöra lite lagringsutrymme.

Så här kontrollerar du hur mycket lagringsutrymme din enhet har:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Knacka på Lagring.
 3. Se hur mycket lagringsutrymme du har tillgängligt. Din enhet kan börja ha problem när mindre än 10% av lagringsutrymmet är gratis.

Google har förväntat sig att ett sådant problem kan uppstå så att din Pixel kan ställas in för att automatiskt ta bort foton och videor som redan har säkerhetskopierats till Google Foton. Om du stänger av den här funktionen innan, försök att slå på den igen. Om du inte vet vad du ska göra så här:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Knacka på Lagring.
 3. Slå på smart lagring.

Alternativt kan du manuellt radera vissa saker från din Pixel själv. Gör så här:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Knacka på Lagring.
 3. Tryck på Frigör utrymme.
 4. Om du vill välja något att ta bort trycker du på den tomma rutan till höger. (Om ingenting visas, tryck på Granska senaste objekt.)
 5. Om du vill ta bort de markerade objekten trycker du på Frigör längst ner.

Ett annat bra sätt att frigöra utrymme är att avinstallera appar du inte behöver. Appar och deras uppdateringar kan enkelt ta huvuddelen av din lagringsenhet så att ta bort några av dem från systemet kan vara bra för den här situationen.

Lösning 3: Stäng appar

Lågt RAM-minne översätter ofta till långsam hastighet eller till och med slumpvis avstängning. Detta är orsaken till ditt problem, det kan hjälpa om du kan stänga appar som körs i bakgrunden. Att stänga appar du inte använder bör inte vara användarens sätt att lösa problem. Genom design är Android tänkt att hantera RAM så det finns inget behov av användarintervention för att stänga appar när minnet blir lågt. Men i verkligheten kanske vissa Android-enheter inte är i en idealisk situation när det gäller att hantera minne. Detta kan bero på ett antal skäl men vi diskuterar dem inte här. För att se om din Pixel har alldeles för många app-minne, överväg att stänga appar och bakgrundstjänster genom att göra dessa steg:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Klicka på Appar & aviseringar och sedan på Appinfo och sedan på appen.
 3. Tryck på Force stop.

För att hålla reda på de appar du har stängt av hittills, försök att skapa en lista. Detta låter dig veta vilka appar som kan orsaka problem.

Lösning 4: Starta till säkert läge

En annan bra sak att göra här är att se om en av nedladdade appar är problematisk. För att göra det vill du starta din Pixel till säkert läge. I detta läge kommer alla appar och tjänster från tredje part att förhindras att köras. Om någon av dem stör operativsystemet och orsakar det plötsliga avstängningsproblemet vet du.

Det finns två sätt att starta om din Pixel till säkert läge. Om den är PÅ, följ dessa steg:

 1. Tryck och håll in enhetens strömbrytare.
 2. Peka på och håll ner strömmen på skärmen på skärmen. Tryck på OK om det behövs.
 3. Din enhet startar i säkert läge. Du kommer att se "Safe mode" längst ner på skärmen.

Om du inte lyckas slå på telefonen, eller om den startar om innan du kan slutföra stegen ovan, försök att göra detta:

 1. Tryck på enhetens strömbrytare när din Pixel är av.
 2. När Google-logotypen visas på skärmen, när animationen startar, tryck och håll ner enhetens volymknapp. Fortsätt hålla den tills animationen är slut och din enhet startar i säkert läge.
 3. Du kommer att se "Safe mode" längst ner på skärmen.

Lösning 5: Ta bort extern hölje

Vissa fall med överhettning kan bero på användning av dåligt utformade externa höljen. Precis som alla elektroniska enheter har din Pixel några andningshål för att hålla den ventilerad inuti. Om du använder ett fall kan du försöka ta bort det och låta din Pixel köras under en tid för att märka någon skillnad.

Lösning 6: Kalibrera batteriet igen

För ett problem som ditt, finns det en chans att det slumpmässiga omstartproblemet orsakas av batteriet. För att se om det är ett batterikalibreringsproblem, överväg att kalibrera OS och batteriet igen genom att följa dessa steg:

 1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om din Pixel.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Lösning 7: Fabriksåterställning

Om alla åtgärder ovan inte hjälper alls, måste du utföra ett drastiskt steg genom att torka av telefonen. Fabriksåterställning kommer att återställa alla programinställningar till sina standardvärden. Naturligtvis kommer tredjepartsappar också att elimineras, vilket bara lämnar kända, stabila byggnader av Google-appar. I det här läget förväntas din Pixel fungera normalt. Om orsaken till problemet är app- eller mjukvarurelaterad bör detta vara lösningen. Innan du fortsätter ska du känna till Google-kontot på din telefon. Kontrollera om du har rätt Google-användarnamn och lösenord genom att logga in på ditt konto med en webbläsare. Se också till att säkerhetskopiera dina filer så att du inte tappar ersättningsbara data.

 1. Öppna telefonens Inställnings-app Inställnings-app.
 2. Klicka på System och sedan Återställ.
 3. Knacka på Fabriksdata nollställ och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 4. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 5. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 6. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data. Lär dig hur du återställer data på en Pixel-telefon.

Lösning 8: Låt din Pixel repareras

Om fabriksåterställning misslyckas med att lösa problemet är det en tydlig indikation på att du har ett hårdvaruproblem. Det kan vara ett batteriproblem eller strömhanterings-IC. Vad det än är, behöver du professionell hjälp för att fixa det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.