Google Pixel stängs av slumpmässigt och slår inte på problem och andra relaterade problem

#Google #Pixel är en flaggskepps Android-smartphone som släpptes 2016 som är designad och uppdaterad av Google. Detta är efterföljaren till Nexus-märket och tillverkas av HTC. Telefonen erbjuder en solid Google-centrerad upplevelse och det bästa är att den omedelbart får de senaste programuppdateringarna så snart de släpps. Några av de bästa funktionerna på den här telefonen inkluderar dess 5-tums AMOLED-skärm, Snapdragon 821-processor med 4 GB RAM, 12, 3MP huvudkamera och ett 2770 mAh batteri för att bara nämna några. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Google Pixel stängs av slumpmässigt och inte vänder tillbaka på problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Google Pixel eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Pixel stängs av slumpmässigt och slås inte på igen

Problem: Kära Google Support-folk, jag har haft min "renoverade" telefon nu i drygt två veckor nu och gissa vad? Jag shoppar på Walmart med mina barn, min cell är förmodligen 17% (min gissning sedan förra gången jag tittade på den), och återigen stänger den bara av sig själv och kommer inte tillbaka. Telefonen visar inte några tecken på laddning när den är ansluten heller. Det är uppenbart att detta är en defekt funktion med Pixel-telefonen och jag tappar vad jag ska göra vid denna tidpunkt. Behöver jag bara fortsätta skicka telefonerna tillbaka till dig för att byta ut varje månad eller finns det någon form av permanent lösning på detta problem som vi kan göra? Detta är nu fjärde gången detta händer med Pixel-telefonen och återigen är telefonens övergripande läge i mint skick eftersom jag tar mycket väl hand om mina telefoner. Lektionen lärde mig att jag aldrig kommer att äga en Google Pixel-telefon igen när mitt kontrakt är slut. Svara så snart som möjligt eftersom idag är onsdag och kanske kan jag få det skickat till dig på fredag ​​så att jag kan få en telefon igen i början av nästa vecka. Tack.

Relaterat problem: Jag har en pixel. Den stängdes plötsligt och startade inte igen. Jag försökte sedan starta den men den fastnade i en startögla. Efter ett tag började det och stannade uppe. Jag bestämde mig för att utföra en fabriksåterställning. efter det slutade startade det normalt. Men plötsligt stängdes det utan någon påvisbar anledning. (Efter ca 5 min efter att Google Play Store öppnats) Efter det hände det inte mer än att starta en gång (ingen start loop: den startade en gång och misslyckades -> den stängdes av) För närvarande kan jag inte starta den på Allt. (Skärmen blinkar inte; det finns ingen reaktion alls) Batteriet bör inte vara problemet eftersom det laddades innan och medan jag utförde fabriksinställningen. Finns det någon lösning på det eftersom jag verkligen gillar att behålla telefonen eftersom den ger bra prestanda?

Lösning: Den bästa felsökningen som du kan göra just nu är att rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp som sitter fast i denna port. När detta är gjort kan du försöka ladda telefonen i minst 20 minuter med en väggladdare och försök sedan slå på telefonen. Om telefonen inte laddas eller slås på kan du försöka använda en annan laddkabel och väggladdare. Du bör också prova att ladda telefonen från en dators USB-port.

Om problemet kvarstår måste du kontrollera telefonen i ett servicecenter.

Pixel slås inte på

Problem: Hej, igår stängde min telefon av och skulle inte slå på igen. Jag använde den och avsatte den i ungefär en timme (den låg på 97% batteri) och när jag försökte använda den igen svarade det inte. Jag försökte tvinga omstart och laddning. Jag fick höra att låta batteriet tömmas tills det röda lampan tänds för att låta mig få veta att det var dött och sedan ladda det i cirka 30 minuter. Jag gjorde allt det och det kommer fortfarande inte att slå på. Jag kan inte ta ut batteriet eftersom pixeln inte har ett avtagbart batteri och inte heller har verktygen att titta inuti. Låt mig veta om det finns något jag kan göra. (Garantin gäller inte eftersom den här telefonen är över ett år gammal.)

Relaterat problem: min telefon hade bara laddat 100 procent och när jag började använda den frös i några sekunder och stängde sedan av. Jag kan inte slå på det oavsett vad, skärmen blinkar inte ens. Det vibrerar bara när jag försöker starta i säkert läge.

Lösning: För att åtgärda problemet är det första du behöver göra att rengöra telefonens laddningsport med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp som sitter fast i denna port. När detta är gjort fortsätter du med stegen nedan.

  • Ladda telefonen i 20 minuter med den medföljande laddkabeln och väggladdaren.
  • Försök använda en annan laddkabel och väggladdare om telefonen inte laddas.
  • Prova att ladda telefonen från en dators USB-port.
  • Tryck och håll in strömbrytaren i minst 30 sekunder.

Om telefonen inte slås på bör du ha detta kontrollerat i ett servicecenter.

Pixel debiteras endast när telefonen är avstängd

Problem: Min pixel laddas inte ... när jag lägger den på laddning händer ingenting, men när jag stänger av telefonen börjar det laddas. Och när jag startar om den med kabeln insatt börjar den också ladda. men i villkor händer ingenting när jag började ladda.

Lösning: Prova att använda en annan laddningssladd och väggladdare för att ladda telefonen. Om problemet kvarstår är det mycket troligt att detta orsakas av en felaktig kraft IC. Du bör dock kontrollera om det här problemet orsakas av en mjukvaruproblem genom att göra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen. Om problemet kvarstår måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Pixel med mikro-USB-adapter

Problem: Jag har många USB-laddare block baserade på 5v / 2amp-konventionen för laddning, både växelström och 12v källspänning. De flesta av dessa leder till kablar med mikro-USB-kontakter som jag har använt med tidigare generationers telefoner. Medan jag normalt laddar Pixel med den medföljande laddaren, skulle jag också vilja kunna ansluta till min dator för dataöverföring, och ladda från andra källor, som min bärbara dator, batterier som är designade för laddning av telefoner och att ladda från 12v cigarettuttag i bilar. Är det acceptabelt (säkert för Pixel) att använda Micro-USB till USB-C-adaptrar (jag har köpt en handfull) så att jag kan använda all min befintlig infrastruktur med Pixel? Jag har läst ett par diskussioner, och det verkar som om hälften av folket säger att det är bra och hälften sa att det inte är bra.

Lösning: Du kan använda mikro-USB-adaptern på ett säkert sätt, men laddningen går långsammare eftersom den har ett lock på 5W.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.